Lyxlirare

Sitter i soffan, och ja, jag somnade efter avslutad träning. En dålig egenskap hos mig detta är, min förmåga att somna lite varstans. I och för sig är inte soffan det sämsta stället att somna på. Dansgolv, toalettgolv, bardiskar, badkar, toalettstolar samt på jobbet är andra sämre platser. Känner mig dock rättfärdigad genom den träning jag genomförde idag. Jag och alla män som befann sig i styrkesalen, kände mig nästan lite manlig.... Fördelen med att träna dagtid är att slippa trängsel i gymet.

Som sagt, sitter i soffan och har nyss fått ett glas Cabernet Sauvignon serverat i lagom rumstemperatur. Två vackra damer håller i matlagningen i köket och tillagar lax, själv behöver jag endast sköta musik för att de ska vara nöjda. Jag är i sann mening en lyxlirare, en glidare på livets våg....

Grattis föredetta

Min föredetta sambo, kille, mitt livs kärlek fyller år idag. Det är första året jag inte finns där som en speciell tjej. Det känns konstigt och obeskrivligt tomt. Önskade honom grattis via ett sms inatt, då mina tankar vandrade iväg till honom och den tid vi hade tillsammans. Saknar någon som kan sova nära och krama mig....
Vet inte vad jag kommit i för period nu, jag som alltid trivts så bra ensam är i oerhört stort ömhetsbehov.

Har klivit upp tidigt idag, ätit en vidrig men mättande fiberhavregrynsgröt samt ska snart iväg och träna. Känner mig så otroligt duktig! Har dock en känsla av att jag kommer däcka i soffan när jag kommit hem och sova bort hela dagen ändå. Måste ju kompensera mina bra sidor med lite dåliga. Dumt att överdriva.

Ha en fin dag!

Ok, jag erkänner....

.... Jag ÄLSKAR Big Brother.....
Jag älskar att fascineras över människor och deras personligheter, känna avsky för vissa uttalanden och skratta åt fylla, fest och sex. Detta år borde bli särskilt skandalrikt med tanke på antalet blondiner och glamourmodeller. Glamourmodell verkar vara något som alla är nu för tiden. Att fylla brösten är också en dröm som många verkar dela, själv är jag varken glamourmodell eller känner ett behov av att fylla brösten. Så knappast någon jag kan relatera till, men titta på dem kan jag ändå...

Verkar varit rekord i år med tanke på att ett par redan har haft sex, första natten i huset. Otroligt snabbt jobbat. Erkänner motvilligt att jag definitivt skulle vara en av dem som hade sex i huset. Pinsamt men sant!
Det roliga är att de starkt förnekar att de haft sex, trots att vi tittare sett täcken som guppar och hört definitiva stön.

Åh, denna säsong kommer att bli underbar, så många bimbos, så lite tid....

Det verkar vara inne med listor nu...

Ledsen att tråka ut er läsare med ännu en lista, men till saken hör att jag blivit utmanad av Lellelii att svara på detta "kedjebrev". Tanken är att man ska lista sina fem värsta ovanor, utan skam och ångest!
Here you go, babe...

1. Jag är LAT. Kan ligga och se värdelösa musikvideos i evigheter för att jag inte orkar sträcka mig efter tv-dosan. Skänker en tanke till dem som aldrig hade en tv-dosa.

2. Jag skjuter upp saker i all evinnerlighet. Ofta så länge att det blir för sent! Man tror gärna att när man blir arbetslös så har man tid att ta tag i allt som man tidigare skjutit upp, men sanningen är den att det blir snarare värre. Var sak som bör göras, blir som ett oövervinnerligt hinder.

3. Jag avskyr att prata i telefon. Speciellt den fasta telefonen. Ringer det i den är det inte säkert att jag svarar. Ibland suckar jag högt och är irriterad när jag äntligen masat mig till den och lyft luren. Att vi ej äger någon trådlös kan ha med saken att göra, då jag som tidigare sagt är hopplöst lat.

4. Jag snusar alldeles för mycket. Vilket kanske är min bästa ovana, då jag älskar snus. Men dock även min dyraste ovana, kostnaden för en snusdosa är hiskelig. Visst, jag är nikotinberoende, men det är vanan att alltid ha något under läppen som är värst.

5. Jag har svårt för äldre människor. Detta låter så hemskt och grymt men det är den bittra sanningen. De är långsamma och även om jag själv är långsam så blir jag oerhört irriterad när de smyger fram genom stadens gator. Sedan är det den där gamla doften.... Nej, jag är en hemsk människa och vill aldrig bli gammal.

Så, vänner, bekanta, ovänner och okända, detta var mina fem brister och ovanor. Döm mig inte alltför hårt. Kopiera gärna och svara på den själv då vi alla har våra nackdelar. 
Önskar er alla en bra dag, min verkar inte bli det. Ska avslöja varför en senare gång..... 

Fyra!

Denna lista har jag kopierat från Fantasia, samt fyllt i mina egna svar...

Fyra jobb som jag haft i livet: Kassabiträde, dataoperatör, cafebiträde, butikssäljare
Fyra författare: Anne Holt, Harlan Coben, Elizabeth George, Michael Connelly
Fyra filmer jag kan se om och om igen: Look, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch, Wedding Crashers, Requiem for a dream
Fyra platser jag bott på: Östersund, Göteborg, Offerdal, Byskogen
Fyra tv-serier jag gillar att se på: Desperate Housewives, OC, Sex Inspectors, Insider
Fyra platser jag varit på semester: Kreta, Rhodos, Ibiza, Korfu
Fyra websiter jag besöker dagligen: Aftonbladet, Bloggen, Shockwave, tv.nu
Fyra favoriträtter: Tacos, tacopaj, kebabtallrik, pizza
Fyra ställen du hellre skulle vara på just nu:  
 En strand i Karibien, i sängen med en attraktiv person, i min föredettas stuga, på en exotisk kryssning
Fyra drycker: Öl, Ramlösa Citron, Rött Shiraz-vin, Strawberry Daquiri
Fyra klädesplagg: Hipsters-trosor, Jeans, BH, Stor T-shirt
Fyra färger: Svart, Rosa, Grön, Lila
Fyra artister som finns i mitt liv: Anna Ternheim, Jose Gonzales, James Blunt, Lars Winnerbäck
Fyra affärer jag gärna går till: Bodyshop, Hemköp, Indiska, Vero Moda
Fyra platser i Sverige: Göteborg, Bakvattnet, Rundvik, Östersund
Fyra händelser i mitt liv: Fyllde arton år, Tog körkort, Blivit ensamstående, Min olycka i somras

Detta var min lilla lista. Hoppas ni lärde er något om mig. Ha en trevlig afton, själv sitter jag och studerar Sex Inspectors...


Helg med alkohol och vänner

Helgen har passerat, söndagen har blivit afton och alkoholen börjar sakta lämna min kropp. Ska definitivt ta det lite lugnare framöver. Det tär på kroppen, själen och plånboken att vara ute och svira i denna omfattning. Söndagen blir så mycket tyngre att hantera med en svag känsla av bakfylla.

Fredag innebar en mycket trevlig afton med vänner, musik och dans. Min systers organiserade krogkväll blev en succe, men ofantliga mängder människor. Samt även ofantliga mängder dryck florerade i lokalerna. Gemytlig stämning och en diskret fylla, kan sammanfatta aftonen. Promenerade hem, ensam med en svidande saknad efter närhet och ömhet...

Lördagen blev även den en trevlig dag med födelsedagsfest hos en nära vän. Vi åt middag, drack vin och öl, kikade på gamla kort och förfasade oss över hur våra föräldrar klädde och klippte oss små tjejer som killar. Vandrade efter ett tag ut på krogen med ett leende på läpparna, dansade fåniga danser med en öl i handen och avslutade kvällen med en näringsriktig kebabtallrik. Vågar påstå att jag även denna afton skötte mig rätt bra, men slutade ändå upp ensam i min säng.

Denna dag har jag till största delen spenderat i sängen, saknat mening med att kliva upp. Men nu har jag sparkat igång dammsugaren och skurat golven. Tills dammsugaren la av igen, fick komplettera med den fina sopen. Även om jag hatar att dammsuga så hatar jag ännu mera när dammsugaren inte suger...

Funderar på att ta min fastekur till veckan, har funderat på det länge nu och det känns som att ett bättre tillfälle kommer inte. Inget arbete, inga sociala möten och inga måsten finns i mitt liv. För rykten säger att man luktar illa när man gör dessa kurer. Men en oerhört bra upplevelse ska det vara då man rensar ut kroppen från alla slaggprodukter och annat skräp.

Nu ska jag åtnjuta lite fiskbullar och potatis och se lite på TV, slappna av lite och planera inför den kommande veckan. Önska mig lite närhet och patetiskt hoppas att någon dyker upp och vill ge mig det!

Vansinnigt avundsjuk

är jag på det nya, spännande liv som min vön skaffat. Önskar mig delaktighet, vilket inte är det lättaste i dessa tider av nykärhet. Försökte som mig att få sällskap, men ej.. Puss till er lyckliga. Kul för er...

Salongsberusad och halvgalen....

Jaha, så var man salongsberusad och halvgalen då. Illa, kan tyckas. Men icke, här är vi öppna för berusade människor och ensamheten skrämmer mig ej. Nog för att jag försökt vara en social människa denna afton, men följe vill jag ej slå med någon man. Möjligen förstörd för livet, Sara är! Mycket illa!!!!!

Jaja, sånt är livet. Får satsa på motgondagen, då jag ska vara skötsam och nykter. Denna afton slutade upp ensam som alla andra. Elakt, men sant. Sov sött, vännerna. Hej......

