Kring min morgontrötthet

Jag vaknade rätt pigg idag, kors i taket! En glimt av hopp började skönjas kring min morgontrötthet, jag log faktiskt när jag klev ur sängen. Ända tills jag insåg att imorgon ska jag kliva upp två timmar tidigare; 0525. Hoppet sjönk en aning och jag bävar lite smått att kliva upp denna tid, som jag hatat hela sommaren. Ja, imorgon ska jag jobba...

Kolerabakterier

Så här ser kolerabakterier ut om ni undrar

image177

Ligga med en död människa?

Jag har fått ett nytt fritidsintresse, tillika passion. Det är den gamla goda leken: Pest-eller-Kolera. Av flera onda ting måste man, tvunget, välja en av dessa. Jag skrattade så att jag fick ont i magen idag då mina klasskamrater och jag kom på den ena grejen värre än den andra på vägen hem. Vanligtvis börjar det med rätt simpla saker och spårar ur i vedervärdigt snusk och äckliga samlagsdetaljer... Vad kan vara värre än att ligga med en död människa? Ja, det ni....

Det var en trevlig helg i Björkarnas stad!

Efter en fartfylld färd upp mot Umeå i ett monster till bil, ett snabbt stopp i Sollefteå och ett äckligt mål mat så var vi framme i fredagskväll. En kväll med kortspel, vin och umgänge till sena natten. Avslutade kvällen med att somna med det ljuva ljudet av snarkningar. Lördagen spenderades till en början inne i stan, vansinnigt springande i affärer på jakt efter det perfekta plagget. Som vanligt fanns det inte, så ett halvdant sådant fick duga. Åter till min väninnas lägenhet där jag la mig för att vila och vaknade med en morot halvvägs in i min mun. Mina omtänksamma vänner gav mig en present, för att bota min ensamhet.


Min present

Sedan försökte värdinnan bränna oss inne genom att glömma popcornen i micron i alltför många minuter. Röken bolmade ut i lägenheten och vi fick alla hostattacker och svårt att andas.


Eldade popcorn

Annars var det fest, umgänge och dans ute på lokal. Jag promenerade runt själv på dansgolven i Umeå och hittade en del roliga människor innan vi avslutade kvällen med skräpmat, telefonsamtal som jag inte hade råd med och återigen sömn ackompanjerad av snarkningar. Det var en trevlig helg i Björkarnas stad!

Sen bär det av mot Umeå

Om några minuter blir jag upphämtad med bil och sen bär det av mot Umeå. Ännu några dagar utanför Östersund, med vänner, fest och mys. Vi ses efter helgen!

Smaka på en liten del av den maffiavärld

Idag fick jag smaka på en liten del av den maffiavärld som jag kommit att förälska mig i. Jag stötte nämligen på en spansk bekant på stan, som hastigt attackerade mina kinder med pussar. Precis som det pussas i maffiakretsar och jag njöt ett tag av den annorlunda och smått närgångna kultur som är så olik den svenska. Kanske ska jag bemöta alla jag träffar med dessa kindpussar. Jag som just vant mig vid att krama människor...

Detta är min nya kärlek

Idag hände det! Telefonen som jag suttit hemma och dreglat över på internet, som kom ut i butikerna för någon vecka sedan, är min! Jag gick beslutsamt in i butiken och tecknade ett abonnemang, fick telefonen i min hand och är nu ännu mer förälskad. Mitt ansikte blossar, jag fnittrar tonårsaktigt och mitt leende verkar inte kunna försvinna. Efter inköp och uppstart av telefonen kunde jag inte släppa den utan gick med den i min hand hela eftermiddagen och visade stolt upp den för människor jag mötte på stan. Som om det var mitt barn. Jag vet, jag är störd och en materialist ut i fingerspetsarna.

Detta är min nya kärlek

image174

Se på denna nakna, välsvarvade och snurrande kvinna

Jag har idag snott en grej från Jennys blogg

Se på denna nakna, välsvarvade och snurrande kvinna, vilket håll snurrar hon åt? Medsols eller motsols? Fokusera, för det kan hända att hon byter håll för dig. Detta ska tydligen bestämma vilken av våra hjärnhalvor som är dominant. Min nakna kvinna snurrar definitivt medsols.

image173

Mer om detta finns här

För ett tag sedan glömde jag bort min portkod

För ett tag sedan glömde jag bort min portkod, som jag haft sedan i februari. Jag stod utanför min port ett bra tag och tryckte in de fyra siffror jag trodde att det var, arg och frustrerad tryckte jag koden om och om igen. Tills det slog mig, det var min gamla lägenhet som hade den koden. Provade med nästa som jag snart också förkastade då det är min väninnas portkod. Mållös och skamsen fick jag leta reda på nycklarna.
Nycklarna som jag även lyckats glömma vart jag lagt, ett flertal gånger. Mitt minne verkar svika mig på ett flertal punkter. Dock glömmer jag aldrig att äta, snusa eller se på långdragna TV-serier istället för att plugga. Jag vill nu snarast vända mitt minne så att jag glömmer de sistnämnda sakerna istället...

