Så kämpar jag för att inte få mat för dagen

Mitt dietande har gått relativt bra, på tisdag är det en månad sedan första shaken dracks och nu börjar det blir dags för en måltid och fortsatt viktnedgång. Runt 7 kilo har försvunnit hittills och ett antal centimeter fett. Mina jeans kan jag numera ha, utan att få ont och skavsår. Mina bröst väller inte längre över BH:n utan stannar snällt kvar under förutsättning att jag inte gör några avancerade övningar. Problemet är att jag aldrig är nöjd, jag vill att det ska gå ännu fortare. Vilket det tydligen ska göra om jag kunde få i mig mera vatten. Men 3 liter är precis vad jag kan plåga i mig, även om jag försökt med 4 de senaste dagarna. Varje dag på jobbet när jag tvingar i mig vatten så tänker jag på de mindre lyckligt lottade människorna närmare ekvatorn som gladeligen går flera kilometer för rent vatten. Här sitter jag och tvingar i mig detsamma. Likväl som att de kämpar för att få mat för dagen så kämpar jag för att inte få mat för dagen. It's a strange world!

Jag luktade på popcornen och störde mig som vanligt

Är nyss hemkommen efter biopremiär av "Män som hatar kvinnor". Mina förväntningar efter den fantastiska boken var rätt låga. Att filmatiseringen ens skulle nudda vid bokens kvalitet kändes ouppnåeligt. Men till min stora glädje så blev jag riktigt nöjd. Många av bilderna som skapades i mitt huvud under läsning stämde överens med filmens bilder, om man bortser från en del detaljer. Glatt överraskad efter ett par timmars kissnödighet, som jag glömde när filmen var så bra. Jag luktade på popcornen och störde mig som vanligt på människor som inte har vett att hålla käften i biosalonger och välja prasselfritt.

Smolket i bägaren idag bär namnet herpes

Jag som smått surade över den uteblivna alla-hjärtans-dag presenten fick imorse äta upp mitt surande. På köksbordet när jag vaknade låg en fin kärleks-bok som jag letat efter samt en dikt som var prydd av min kära. En dikt som vad proppfull av nödrim och ett kort som får mig att skratta. Precis vad jag behövde. Han är bara perfekt! Smolket i bägaren idag bär namnet herpes. På näsan, som det brukar komma på mig. Det gör ont, pulserar, kliar och framför allt ser jag ut som en känd ren vid namn Rudolf. Men, livet är gött. Snart ska jag dricka vanilj-shake och se på "How I met your mother". Awesome!!

-Pulverdieter? Hm, då kommer du bara gå upp allt igen sen

Vikten rasar och nu har 5 kilo försvunnit, vilket glädjer mig oerhört. Dessutom har kärleken minskat 8,6!! Inte illa gjort av oss tycker jag. Många frågar om det är jobbigt, om man är hungrig osv? Hungern är inga problem, efter tre dagar vänjer sig kroppen vid det nya kaloriintaget och mängden. Däremot de psykiska frestningarna som tillkommer via sinnen som lukt, syn och till och med hörsel, de är en annan femma.

Det allra jobbigaste är de fördomsfulla människorna som betonar med en negativ klang.
-Pulverdieter? Hm, då kommer du bara gå upp allt igen sen. Det är bättre att träna och äta bättre...

Men, här kommer vi till saken. Att träna och äta bättre är absolut det bästa sättet att gå ner i vikt/omfördela sin kroppsvikt på. Det som många bortser från i detta läge är att alla människor är olika, ämnesomsättningen är olika och förutsättningarna är olika. Skulle jag vilja bli av med 5 kilo så skulle träning och äta bättre vara min melodi också, tyvärr har jag fem gånger så mycket som ska bort och det känns för hopplöst att jag hellre skulle skita i allt.

Jag har provat äta mindre, äta nyttigare, GI, Atkins, LCHF, Viktväktarna och till och med hälsokostpiller, med ett litet resultat och sedan gått upp ännu mera. Cambridgekuren (vilket är min nuvarande diet) är det enda som funkade och höll i över ett halvår efter att jag slutade. Tyvärr kom mina deprimerade perioder efter det vilket resulterade i en hel del tröstätning. Därför är det valet jag gör nu också. För att komma ner på nollnivå och därefter kunna äta nyttigt och röra på mig.

Det är tråkigt när människor dömer andra enligt något som de själv inte har en aning om. För ofta har de själv aldrig haft ett BMI över 30, och har de det så har de sannerligen inte samma kroppsliga förutsättningar.

Så, mot den tredje veckan. 5 kilo mindre och ca. 10 cm mindre midja! Tack alla som stöttar och tack kärleken, för att du går ner med mig. We rock!!

Ja, jag går ner

Ja, jag går ner. Första veckans diet resulterade i drygt 3 kilo. Mätningen är kvar och min förhoppning är att ett antal centimeter har försvunnit ut i tomma intet. Men, till det som är mer viktigt.
Hur i helskotta ska jag och Han kunna fixa en mysig och bra alla hjärtans dag? Allt som har med mys och kärlek förknippar jag med mat och dryck. Vi måste göra något annorlunda och roligt, så är det bara. Och nej, jag är inte redo att blotta min svulstiga kropp på badet!

Help me! Och, glöm inte att gratulera fröken
Sundin på hennes födelsedag...

Nästan 9 kilo vikt har detta hushåll blivit av med sedan i tisdags!!!!

Mitt hushåll innehållande två överviktiga, förälskade varelser har startat en ny era. Vi körde igång på riktigt och kör diet, Cambridgekuren. Tisdagens mogon startades med en vaniljshake och har efter det följts av flertalet sådana. Nu är den värsta hungern över, det är de psykiska frestningarna som tär. Som tanken på mat och speciellt att se andra äta god mat. Men, det är det värt. Vi tjuvvägde oss idag på dag fem. Han har lättat 6 kilo och jag 2,7. Nästan 9 kilo vikt har detta hushåll blivit av med sedan i tisdags!!!! Fuck off nu kör vi!