Halvtid

Fredag afton, halvtid igenom kvällen. Har idag träffat min föredetta, han är en skön kille... Tittade in i mitt kylskåp, precis som om det säger något om mig. Endast kaviar, mjölk och gamla burkar. Sedan letade vi reda på hans finbyxor som låg kvar här i garderoben och samtalade lite i största gemytlighet. Kändes avslappnat och kamratligt, är mycket nöjd med utvecklingen.

I eftermiddag var det Ladies Night på Nell, after work, där de bjöd på skumpa och små matbitar. Mycket trevligt då vi var hela familjen nästan. Jag, mina två systrar, min mor och en vän. Blandade åldrar och lugn stämning. Härligt sätt att börja en fredagkväll på. Är lite salongsberusad redan nu och avvaktar ett besök från min vän som ska följa mig ut ikväll. Känns behagligt. Tack för alkoholen!!

För tillfället umgås jag med min sambo, min äldsta lillasyster, vi sminkar oss, fixar håret och diskuterar kläder. Jag har utvecklats till en av alla kvinnor i världen. Vi dricker lite öl och myser som bara två vänner kan göra... Vi är inte bara systrar och sambos, vi är vänner med. De bästa vänner man kan vara. Självklart blir vi ibland irriterade och aggresiva mot varandra, vilket bara är normalt i en syskonrelation och absolut i en samborelation. Hon är den sambo jag kommit bäst överens med av alla genom mitt liv. Det säger inte lite det! Älskar min syster evinnerligt! Antar att jag glömmer nämna det ibland, vi är alla dåliga på att uppskatta våra nära och kära.

Lars Winnerbäck och öl, kvällen är fulländad!

Mitt syndrom...

Jag har en modig lillasyster, 18 år gammal med tjockt vackert hår. Trots min tidigare historia kring hårfärgning, la hon sitt utseendes framtid i mina händer denna afton. Först fick jag färga hennes hår i en mörkbrun nyans sedan klippa hennes hår i en frisyr, en frisyr med uppklippning och etapper. Denna lilla kvinna är en modig kvinna, sanna mina ord. Kan tillägga att jag var noga med att läsa texten i färgförpackningen den här gången och jag är nöjd. Resultatet blev lysande, både färg och frisyr.

Lider nog av ett syndrom ändå, dåligt-samvete-syndromet. Tar alltid på mig andra människors problem och gör dem till mina egna, en dålig egenskap som kommit av en bra: empati. För empatisk och omtänksam, det är jag, som sagt inte alltid av godo. Fastän en dispyt inte skapats av mig, tar jag den till mig och förbannar mig själv för tidigare episoder. Antar att det är en del av min dumsnällhet som alltid verkar slå tillbaka mot mig själv i slutändan.

Imorgon kväll ska jag bevista Nell, utestället, där min 18 år gamla nysnygga lillasyster har arrangerat en krogkväll med två vänner. Har införskaffat mig två fribiljetter, en till mig och en till min vän. Rykten säger att det är gratis öl på tidiga kvällen, kan sluta hur kaotiskt som helst. Då jag är av principen att allt gratis är gott, är det dessutom alkohol som är gratis, då vet inte min kropp gränser. Inte min hjärna heller för den delen. Ska rapportera om det eventuella fylleslaget senare...

Dagsverke, träning och vänskap

Har idag tillbringat ett antal timmar på arbetsförmedlingen där jag skrivit ett CV till min mor. Som sagt, jag är oumbärlig för henne, en otrolig resurs. Självklart slutade skrivaren att fungera så jag fick engagera personalen litegrann, kan vara bra för dem att ha något att göra. Trodde då att mitt dagsverke för modern var över, men icke, då skulle DVD:n installeras och en lampa skruvas upp. Fick dock lön för mödan i form av äggmackor.

Har tränat idag igen, känns som att jag verkligen börjar komma igång, ett spinningpass och lite promenad senare är jag darrig, hungrig men glad ändå.

Är glad att jag har mina vänner, att de alltid finns vid min sida och tycker om mig för den jag är. En stark lycka överväldigar mig när jag har dem i åtanke. Jag kan nog leva utan kärlek så länge jag har vänskap och snus.

Trevlig afton!


Tillägg

Vill bara tillägga att jag skrivit denna dikt själv. Inte någon annan......

Poesi för älskande

Jag mötte honom, blottade min själ,
trodde att han bara ville mig väl.
Ett vackert yttre, ännu vackrare insida,
ville bli lycklig, inte gråta, inte lida.
Någon som gillade mig för den jag var,
värmen var äkta, tanken var klar.
Log inombords åt de vackra orden,
kände mig speciell här på jorden.
En närhet så ärlig och sann,
kändes som om jag all lycka vann.
Släppte all rädsla, kände mig trygg,
slutade misstro, ville inte vara skygg.
Av lycka, kärlek, tro mitt hjärta värkte,
mina vänner en annan utstrålning märkte.
Kände mig lycklig av orden jag hörde,
vid min själ denna mannen rörde.
Framtidstron var stor och stark,
jag siktade uppåt och tappade mark.
Slutade spela den ytliga rollen,
släppte allt, tappade kontrollen.
Kände mig förmögen, kände mig rik,
att någon kunde vara mig så lik.
Allt jag kände var tillit och passion,
jag lät mina innersta känslor ta ton.
Jag hade allting jag behöver,
tills en dag det hela var över.
Han försvann, tog mitt hjärta,
lämnade endast saknad och smärta.
Ensam igen, utan tro och hopp,
ingen annan, endast min kropp.

Skriven av: Sara Eriksson

En hårresande eftermiddag

Idag grät jag i duschen, inte lite diskret snyftande, utan hysteriskt skrikande. Ska snart förklara anledningen till detta sammanbrott. Bestämde mig nämligen idag för att färga om mitt hår, brukar göra det själv hemma för att spara de få kronor jag inbringar, till annat. Så som fest och sociala tillställningar, fika på stan samt snus, som är min bästa ovana. Nog om det, blandade ihop färgen, tog på mig plasthandskarna och började försiktigt smeta med färg-röran i håret. Efter att jag smetat och kletat i hela hårbottnen kommer jag till min förfäran på att jag glömt bort att håret måste vara vått innan. Sara i panik, försöker gnida in lite vatten i mitt redan sammansmetade hår, skvätte färg över hela badrummet och måste ha utgjort ett komisk syn.  Försökte lugna ner mig och satte mig framför datorn för att vänta ut tiden tills dess jag skulle skölja ur kemikalierna.

En vän ringer och vi dsikuterar sjukdomar och kroppsliga åkommor, som verkar ha blivit veckans samtalsämne. Mina tankar på mitt hår var som bortblåsta, tills jag förstrött kikar på klockan och inser att jag haft färgen i för länge, dubbelt så länge än vad som maximalt rekommenderas. I ren panik avslutar jag samtalet, rusar in i badrummet, slår på vägen stortån i tröskeln och dyker ner på golvet i smärta... Tar mitt förnuft till fånga och inser att jag hellre har ont i tån än är skallig. Skyndar mig ner i badkaret och duschar ur färgen, känner mig lugnare, masserar in efterbehandlingen i håret och brister ut i skönsång. Ska sedan reda ut mitt nyfärgade hår och drar med fingrarna genom håret och ser till min stora fasa att stora tussar lossnar i mina händer. Då grät Sara i förfäran....

Kan meddela att jag nu, efter ett antal borstningar inte längre lider av håravfall. Det verkar ha avtagit och både min mor och min syster intygar att det inte är kala fläckar på mitt huvud. Känner mig lugnare och mer fridfull, men vet inte om jag ämnar fortsätta min egen hemmasalong. Kan låta ytligt, men tror att min känsla av kvinnlighet skulle försvinna med mitt hår.

Den hormonstinna grannen som lånade en mejsel av mig igår, endast iförd byxor med med bar överkropp, verkar ha fest ikväll. Basens dunkade letar sig igenom min vardagsrumsvägg och lockar. Önskar att jag kunde spela musik, högt och utan förbehåll, men vågar ej detta då jag avser bo kvar här ett tag till. Min syster är på väg ut med sitt arbete på middag och fri dryck! Avundsjuk är jag en aning! Vill också ha ett avancerat socialt liv, men lär få nöja mig med mitt eget sällskap ikväll.

Träningsvärk men hoppfull

Träningsvärk! Denna favorit av smärtor på denna jord, ingen värk känns så bra som denna. Magen är öm och mina små, men befintliga bröstmuskler smärtar. Underbart! Tror att denna dag kan bli bra, bättre än på mycket länge. Hoppet vaknade till liv idag då jag på egen hand har avklarat en stor sak i mitt liv.
För en vecka sedan fick vi en skriftlig varning via posten ang störningar som grannar upplevt från vår lägenhet. Då jag är mycket skeptisk till att det kommer från vår lägenhet, tror snarare att den hormonstinna killen mitt emot har spelat sin enorma stereo för högt, skrev jag och ifrågasatte detta. Nu denna morgon fick jag svaret då kvinnan på fastighetsbolaget bad om ursäkt och skulle ta bort varningen! Yes! Det lönar sig att ifrågasätta. Äntligen kan jag njuta av mitt hem än en gång...

Ringde då upp min mamma för att delge den goda nyheten och då kom en smygande fråga fram, om inte jag skulle kunna installera hennes DVD samt även en taklampa med dimmer. Då det är självklart att ställa upp för min mamma med tanke på hennes offer genom livet för mig, så svarade jag snabbt jakande. Frågan i denna situation är, hur skulle min kära mor klara sig utan mig? Måste säga att det känns en aning tillfredsställande att vara oumbärlig för någon. Önskar dock att denna någon kunde vara en trevlig man med ett sexigt leende. Men antar att mamma är rätt sexig hon med.

Inatt har funderingarna rört sig mycket kring kärlek igen, har tänkt på min mormor och hennes man som varit tillsammans i 40 år och fortfarande är så där kära och söta tillsammans. Hur är detta möjligt? Det sägs att det finns någon för alla. Finns min "någon" i något avlägset främmande land?

Tack, Harvey för vibrationerna du sände mig. Antar att det är anledningen till att denna dag började så bra. Stora saker kan uträttas idag, solen skiner och jag känner mig en aning hoppfull...


För er som vill läsa om sex...

För er som vill läsa om sex och inte mitt obefintliga sexliv som inte existerar, kan jag rekommendera en annan blogg: Fantasia . Tror att mitt liv liknar vad som i var mans mun kallas celibat....
Jag lyckades i alla fall länka till en annan sida, det lärde jag mig alldeles på egen hand. Lite stolt nu!

Sov gott alla vackra människor....

Tourettes syndrom?

Tog mig motvilligt iväg och tränade idag, med en t-shirt som såg ut som en dålig kopia av ett tält. Men styrketräning ger mig styrka och efter träningen kände jag mig mycket bättre, på något sätt som en bättre version av mig själv. Uppgraderade min gamla tråkiga version, till en svettig, umattad lite gladare version. Vandrade upp till min mor där mormor skulle bjuda på middag. Tycker om dessa familjesammankomster och uppskattar familjelivet mer än vad de flesta gör. Vi diskuterade pojkar, invandringspolitik, psykiska sjukdomar, syndrom samt ordningsvakter. Varierade samtalsämnen med varierande resultat...

Har diskuterat olika syndrom med vänner och släkt idag. Hur många syndrom finns det egentligen? Skulle tro att det enda jag kan ha drabbats av är Tourettes Syndrom eftersom jag i tid och otid slänger ur mig diverse osmidiga ord. En kille som min kompis dejtar tycker att jag är oerhört spontan och skön på ett roligt sätt. Antar att jag får ta till mig det som en komplimang.

En gammal klasskamrat till mig har kommit ut som lesbisk, på något vis inte alls oväntat. Hon har alltid varit den man trott skulle vara homosexuell i klassen, eftersom statistiken säger att det är ca. 3 st i varje klass i skolan som är homosexuella. En ute, två kvar!

Funderar på om jag ska lägga mig snart, men känner mig oinspirerad, trots träning och ännu en byrå som jag monterat åt min mor. När ska den kvinnan sluta köpa möbler som jag måste montera? Min syster har varit på dåligt humör ikväll och jag är hopplös på att bli smittad, så nu sitter även jag här med lite sur min. Offrar gärna en lilltå för lite sällskap i sängen ikväll. Någon som vill hålla om en snäll, ensam kvinna?
Någon som vill tycka om mig i alla fall? Skicka lite bra vibrationer åt mitt håll, tack!

Ett citat till:
"Den yttersta tragedin är inte de onda människornas brutalitet, utan de goda människornas tystnad"
Martin Luther King


Kommentarer - I like

Ett litet inlägg för att uttrycka min glädje över alla kommentarer som jag får. Det visar att människor faktiskt läser om mig och mitt rätt händelselösa liv, att människor reagerar och relaterar. Ger mig en känsla av värme, glädje och en gnutta lycka. Tackar tackar! Ett leende på läpparna, tack vare Er!

Min mor ringde på dörren här imorse, svettig och andfådd stod hon där med en kasse i handen, en kasse med alla livsförnödenheter jag och min syster kan tänkas behöva. Grovt bröd, en ask räkost samt en snusdosa var till oss döttrar. Nästan rörd till tårar av hennes omtänksamhet och värme. En gåva så fin i dessa dagar av fattigdom! Tack mamma!

Dagens citat:
"De grymmaste lögnerna sägs ofta med tystnad"
Robert Louis Stevenson 1850-1894

En natt av drömmar och saknad...

Vadan detta? Vaknade ännu en gång av mig själv innan tio. För mig en gåta hur denna pigghet uppkommit. Ser dock ett mönster i det hela. Förra gången jag vaknade "tidigt" var den dagen jag skulle träna och även idag är det inplanerat lite träning... Could be!

Inatt har varit en vaken natt, min pigghet till trots. En del drömmar har förekommit, dock inte så trevliga och sexiga som jag önskat. Finns inte så mycket trevligare än att vakna upp efter en natts heta sexdrömmar, men icke, inatt var det dags för mardrömmar. Minns endast fragment av min mardröm, men känner igen den från tidigare nätter och önskar mig en drömtydare framför mig nu. Drömmen består av att jag betraktar min kropp och känner på den och stora bitar av kroppen, köttet om man kan uttrycka sig så, lossnar. Som om jag var en geleklump som någon tog tuggor ifrån, oerhört vidrig dröm för övrigt som lämnade mig vaken större delen av natten.


När man ligger i sängen om nätterna tänker man väldigt mycket och inatt blev till en orgie av saknad. Saknad kan förekomma i olika former och olika styrka.


Jag saknar min far. Saknar den relation jag tror vi kunnat haft om vi hade gett oss sjutton på det. Fortfarande efter hans död hoppas jag på att vi får prata ut och rensa ut allt. I hela mitt liv har jag saknat honom som den fasta punkt han borde ha varit och den människa jag borde ha kunnat vänt mig till. Visst har vi pratat rätt bra under de tidpunkter han varit klar, men oftast på ett humoristiskt sätt då han var en skojare min far. En skojare på ett positivt sätt då han alltid fick mig att skratta med underfundiga kommentarer och ren och skär humor. Undrar om han hör mina tankar där uppe, om han tittar ner på mig och vill kommunicera, krama mig, trösta mig. Jag hoppas det, pappa, var vid min sida, saknar dig!


Jag saknar min moster. En underbar kvinna, en varm kvinna och en förstående kvinna som cancern tog för 6 år sedan. Hon var en stöttepelare som alltid tänkte på andra, var omtänksam och ställde upp. Varför är det de människorna som dör unga? Livet är orättvist. Jag önskar att hon kunde sitta med mig och mamma och diskutera livet, kärleken och pojkar. Att hon fanns i mitt liv! Jag vet att hon hör mig och jag vill bara säga att jag saknar dig, moster!


Sedan kommer  vi till saknad efter levande personer. Saknar ju min föredetta på ett sätt. Hans sätt att alltid finnas i min vardag, skämta med mig och få mig att skratta genom bedrövelse. Hans ständiga vänskap och tryggheten som han erbjöd. Känner mig förvirrad och vilsen utan honom. Även om vi inte ska vara tillsammans som ett par och älska varandra på det sättet, så saknar jag hans vänskap. Det blir inte samma sak när kärleken tar slut. Onödiga gräl och oenighet uppstår, hur bra man än tycker om varandra. Saknar hans kramar och hans styrka... Hans barnsliga humor och nätterna utan sömn....


Saknar även den förlorade mannen, mannen som inte behandlat mig så väl. Som inte gav mig en chans, han som inte lät mig få ett fint avslut utan försvann med lösa trådar hängande efter sig. Hans djupa sinne, det intelligenta tänket och hans kärleksfulla blick fick mig att leva upp. Fick mig att krascha när han gick utan förklaring... Trots att det borde vara endast ilska jag känner för honom så är det ändå saknad. Saknad av en tid full av framtidstro, värme och filosofiska samtal...


Detta var en lång morgonblogg med många känslor, tror jag måste få ur mig en del för att detta ska kunna bli en bättre dag än gårdagen. Så många tankar på så lite tid, att hjärnan orkar med är för mig en gåta. Kanske är det bra för mig att träna i eftermiddag, få ur mig lite aggression.


Läser för övrigt en mycket intressant blogg varje dag, så snart jag är smart nog att lägga in en länk i min blogg ska jag göra det. Tacksam för hjälp! Tänk att jag erkänner mig dålig på något som har med internet att göra! Och att jag ska träna. Vilken dag det här kan bli!!


Ta hand om er och tillåt er att känna saknad. Öppna era själar och våga känn kärlek...


Nytagen bild

Nytagen bild


Vågar man skaffa barn?

Ser på TV nu, en dokumentär om en flicka som föddes utan ansikte. Något slags syndrom tydligen, som beror på ett genetiskt fel. Så fruktansvärt att se hur familj och barn lider, vågar man ens skaffa barn med alla dessa syndrom och sjukdomar som man kan drabbas av.
Typiskt mig att få ett sådant barn, jag som är född med en nitlott i arslet....

Ge mig ekorrhjul och vardag!

Jag är less idag, ännu mera nu, då jag hade skrivit en lång blogg som försvann...

Förhoppningen var idag att känna mig nyttig och företagsam efter mitt besök på Lärcentrum, men den otrevliga damen (surkärringen) lämnade mig med ännu flera frågetecken och en enorm förvirring. Jag nominerar inte henne till årets kundbemötare. Mitt hopp står till a-kassan att de tillåter mig plugga upp några betyg med bibehållen a-kassa.

Som sagt, en obeskrivlig hopplöshet har intagit min kropp, min själ och min hjärna. Orkar inte ens börja med dessa papper om ansökningar hit och dit. Förstår inte varför de ska krångla till allt så mycket, finns det möjligtvis någon kurs i blankettifyllnad att gå innan man söker skola? Den utbildning jag ska söka till hösten kräver samtliga skolbetyg, arbetsintyg, referenser samt foto (!). När började utseende spela någon roll när man ska studera? Jaha, dags att leta i alla gamla gömmor efter betyg från hela mitt liv. Suck!

Saknar stabilitet, lugn och vardag i mitt liv. Ja, tro det eller ej, men Sara som i vanliga fall har en enorm fobi för vardagar och ekorrhjul saknar rutiner. Skulle inte förvåna mig om jag söker jobbet som städare...
Vill vara själv nu, rannsaka mig själv och skapa mig en framtidstro. Så skönt det vore att veta vad man ska göra framöver, vill ha en framtidsplan och ett mål. Känner mig så tom inombords idag, som om ingenting kan fylla den tomheten. Så trött på mig själv och mitt liv!

Tanken har slagit mig om jag ska ta mitt pick och pack, flytta ut i skogen och försöka hitta mig själv och en större mening. Känns som att min tid för mig själv har förminskats och nästan är obefintlig.

En dammsugare hade inte varit fel i detta läge. En ansenlig mängd damm ligger över denna lägenhet och vår dammsugare har strejkat. Om någon frivillig kan tänka sig en operation skulle stor tacksamhet infinna sig. Får väl ta på mig glasögonen och pröva mina reparatör-kunskaper lite senare...

Lite lycka vore inte helt fel nu....


Jag, en blivande städare?

Börjar kännas som om jag borde ta tag i mitt liv nu, anledningen till denna plötsliga omvändning är ett mail som jag fick från min arbetsförmedlare. Ett så kallat jobbtips damp ner i min inkorg, vilket jag med spänning öppnade. Vilket jobbtips sen, lokalvårdare på 100 % enda kravet var positiv läggning. Så efter alla dessa år med massor av arbetslivserfarenhet, växande ansvar och kunskaper så ber de mig att söka som lokalvårdare, som städare. Makes you wonder....

Min kära vän dök in här nu, men påbörjade universitetsstudier, en någorlunda organiserad framtid samt en svag värk i underlivet. Får mig verkligen att vilja ta tag i mitt eget liv, varför ska det vara så svårt. Det tar emot att börja ta tag i något. Ännu en gång är min plånbok tom och jag söker alternativa inkomstkällor.

Nej, dags att fixa sig ett jobb, ett ligg och ett aktivt liv...

Elaka människa!

Fredagen bjöd mycket riktigt på träningsvärk och stjärtvärk efter torsdagens spinning och styrketräning. Men det ska kännas att man lever. Fredagens afton var full av skratt, dans, mat och dryck. Middagsbjudningen i Ås var en höjdare med härligt umgänge. Efter middagen åkte vi in till stan och gick ut och fortsatte vårt dansande. Trots lite folk ute hade vi mycket trevligt, drog igång dansgolvet rätt rejält.

Vaknade lördag av en sms-signal, ryckte till mig telefonen och det var från Honom. Glad och förväntansfull öppnade jag meddelandet och läste. Det var det mest elaka och hänsynslösa sms jag någonsin emottagit, en våldsam ilska blossade upp inom mig. Nu vet jag att det är kört för mänskligheten, när en människa kan visa sådan kärlek, vara så fin och rar och allt bara var ett spel. Då är det ute för oss. En sådan falskhet trodde jag inte bodde på denna planet. En kärlekshistoria, som utmynnade i oerhörd ilska, besvikenhet och tårar. Jag är en snäll och omtänksam ung kvinna som någon är så här otroligt elak med. Jag är sårad!!!

Lördagen blev lite drickande, utgång och lite dansande återigen. Lugnt och trevligt som bara jag och mina vänner kan ha. Idag känner jag mig utsliten, trött och seg. Finns inget att äta här hemma, så jag kokar nu potatis och ska äta fiskbullar, vilket jag är en av de få personer i världen som älskar.

Någonting luktar konstigt här hemma, men jag kan inte hitta källan till det onda. Sökandet fortsätter...

I'm all alone!

Huvudet upp och stjärten ner...

Så, träningen avslutad och avklarad. Känner mig stolt över mig själv och glad att jag klarade det. Iklädd ett av Sveriges fånigaste hårband satt jag mig på en spinningcykel och lyssnade på ledaren som talade om hur man skulle sitta, hur man skulle andas och till och med hur man skulle trampa. Piece of cake, tänkte jag, men icke. Efter ett tag flåsade jag som en 200 kilosmänniska uppför en trappa och svetten rann. Kan tilläggas att jag har känt mig sexigare. När passet äntligen var slut och jag darrande klev av cykeln kom min kära vän på att vi borde styrketräna kroppen. Javisst, varför inte ta all skit på samma dag. Så det gjorde vi och nu känner jag mig överkörd av en ångvält. Min rumpa värker något så extremt mycket, min kropp är i chock av muskelvärk. Kan bara föreställa mig känslan imorgon och ännu värre, på lördag.

Min underbara syster håller just i detta tillfälle på att laga middag till oss. Helt underbar gest från hennes sida. Varm i hjärtat, själen och stjärten. En mysig man vid min sida är det enda som saknas...

I morgon kväll är jag och syster bortbjuden på avskedsmiddag, en tjej åker till England på lördag, så fredagskvällen är bokad i Ås. Detta ser jag verkligen fram emot.

Gick idag genom stan med en Ingemar Stenmark-mössa, en del reaktioner uppstod, så som kommentarer från diverse äldre män, lystna blickar från de utstötta ungdomarna i samhället samt funderande blickar från jämnåriga människor. Spännande att väcka intresse. Ska någon dag prova en nakenvandring, eventuellt fram emot sommaren då köldskade-risken är mindre. Lär få en hel del uppmärksamhet då med....

Massage på stjärten, tack!

Uppe med tuppen, typ...

Min i vanliga fall enormt morgontrötta lekamen vaknade relativt tidigt idag. De allra flesta dagar vaknar jag kl 12 av alarmet, stänger av det och sover till 13. Jag vet, det är oattraktivt, människor ser föraktfullt på mig när jag avslöjar att jag sover halva dagarna. Men sådan är jag som människa. Älskar att vara vaken på natten, frodas i min ensamhet, mina nattliga tankar. Detta innebär allt som oftast att jag sover halva nästa dag och fortsätter så i en cirkel. Jag vill inte kalla det en ond cirkel, men väl en cirkel.

I morse vaknade jag utan alarmet i mitt öra och funderade vad klockan kunde vara, bävade för att se tiden och inse att jag var pigg vid sju-tiden. Men icke, halv tio, bara att kliva upp. Har fixat mig en kopp kaffe och skriver redan dagens första blogg. Vilket innebär att praktiskt möjligt har jag tid med underverk idag!! Ett av dessa underverk är inbokade. Jag ska träna!! Har en vag känsla av att det är därför jag vaknar så tidigt, min skräck inför träningslokaler har vuxit sig större. Men rädslor ska man ta tag i och nu ska jag banne mig träna idag. Upptäcker att vågen är på väg neråt, så det är bara att ta tag i detta så kommer jag snart att vara en fastare, lättare och förhoppningsvis piggare människa.

Nu är vår klädkammare så otroligt fin, och allt tack vare mig. Det känns bra. Får ge dig lite cred där, min vän, en viss sinnesfrid intog min själ måste jag erkänna.

Dagens pussel lockar och jag ska snart byta om till trikåer, eller ja, träningskläder. Åh, giv mig styrka!

Återkommer med träningsrapport vid ett senare skede...

Löjliga familjen personifierad

Så, nu har Östersund fått sig ett gott skratt idag igen. Som vanligt är det min familj som stått för det....
Eftersom mamma hade en bokhylla över och jag var i desperat behov av förvaring åt mina böcker så bestämde vi oss för att överlåta bokhyllan åt mig. Det enda problemet var frakten, vi spenderade många minuter åt att fundera hur vi skulle få den ner till min lägenhet. Efter många om och men så bestämde vi oss helt enkelt att bära den till mig från mamma.  Vilket är en bit, samt innebär att gå genom centrala stan. Ni som känner till Östersunds gator kan jag meddela att bärandet började ovanför Daffys och slutade på gågatan... En riktig pärs.

Så, jag, mamma och min lillasyster bar alltså denna bokhylla genom centrala Östersund, många tittade ut oss och verkade roade. Antar att det inte är världens vanligaste syn, inte Östersunds vanligaste syn i alla fall. Men ett gott skratt och ont i nacken fick vi i alla fall. Vi är den löjliga och roliga familjen. Men man ska inte vara som alla andra, då är det ingen som kommer ihåg en...

Åter till utrensningen av förrådet, som innebär massor av gamla minnen. Dels minnen från min far eftersom jag inte rensat alla hans saker ännu, bara slängt in allt där. Även minnen från mitt förhållande. Ska unna mig en myskväll när detta är klart...

Läkartid bokad

Så var en läkartid bokad, för provtagning och kontroll av min sköldkörtelfunktion. Att boka en läkartid är inte den enklaste sak i världen, som man kan tro. Först tjöt det upptagetton i tjugo minuter, trots upprepade påringningsförsök. Sedan hamnade jag i en av dessa fruktansvärda telefonköer. Kan för mitt liv inte förstå hur en självmordsbenägen människa kan klara av dessa, denna depressiva väntmusik, tröstlösa kommentarer om att det hjälper mig så snart de kan och väntan! Denna evinnerliga väntan! Till slut svarade distriktssköterska Ruth och jag blir nästan överväldigad av tacksamhet. Tills hon meddelar att den tidigaste tid de har är den 14/2. Trevligt, jag ska spendera min alla-hjärtans-dag med Doktor Khalil och en massa sprutor. Kunde inte ha blivit så mycket bättre. Den enda närkontakt med en man jag lär få den dagen. För visst är Khalil ett mansnamn?

Åter till verkligheten och mitt städande... Ha en fin dag min kära blogg-läsare!

Rykten om min död florerar...

Min syster hade en barndomsvän här idag, från Offerdal, där även jag har mitt ursprung. Min farmor och farfar bor kvar i denna socken och engagerar hemtjänsten frekvent. Tydligen så har det uppstått ett rykte om att deras barnbarn har avlidit, vilket endast kan vara jag. Känner mig rätt levande även om jag är dödligt trött, så jag avfärdar härmed dessa rykten vänligt men bestämt.

Tittade igår på det nya skandalprogrammet Sex Inspectors, vilket handlar om par som på något sätt har ett taskigt sexliv. Min tanke kring detta är att ett obefintligt sexliv kanske är ännu sämre!! Sedan fascineras jag av deras oförmåga att prata om sina önskningar och behov. Människor är extremt dåliga på att kommunicera, uppenbarligen. Tragiskt i dessa tider av öppenhet och utan skam. Dagens önskan är närhet, ömhet, kel och smek. Ett samlag hade inte varit fel!

Snart ska jag ringa hälsocentralen och be om en tid för genomkoll av min kropp, måste hitta roten till min trötthet och bortfall av ork. Eventuellt en störning på sköldkörteln, misstänker jag.

Igår hade jag en dag fylld av saknad och längtan, drömde intensivt om en mjuk, kärleksfull kyss av den försvunne mannen. Tänk om det skulle knacka på dörren och han stod där, i sin sköna uppenbarelse.

Nu ska jag lyda min dominanta syster och städa ur vårt förråd, vilket är belamrat av skräp, sladdar, böcker och minnen. Inget behagligt jobb, but someone's got to do it!


En fantasivärld...

Min vän och jag har delat våra fantasivärldar idag... Jag frågade henne hur hennes liv såg ut om ett år, om hon hade fria händer att fantisera, sedan fick jag frågan bollad tillbaka. Intressant att se att inget av det vi fantiserade om är orealistiskt och att det inte handlade om att vara miljonärer eller lyxhustrur. Istället var det små önskningar om att vi kommit in på våra önskade utbildningar, att våra liv innefattade kärlek och sinnesfrid. Mina behov är ganska grundläggande och min önskan är kärlek och respekt.

Mina älskade jeans är trasiga, två stora hål på insidan av låren har uppkommit. Eftersom min garderob inte är så värst avancerad stod jag här i dag med ett frågetecken i ansiktet och undrade vad jag skulle klä mig i. Tog mest på skoj fram ett par byxor jag aldrig kunnat ha, då de är oerhört trånga och till min stora förvåning kom jag i dem. Dock med magen som ett litet överflöd runt kanten, men man kan inte få allt här i livet och detta gladde mig. Kanske kan framtiden bli ljus trots allt. Har lovat mig själv att besöka det ogudaktiga träningsstället denna vecka! Jag innehar trots allt ett medlemskort och borde utnyttja de pengar jag slänger ut på detta varje månad. Undrar om spinning är något för mig, har hört att det är mycket fettförbränning.

Ska nu besöka en vän som har införskaffat en lägenhet och besiktiga denna, eventuellt tigga till mig en kopp kaffe. Ska även utfråga henne om hennes fantasivärld, så spännande!!

Dagens efterlysning: Någon som har kunskap, lust och ork att klippa mitt hår?

Tills vi ses igen, dröm er bort i er egen fantasivärld. Jag lever för tillfället med ett leende på mina läppar och en fantasivärld inom sikte.


Sara - en fjolla

Har till min stora förtvivlan insett att jag är en fjolla. Jag som alltid ska framhävda min coola, tuffa image har förstått att jag är bra löjlig. Till saken hör att jag nyss utfört min värsta syssla: att städa ur kylskåpet. En fasansfull uppgift varje gång, eventuellt på grund av att jag gör det alltför sällan. Jag bävar inför att försöka identifierade olika deformerade grönsaker och mögelattacker. Men, nu är det gjort och jag mår lite lagom illa efter detta arbete. Svårt att förstå min extrema rädsla för mögel och gammal mat. Måste vara en traumatisk upplevelse i barndomen.

Sedan har jag motvilligt erkänt mina äckelkänslor för kaffesump, sur mjölk, hårbollar, grillad kyckling och äldre människor. Jag är i sanning en fjolla. Men skönt att erkänna det för sig själv i alla fall...

Har pantat en massa idag, fick ihop 52 kronor och 50 öre, förvisso ingen förmögenhet men ett bidrag till hushållskassan. Det får bli ersättning för de förlorade glas, försvunna bockar samt städtid som fester orsakar.

Tänker mycket på den försvunna mannen. Han finns i mina tankar hela tiden, kan inte få honom ur mitt huvud. Jag funderar på hur han mår, hur det går för honom och om han tänker på mig ibland. Saknar honom i mitt liv, de fina diskussionerna och hans oemotståndliga leende. Saknad kan verkligen svida, liknande en känsla av magkatarr. Hoppet är det sista som lämnar människan!

Trevlig kväll på er!

Man borde inte älska... Låttext igen

I'm not supposed to love you anymore - Bryan White

We agreed that it was over
Now the lines have all been drawn
The vows we made began to fade
But now they're gone
Put your pictures in a shoebox
And my goldring in a drawer
I'm not supposed to love you anymore

Now Sherri says she's jealous
Of this freedom that I've found
If she were me she would be
Out on the town
And she says she can't imagine
What on earth I'm looking for
I'm not supposed to love you anymore

Oh I shouldn't care or wonder where
and how you are
But I can't hide this hurt inside my
broken heart
I'm fighting back emotions that I've
never fought before
'Cause I'm not supposed to love you anymore

Now I'm writing you this letter
And it's killing me tonight
That I agreed when you believed
It wasn't right
And I couldn't sleep up on the bed
So I'm down here on the floor
Where I'm not supposed to love you anymore

Oh I shouldn't care or wonder where
and how you are
And I can't hide this hurt inside my broken heart
I'm fighting back emotions that I've
never fought before
'Cause I'm not supposed to love you anymore

I'm fighting back emotions that I've
never fought before
'Cause I'm not supposed to love you anymore

Intressant upplägg hos elkedjorna...

Besökte två olika el-varuhus idag med min mor och min syster. Min mor hade bestämt sig för att köpa en TV till min lillasysters rum, hade även bestämt modell och valt ut en ur reklambladet som damp ner i postinkastet. Väl där så pratade vi med en säljare som beklagade att just den modellen och det priset inte fanns kvar, självklart fanns det en mycket bättre tv för 2000 kr mer. Detta verkar vara en affärside som de utnyttjar, att annonsera om en modell men sedan inte ha den hemma. Intressant!

Besökte mitt ex på hans arbetsplats idag för att lämna lite post. Har alltid tyckt att hans arbetskläder är lite småsexiga, men hans blick var olycklig och trivseln är nog inte så hög för honom. Han kändes kall på något vis. Förstår inte hur det kan ha blivit så mellan oss, från att ha haft ett förhållande så länge. Undra om även jag har förändrats.

Har inhandlat medicin för 1200 kr idag då mitt högkostnadskort uppenbarligen nollställts. Otroligt att det ska kosta så extremt mycket för lite tabletter. Men det var antagligen 1200 väl använda kronor får vi hoppas.

En bekant gav mig ett uppdrag idag. Att skriva en story till en film. Intressant, ska klura lite på det!

Min syster har fått någon slags energikick och vill ordna en massa saker här hemma, jag sitter bara i soffan med stora ögon och förstår inte vad som händer.... Jag är ju själv lugnet personifierat!

Jag har förövrigt gett upp tanken på att återfinna bocken, det blir en ny julbock nästa år...


Sundsvall by night...

Så har ännu en helg passerat, tre dagar i Sundsvall har kommit och gått. En känsla av trötthet bor i min kropp och min själ gäspar. En mycket lyckad helg, skönt att få komma bort från vardagen, staden och till viss del tankarna. Mina tankar som är så intensiva och invaderar min hjärna, har lyckats hålla sig passiva. Men på något sätt blir saken värre när jag återvändit hem, alla tankar som ej blivit tänkta attackerar mig i en våldsam hastighet. Vill ha en stunds sinnesfrid, tack.

Fredagen började alltså med en tågresa tillsammans med min väninna, my friend in misery, mitt bollplank. Hon förbannade min förmåga att somna på alla ställen och då hade hon inte sett hälften. Väl framme vandrade vi runt i centrum och jag suckade en och annan gång över min plånbok, min alldeles tomma plånbok. Sedan hämtade vi lill-prinsen på dagis och åkte till min kompis hus, somnade ännu en gång där på deras nyinköpta skinnsoffor. Fascinerad över deras enorma Tv som täckte ena väggen, 50" är mer än vad min hjärna kan ta in. Otroligt! Fick njuta av en DVD med Lars Winnerbäck-konsert, mycket mäktigt. Drack några glas vin, pratade och kramades med Oskar.

Vaknade på lördagen av att min kompis kille stod på mig och förklarade att det bara var att kliva upp och äta frukost, snacka om intensiv väckning. Spenderade dagen med förberedelser inför kvällen, lek med Oskar och lite små funderingar bara. Vid 17 tiden började människor välla in i huset med diverse presenter till värdinnorna och tillika födelsedagsbarnen. Presenterna hade tema ljus samt ljushållare. Kan man i och för sig inte få för mycket av. Vi åt och vi drack och samtalade. Tror att jag och min reskamrat var en av de få som inte hade barn, så mycket snack om det. Jag tog därför min öl och placerade mig i vardagsrummet, bland grabbarna. Du är som en pojke du, uttryckte en man och log. Kanske är jag det, lite manlig är jag nog. Men man ska bejaka både sina feminina och maskulina sidor. En kjol hade jag för böveln klivit i.

Självklart så är få tillställningar i dessa dagar utan karaoke-inslag. Tycker på något vis att när man dricker så blir man grym på att sjunga, tyvärr bara jag själv som tyckte det. Men men, man ska bjuda på sig själv och ingen kan beskylla mig för att inte göra det. Efter sång och skoj åkte vi med taxi in mot Sundsvall City och spenderade kvällen på utestället Oscar, där jag svängde mina lurviga. Drack eventuellt en eller två öl för mycket då jag blivit funnen sovandes på dansgolvet, en aning trött där igen. Enligt säkra källor hade jag och min vän stått och dansat i en ring av Sundsvalls basketlag. Hm, att man aldrig kan hålla sig lite lugn och passiv.

Sov på en upplåsbar madrass hos mina trevliga vänner, förövrigt ett av Nordens finaste par. Att man ens kan passa så bra ihop, är för mig en gåta. Jag drömmer mig bort till dagen då jag träffar en man av den kalibern. Så trött idag att ord inte kan beskriva mitt tillstånd. Måste denna vecka ringa läkaren och höra om jag kan få göra en hälsokontroll, då jag omöjligt tror att det är meningen att människan ska somna på diverse ställen. Narkolepsi, kan det utvecklas vid vuxen ålder? Måste läsa på om detta...

Inatt pratade jag i telefon med min föredetta. Det var många fina ord och det kändes som om han talade direkt till mitt hjärta. Det borde jag i och för sig lärt mig vid det här laget att det manliga släktet verkar ha problem med att tala på riktigt. Uppenbarligen hade jag fel som tog åt mig att kärlekord och dylikt. Smart, ännu en gång så har man tänkt för mycket på en sak som inte var äkta. Ska slå mig själv snart så jag vaknar upp och lever i den karga verkligheten och inte i min imaginerade drömvärld.

Fortfarande inte ett ljud från den försvunna kärleken, borta med vinden, försvunnit ur mitt liv. Saknar någon att hålla i handen, någon som kramar mig och viskar vackra ord i mitt öra och älskar mig för den jag är.
Söndagar känns som dagen för de tomma människorna och deras tomma liv. Alltså borde jag hylla denna veckodag och fira med en kopp kaffe.

Tack till mina fina vänninor och vänner som förgyller mitt liv och bjuder på vänskap och kärlek i stora lass. Jag är tacksam och glad för allt ni ger och för att ni finns vid min sida genom allt. Tack även till vänninorna i Sundsvall för en fin helg och ett uppehåll i mitt liv.

Nej, Sara, wake up and smell the smell of coffee som de säger i väst. Måste börja mitt liv som realist, inte alkoholist och inte drömmare.

"Don't wish for what you can't handle"

Kurragömma = Nostalgi

Trots att detta är en dansbandslåt ligger texten mig varmt om hjärtat. Framför av Thorleifs:
Kurragömma

Du kallar mig raringen
Du säger att jag är den
Du vill ha
Du kallar mig prins
Den ende som finns är jag

Ömma kyssar
Du kramar min hand
Du spelar dina kort rätt väl
Men nu jag vet
Att din hemlighet är en lek


Kurragömma
Har du lekt med mig
Nu är leken över och du kan gå långt härifrån
Kurragömma
Du har lekt din sista lek
Jag kan gärna glömma dig dumma svek.

Du säger att jag har allt
Du älskar mig tusenfalt
Och mer ändå
Du vet ingen gräns
Hur härligt det känns
Just då


Tomma löften
Och smickrande ord
Har ingått i din lek med mig
Men nu jag vet att din hemlighet
Var en lek.

Kurragömma
har du lekt med mig
Nu är leken över och du kan gå långt härifrån
Kurragömma
Du har lekt din sista lek
Jag kan görna glämma dig dumma svek


Du har lekt med mig


Kurragömma
Har du lekt med mig
Men nu är leken över och du kan gå långt härifrån
Kurragömma
Du har lekt din sista lek
Jag kan gärna glömma dig dumma svek


Du har lekt med mig


Oh, what a night...

Denna afton har jag spenderat med min kära familj, inklusive min mormor och hennes man. Har bränt 3 st skivor åt min mormor, lagt in ny musik i min systers mp3-spelare samt monterat ännu en ny byrå. Eftersom jag gjorde ett så bra jobb med förra byrån bestämde min mamma sig för att köpa en ny likadan och låta mig göra jobbet!!! Ojojoj, vilken hantverks-kvinna jag är...

Vi samtalade mycket om vår barndom och de små egenheter vi barn hade som små. Tydligen var jag redan då en tjurig egensinnig bebis. Mamma berättade att min far ville döpa mig till Saba istället för Sara. Oj, tänk hur konstigt skulle inte det vara. Måste smaka på det. Saba Eriksson. Hm, nej, är nog rätt tillfredsställd med det namn jag trots allt fick, han var förmodligen rejält packad när han föreslog Saba.

Sedan lyssnade vi på Elvis, country och dansband och sjöng med för glatta livet. Till och med mormor fick munnen att utsöndra toner, kan delvis bero på det lådvin hon införskaffat innan middagen. Hon sjöng som om hon aldrig gjort något annat.  En riktig opera-aria uppstod. Mycket trevligt då musik ska skapad utav glädje och glädje var det i vårt varma hus.

Min syster fick en bukett rosor med blombud idag. Vilken glädje som uppstod i vårt hem. Tio olika rosor i tio olika färger, vilken fin gest. Denna gest uppskattas väldigt, kan jag meddela alla herrar som känner sig givmilda!! Hör av er för mer detaljer, så som adress.

Idag är tydligen den mest separations-laddade dagen på året, känner med er människor som blir dumpade idag. Det svider, jag vet. Men ljusare tider kommer, det är bara att bestämma er för att bli arga istället för sårade. Ilska är ett snäpp bättre än gråtmildhet och sura miner. En aggressiv kvinna är mycket sexigare än en ledsen kvinna, det är jag övertygad om. Tjejer, låt ilskan komma ut och uttryck den i skrift!!

Fick idag uppleva nostalgi i form av en låt som min mamma spelade för mig för första gången på länge. Ska sedan lägga in texten här i bloggen så ni alla kan uppleva den...

Laddar nu inför en resa till Sundsvall som ska gå av stapeln imorgon. Jag ska lämna staden och lämna all sorg, all förtvivlan och all ledsenhet bakom mig och bara njuta av tillvaron. Jag och min reskamrat har skapat en pakt, där vi absolut inte ska ta upp de svarta ting som blockerat vårt sinne på slutet, vi ska endast prata om glada, positiva saker... Önska oss lycka till! Me and my friend in misery. 

Ha en bra helg, mina trogna besökare.
Talk hard!

Mitt liv - en såpopera

Jag dejtade en kille ett tag. En bra, snäll och söt kille. Men det är över nu. Istället har hans föredetta skapat en slags relation till mig av outgrundliga skäl. Idag emottog jag ett sms från henne som jag uppfattade som sårande och kränkande. I min ilska svarade jag med samma mynt tillbaka. Då ringer tjejen till mig och försöker förklara hur läget är. På ett mycket smärtsamt sätt. Enligt henne har denna kille endast utnyttjat mig som tidsfördriv, ljugit om sina känslor för mig samt ångrar mig och ser tiden vi hade som ett misstag. Mållös satt jag med luren i handen och visste inte vad jag skulle svara. Som den känsliga själ jag är suger jag åt mig sådant och tar även på mig att han nu mår dåligt. Inom täckta ordalag fick hon fram att jag var orsaken till allt ont i hans liv. Jag vill inte vara den onda, jag ÄR inte den onda. Tårarna vill inte sluta rinna och jag har ont i hjärtat. Är jag så elak?

Det hon sa om att han aldrig hade känt något för mig, kan jag inte tro på. Jag vägrar det. För som han varit mot mig så kan man inte vara utan känslor. Om det hon sa var sant då försvinner min tro på mänskligheten och det finns ingen framtid för någon av oss. Människan är i grund god, vill jag gärna tro.
Vad skulle hon vinna på att såra mig så mycket.

Mitt liv är en såpopera, en kaosartad röra och ett stormigt tumult. Låt mig få känna lugn, ro och kärlek. Ge mig respekt, älska mig och krama mig.

Har hört rykten om en bock uppe vid nya kyrkan också, är det möjligen vår?

Hold me when I'm here....

Efterlyser en bock

Skickar ut en allmän förfrågan om vem som tagit vår julbock? Upptäckte häromdagen att den saknades på sin plats bredvid högtalaren. Har sedan dess gått skallgång i hela lägenheten utan framgång. Den är borta. Har hört rykten om en bock som setts på Stortorget, kan det vara våran? Detta är ett mysterium och jag ser fram emot lösningen.

Saknad är en stark känsla, oro en annan. Känner stark oro för en vän som ligger mig nära hjärtat. Önskar att jag kunde finnas där eller bara vara en vän....

Jag sökte ett jobb igår! Min första ansökan på tre månader, det är stort för mig. Ett framsteg i ett annars ganska stillastående liv. Och nu ska jag duscha min kropp och äta något.

Återkommer...

Goodbye my lover...

Did I disappoint you or let you down?
Should I be feeling guilty or let the judges frown?
'Cause I saw the end before we'd begun
Yes I saw you were blinded and I knew I had won
So I took what's mine by eternal right
Took your soul out into the night
It may be over but it won't stop here
I am here for you if you'd only care
You touched my heart you touched my soul
You changed my life and all my goals
And love is blind and that I knew when
My heart was blinded by you
I've kissed your lips and held your head
Shared your dreams and shared your bed
I know you well, I know your smell
I've been addicted to you

Goodbye my lover
Goodbye my friend
You have been the one
You have been the one for me

I am a dreamer but when I wake
You can't break my spirit - it's my dreams you take
And as you move on, remember me
Remember us and all we used to be
I've seen you cry, I've seen you smile
I've watch you sleeping for a while
I'd be the father of your child
I'd spend a lifetime with you
I know your fears and you know mine
We've had our doubts but now we're fine
And I love you, I swear that's true
I cannot live without you

Goodbye my liver
Goodbye my friend
You have been the one
You have been the one for me

And I still hold your hand in mine
In mine when I'm asleep
And I will bear my soul in time
When I'm kneeling at your feet
Goodbye my lover
Goodbye my friend
You have been the one
You have been the one for me
I'm so hollow, baby, I'm so hollow
I'm so, I'm so, I'm so hollow


En dammig dag...

Att flytta verkar vara en evighetssyssla, speciellt när man gör det åt någon annan. Du bär, släpar, lyfter, sorterar, slänger och nu till sist: städar. Hela denna dag har varit en orgie i dammvippor och diverse skurmedel. Alltså har min mors flytt kommit så långt som till utstädningen av den gamla lägenheten. Att städa ut en 5:a är inget jag rekommenderar som skojig sysselsättning, det är verkligen tidsödande. Att vara astmatiker i den sitsen kan jag inte ens tänka mig. Dock en rolig sysselsättning under städningen är att sjunga, i ett tomt rum får man en väldigt vacker röst och jag kände mig som Sarah Brightman ett tag.

Att filosofera och tänka är även det ett väldigt trevligt nöje under otrevlig rengöring. Funderingarna idag har mest rört sig kring kärlek (som alla de övriga dagarna i mitt liv), vänskap och framtid. Min framtid känns så osäker, jag vet inte ens vad jag vill och kan syssla med. Vet dock att jag inte för några pengar i världen ska syssla med flyttstädningar. Man lär sig något varje dag!

Återigen är min kassa oerhört skral, tankar om olagligt införskaffande av pengar lockar åter. På fredag ska jag besöka mina vänner i Sundsvall och gå på ett hejdundrande party. Ska stanna i staden hela helgen och jag kan för mitt liv inte komma på hur jag ska finansiera detta. Tror inte ens att jag äger något som kan säljas. Skulle vara min själ då? Eller eventuellt min kropp? Säljes till högstbjudande!!

Dagens låtsnutt: "Det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå, men det kan vara svårt att tro när man inte ser den. Det sägs att efter regnet kommer solen fram igen, men det hjälper sällan dem som har blivit våta. När vännerna försvinner eller kärleken tar slut, ser man allt med lite andra ögon. Man övar sig och långsamt blir man bättre på att se, skillnad mellan sanningar och lögner. Allting kan gå itu, men ett hjärta kan gå i tusen bitar. Säger du att du är min vän, så är du kanske det."
Ett utdrag ur "Tusen Bitar" med Björn Afzelius.

Kärlek och respekt till folket!

Dagen börjar bra...

Vaknade med en känsla av att meningslöshet och apati. Har legat i sängen halva dagen och sökt mening och mål. Kunde dock inte finna dem. Bestämde mig för att kliva upp och ringa ett samtal till en kär vän i livs-kris. Ordnade mig själv en stor kopp hett kaffe och skulle endast sätta mig på golvet och lyfta luren. Till saken hör att vi av någon anledning har telefonen stationerad på golvet, en mycket osmart lösning skulle det nu visa sig. Jag klev på koppen så den rann över hela min fot och över hela golvet. Smärta!! Hur ofta bränner man fötterna på kaffe? Kanske inte jämt.

Talade en lång stund med min vän som sitter med barn, fästman, hus och bil. En sits hon inte längre är beskväm i, en önskan om frihet och singelliv hägrar. Mina tankar finns hos henne och jag önskar att mina tankar kan hjälpa henne att ta tag i det svåra. Försöker få henne att inse att hennes känslor och viljor är också viktiga. Att hon kan inte leva sitt liv med att tillfredsställa alla andras viljor. Look who's talking!

Nej, nu ska Sara den rara börja sortera ut min föredettas saker ur mitt liv och lägenhet. Samt fundera ut en mening med allt.

Take care.

Min fascination för låttexter fortsätter...

Hurt - Johnny Cash

I hurt myself today
to see if I still feel
I focus on the pain
the only thing that's real
The needle tears a hole
the old familiar sting
Try to kill it all away
but I remember everything

What have I become?
my sweetest friend
Everyone I know
goes away in the end
And you could have it all
my empire of dirt

I will let you down
I will make you hurt

I wear this crown of thorns
upon my liar's chair
Full of broken thoughts
I cannot repair
Beneath the stains of time
the feelings dissapear
You are someone else
I am still right here

What have I become?
my sweetest friend
Everyone I know
goes away in the end
And you could have it all
my empire of dirt

I will let you down
I will make you hurt

If I could start again
a million miles away
I would keep myself
I would find a way

Varför inte tänka efter före?

Att vara en känslomänniska är inte endast av godo. Du känner allt så mycket, så hårt och så fort. Finns inget sätt för mig att dölja känslor. Jag är så usel på att gömma vad jag känner under en yta. Önskar mig en smula självbehärskning och lite förnuft, en hård mask att bära och lite mer självbevarelsedrift. Jag mötte någon som berörde  min själ, som tilltalade mig på ett helt nytt sätt. Denna någon forsade in i mitt liv som en vårflod, tog mig med storm och fick mig att uppleva saker så starkt. Kanske borde jag lärt mig vid det här laget att ta det lite lugnt och inte öppna min själ så fullständigt och hänge mig så totalt. Men vem har sagt att man lär sig av sina misstag?

Att tillåta sig själv att svepas med av en känslostorm och strunta i varningssignaler och stopp-skyltar, det ska ju vara jag till att klara av det. Tror inte att jag mår bra av mig själv, skulle behöva en paus med mig själv. Får göra en Bridget Jones, dricka rödvin och skråla till "All by myself".
Förstår inte hur mina känslor kunde bli så starka så snart. Tycker synd om honom som har det svårt och tungt och hoppas från djupet av mitt hjärta att det kommer lösa sig. Tänker på dig!

Min föredetta dök upp här idag och skulle hämta lite post. Han vill nu ha tillbaka sängen och bokhyllan. Lutar åt sömn i tältsäng framöver, men återigen, det finns de som har de värre. Jag måste upprepa detta mantra för mig själv ibland, så jag inte faller i djup självmedömkan. Självmedömkan är ju inte det mest attraktiva hos en ung singel-kvinna... Jag hoppas dock på att han ska ta sitt förnuft till fånga och vilja sälja sängen till mig för ett överkomligt pris.

Slog mig nu när jag sitter här i min stora soffa, filosoferar över livet och kärleken att jag borde gråta oftare. Det löser upp inre spänningar och lindrar oro. Förut grät jag alltid minst två gånger i veckan av olika anledningar, nu var det otroligt längesedan känns det som. Livet har rört på sig så otroligt fort och intensivt på sista tiden, tid för eftertanke har inte funnits. Vad ska jag skapa av mitt ynkliga liv och leverne?

Dags att damen blir en smula mogen och tänker igenom sitt liv. Ta en rejäl funderare över vad jag vill. Insåg även nu att jag blir 24 år detta år, vilket innebär att mitt oansvariga tonårs-leverne inte kan fortgå för evigt. Sara ska rycka sig i kragen, skaffa sig ett jobb och ett vuxet liv. Sluta att känna så hårt och intensivt.

M. Vad som än händer så tycker jag om dig!

Ta hand om er alla vänner och bekanta. Råkes!

Ligg med mig...

...är den mest frekvent använda uttrycket som förekommer i min bekantskapskrets. Sex, samlag, penetrering och knulla diskuteras i alla möjliga former, vid alla möjliga tillfällen. Det verkar finnas en allmän sexfixering inom den kvinnliga delen av min krets. Idag samlades vi vid TV:n, käkade kebab och tittade på porrfilm. Det är nästan komiskt...

Har druckit igen. Dessutom missbrukat min mobiltelefon igen, ringt samtal som inte borde blivit ringda. Den briljanta iden att bada på natten när jag kom hem, visade sig vara mindre genomtänkt... Vaknade till när den rann vatten över hela golvet och jag höll på att drunkna. Fasen, livsfarligt att fylle-bada. 

Är kelsjuk idag. Längtar efter närhet, hud och värme. Någon som smeker mig i håret och kysser mig i pannan. Ska nog dra mig tillbaka snart, läsa en god bok och dricka upp mitt vinglas.

Ligg med mig!

Våld för tjänsteman....

Gårdagen var till en början fylld av elektriska kopplingar och kontaktproblem. Min mammas nya lägenhet var inte helt kompatibel med lampor och elektriska prylar. Jag stod ett antal timmar och försökte lösa ljusproblemen. Men när inte ens vaktmästaren fick ordning på det hela så gav jag upp och gick hem. En vän fyllde år igår så jag var bjuden på födelsedags-dinering, med mexikanska inslag. För säkerhets skull hade jag tagit med mig ett gott vin och kände mig lite lagom mysig.

Vinflaskan var snart slut och jag var nog mer än mysig, min självbehärskning under dagen med sms försvann i samma takt som innehållet i flaskan minskade. Sms-drottningens personlighetsdrag framträdde och den svala donnan avtog. Vart tog den coola inställningen vägen?

Tjejerna drog ner mot centrum och jag hängde glatt på. Ett besök på utestället Huset på en onsdag lät som en synnerligen genomtänkt ide. Medelåldern var nog bra långt under 20 år, men jag är inte den som är den. Roa mig kan jag och en aning salongsberusad var jag allt.

Då ser jag över axeln att en vakt tagit polisgrepp på min lilla syster och släpar henne uppför trappan och ut från krogen. Jag går lugnt och sansat fram till denna lilla man och frågar honom varför de dragit ut min syster och vad hon hade gjort för fel. Irriterad och testosteronstinn frågar han mig om jag muckar med en vakt? Förvånad svarar jag att det är verkligen ingenting jag skulle göra, jag ville bara veta vad som hänt. Uppenbarligen är jag en mycket provocerande person för mina frågor ledde till att han släpade ut även mig. Antar att mindre hjärnskador framträder efter för mycket leg-kontroller. Då blev jag lite arg, mycket eftersom jag hade extremt ont i min arm efter dragningen av den. Ifrågasatte den lilla saken och då talar han om att han minsann har samma befogenheter som en polisman. Mycket intressant eftersom det inte var samma utbildning för en ordningsvakt och en polis, sist jag kollade.

Då kom det en prins på en cykel och räddade mig. Och så levde alla lyckliga i alla sina dagar! Idag har jag ont i kroppen, rejäla blåmärken men den fina gesten från prinsen värmer. Det är värre med syster som är uppsvullen över näsan och läpparna. Vår mor är skogstokig ska tilläggas.

Middag med mexikanska inslag idag med. Passa er för ointelligenta, lönnfeta ordningsvakter! Det är dagens varning.

Over and out!

Lönar det sig att vara snäll?

En fundering så här i vinterkylan. Lönar det sig att vara snäll? Eller kommer du för alltid att bli utnyttjad, sårad och utmattad? Som litet barn blir du ständigt påmind om att du ska vara snäll och lyda, för då väntar diverse belöningar. Du strävar hela tiden efter föräldrars uppmärksamhet och uppskattning, tills du en dag upptäcker att den strävan är förgäves...

Funderar på att bli en sån där halvelak människa som tar för sig mera av livet och inte sitter och väntar på att bli uppmärksammad och älskad. Kan vara en svår process...

Nej, nog med funderingar, ska vila min utmattade kropp som hjälpt min mamma flytta i tre dagar nu. Skulle behöva en helkroppsmassage och en massa ömhet!

Ha en fin afton!


Och så hade 2005 passerat...

Nyårsaftonen har passerat och 2006 har så sakteliga inletts. Dags att rikta lite eftertanke till det år som gått, eller är det möjligtvis dags att glömma 2005 och endast blicka framåt. Eventuellt ta lärdom av de dåliga upplevelserna och förbättra sina dåliga egenskaper.
Har dock ej lämnat några slags nyårslöften alls detta år eftersom det allt som oftast slutar i min egen besvikelse över mig själv och min dåliga karaktär! Däremot har jag smugit in små avtal med mig själv, så som att dricka mindre alkohol och mer vatten. Ut och promenera så ofta jag kan och inte sova bort mina dagar. För tid att promenera har jag, det handlar endast om att prioritera lite annorlunda. Välja livet framför isoleringen.... Observera att detta inte är de traditionella nyårslöften som de flesta avger, endast en liten överenskommelse med mig själv.

Så 2005 svårt att sammanfatta ett så överväldigande år. Förluster och sorg, kärlek och glädje. Jag startade året med att återvända hem till Jämtland från västkustens pärla, Göteborg. Fick återigen kliva in i mitt gamla rum hos min mor med fotbollstapeter och endast en skjutdörr som avskärmning mot min familj. Intressant att förstå att man blivit vuxen och hur mycket man än älskar sin familj så är det svårt att samsas under samma tak. På något vis degraderas man från sitt vuxna liv till en slags tonåring igen.
Så jag gick från att bo sambo med en man i Göteborg till att bo hos min mamma hemma i Östersund igen. Inget arbete hade jag, försökte få jobb i Norge med att rensa fisk. Jag och Thomas hade en dröm om att tjäna mängder av pengar och sedan fly från vardagen, tristessen och framförallt Sverige. Den drömmen gick dock inte i uppfyllelse, efter några månaders arbetslöshet svalde jag min stolthet och återvände till min gamla arbetsplats där jag hamnade i kundtjänst!

I våras, närmare bestämt i mars, så dog min far. Hans-Olof Olofsson, blott 47 år gammal. Jag glömmer förmodligen aldrig den dagen då min mor satte mig ner i köket och sa att hon måste berätta något tråkigt. På något sätt tog jag för givet att någon hade dött, möjligtvis min farmor eller farfar. Men när hon uttalade orden som fick mig att inse att min pappa dött, så hamnade jag i chock. Ännu ett resultat av min dålig egenskap att alltid skjuta upp saker. Bara ett kort tag innan hade jag lovat mig själv att ta tag i min relation med min far. Min brist på relation till min far. Det visade sig att med min uppskjutningsförmåga så förlorade jag den möjligheten och han kommer aldrig få veta hur jag kände och känner. Jag fick aldrig vara i hans famn och förlåta honom, ge honom sinnesfrid över den frånvarande fader han alltid varit. Han dog ovetande om de känslor jag hade. Helt plötsligt stod jag ensam på denna jord, faderslös och fylld av ånger och tömd på tårar. Varför inte följa de orden jag själv ofta uttalar och leva varje dag som om det vore den sista? Säga vad man känner, hur man mår och hur mycket man uppskattar människor omkring en. För kanske blir det annars för sent. Detta fick jag erfara den hårda vägen och det pågår en ständig kamp inom mig, en kamp för förlåtelse av mig själv. Sorg, ilska, förebråelse, besvikelse och förlorat hopp, en blandning av känslor.

Året var i övrigt även en berg och -dalbana, där jag pendlade mellan toppar och dalar. Fick min efterlängtade lägenhet och kunde inreda som jag ville och vara den jag kände för. Tiden som inneboende hos min mor var över och det var med glädje jag flyttade in i mitt palats. Mitt centrala palats med sjöutsikt och utrymme. Lyckan var fulländad. Just när den stora glädjen över ett eget hem lagt sig kläckte min föredetta ur sig att han var osäker på vad han kände för mig, för oss och vårat liv. Mitt liv var återigen i gungning och min tillfälliga känsla av stabilitet rämnade och orsakade kaos. Midsommar spenderade vi tillsammans uppe i hans stuga utanför Umeå. Det var då årets olycka skedde. Sara tog ett för hastigt steg ut på båten och fastnade med ena foten i ett rep, vilket resulterade i ett våldsamt fall rakt över relingen. Smällen tog i bröstkorgen och jag tappade andan av förklarliga skäl. Min första drastiska tanke var att jag krossat hela bröstkorgen, men efter konsultation med sjukvårdsupplysningen kunde jag läggas i båten. En sådan våldsam smärta har jag aldrig tidigare upplevt, kunde inte andas och inte röra mig. Svimmade så snart jag lyfte huvudet från kudden. Denna obeskrivliga smärta och dödsångest mitt ute i Bottenviken. En oerhört plågsam resa i båten väntade och en ännu värre bilresa hem till Östersund. Jag önskade livet ur mig själv. Anade inte hur nära jag skulle vara att min önskan skulle gå i uppfyllelse. Hamnade så småningom på intensiven på sjukhuset där jag förstod att mitt liv hängt på en skör tråd. Mitt revben hade rispat min lever och tryckt till min lunga. Någon centimeter djupare och jag hade förblödit av inre blödningar! Antar att det är någonting jag ska uträtta på denna jord, som återstår att åtgärdas för min del.

Efter olyckan vaknade min livslust, jag slutade röka, började träna och tog hand om mig själv. Tanken på att ha befunnit sig så nära att vandra vidare gav mig en stark lust att leva och vilja att ta vara på livet. Det enda som gav lite smolk i min glädjebägare var mitt arbete som jag inte trivdes med och som fick mig att känna en viss vanmakt över min egen utveckling som människa.

September kom och medförde en separation ett meddelande om avsked pga arbetsbrist samt en kollaps av mitt tidigare relativt stabila liv ännu en gång. Mitt palats kostade mig mer än vad som rimligt kunde betalas och jag bad min lilla syster att flytta, vilket hon gladeligen gjorde. Mitt i min mentala misär steg hon i min vardag och stöttade mig på bästa sätt. Vad skulle jag vara utan min familj? Hennes närvaro i mitt liv bidrog även till en hel del nya bekanta och berikade mitt liv...  Mitt liv som ensamstående såg ut att arta sig fint. Bortsett från dessa psykiska bataljer mellan mig och min föredetta sambo, klarade jag mig bättre än jag själv hade trott vara möjligt. Klichen "allt du inte dör av, gör dig starkare" fick en ny mening för mig som person.

2005 var året som skulle bli mitt bästa, men istället blev ett väldigt omtumlande år. På gott och ont måste jag motvilligt erkänna. Jag har lärt mig arrangera en begravning samt ta hand om ett skuldsatt dödsbo, att vara försiktig i närheten av båtar. Erfarenheterna har gjort mig rikare och min bekantskapskrets har utökats. Min bästa vän genom alla tider har åter flyttat till Östersund och min far är för alltid borta. Livet handlar om vinster och förluster och kärlek och sorg.

In i mitt liv har en märklig känsla vandrat, en fantastisk person har intågat och tagit mina tankar i besittning. Givit slutet av 2005 ett färgglatt skimmer och spridit glädje. För att sammanfatta året som gått kan jag endast se det i positiv bemärkelse, då jag fått så mycket och förlorat så mycket och det är av det som man vidareutvecklas som människa.

Det nya året ser jag fram emot med tillförsikt med en vetskap om att jag detta år kommer att välja min väg i livet och förhoppningsvis känna vad jag vill få ut av mitt liv och vad jag vill syssla med. Med en nyfunnen vän som berikar min vardag och jagar bort det gråa och trista. 

Årets motto: " Vågar du inget, så vinner du inget" 

Ska ej längre se bakåt och fundera utan blickar framåt, mot ett nytt år och ett rikt liv. 
Tack för all tid ni lagt ner. Vi hörs!