Absolut-pank-situation

Besvikelsen sköljde över mig idag när jag smög in på mitt konto i tron att det var några hundralappar kvar till lön och studiebidrag. Hundralapparna fanns där men nu med ett minustecken framför sig! Något som jag betalade i Stockholm hade inte dragits förrän nu, vilket ställer mig i absolut-pank-situation. Sånt suger!


"Det ÄR roligt med vetenskapsteori"

Denna period av vanvettig omotivation samt tristess, hur ska jag ta mig igenom den? Jag försöker mentalt peppa mig med orden: "Det ÄR roligt med vetenskapsteori", utan större framgång. Jag försöker återigen säga till mig själv hur bra det är att studera, ingen lycka där heller. Det jag skulle behöva är en hjärnomprogrammering!
Jag saknar mina systrar, saknar sommaren, saknar lön, saknar min gamla lägenhet där det inte var 16 grader varmt, saknar närhet och jag saknar de roande och fantastiska bloggar som lagts ner.

Jag vänder på det hela och inser att jag ska få göra saker som är roliga, riktigt roliga. Jag ska nästa helg åka till Umeå för att hälsa på en vän, två veckor efter är det Vemdalsforum och veckan efter ska jag se Lars Winnerbäck. Antar att jag får vara nöjd med det jag har istället! Nu blir det en tre timmars underbar lektion i Vetenskapsteori, åååh så roligt!

Antal ragg i tunnelbanan: 1

Ledsen för min långa frånvaro, men en veckas flykt från mitt liv, min stad och min blogg var vad jag behövde. Även fast jag gärna fortsatt att fly ett tag till. Erkännas ska att jag inte ville åka hem imorse.
Jag nöjer mig med en liten sammanfattning av en otrolig vecka tillsammans med min fantastiska syster.

Antal förvirrade promenader i storstaden utan koll: 2
Antal bussresor till fel destination på grund av fel buss: 1
Antal ragg i tunnelbanan: 1
Antal människor som frågat om jag kommer från ett annat land: 1
Antal snygga män att spana på: uppskattningsvis över 1000
Antal män som dansat nära mig på dansgolvet i syfte att få mig i säng: ca 15
Antal bussresor till fel destination på grund av alkohol och sömn: 1
Antal resor i limousine: 1
Antal tågresor med en 16årig slemhostande äcklig tjej: 1
Antal stunder då jag inser hur mycket jag älskar min familj: mängder

Ja, det var lite kort om min vecka, mer kommer nog senare. Nu är klockan återigen för mycket och jag borde sova för länge sedan.

Snabeln släpat i marken

Jag har dålig inspiration kring bloggen för tillfället. I morgon åker jag till huvudstaden, till min kära syster, och stannar där ett tag, sen borde min inspiration återkomma. Träffade min andra syster ikväll, som åkt över till grannlandet för att pröva lyckan där istället. Hon berätta om det aktuella läget, om vilka jobb hon sökt och vilka hon fått. Ett jobb som hon inte fick var ett jobb som elefant, godisutdelande sådan. Orsaken till detta var hennes kroppslängd. Med hennes längd så hade snabeln släpat i marken. Det var förmodligen den roligaste anledningen till varför någon inte fått ett jobb jag hört, någonsin!

En av stans hetaste killar

Antingen så inbillar jag mig att någon därute bryr sig, eller så är jag sysslolös. Hur som helst så snodde jag detta från Flisan.

Senaste gången jag:

1. Ljög: Det måste varit idag när jag höll med en ytlig bekant om att hösten är både fantastisk och underbar, vilket ni alla nu vet att jag inte håller med om.

2. Blev irriterad: Idag när en av stans hetaste killar visade sig vara tillsammans med någon. Fan också!

3. Grät: Igår, till Greys anatomy. Jag gör det rätt ofta, gråter till påhittade livsöden...

4. Asgarvade:
 Oj, det var värre. Kan ärligt talat inte komma ihåg när det var. Fast jag drömde att jag blev kittlad inatt (någon som kan drömtydning?)

5.Klippte tånaglarna: En annan liten fobi för mig, men jag gör det ändå rätt ofta. Idag till och med.

6.Tänkte på sex: Ungefär 3 minuter sedan, innan dess kanske 2 minuter. Hm, ja, rätt ofta om sanningen ska fram.

7. Bytte sängkläder: Drygt en vecka sedan.

8. Lämnade ifrån dig ett kroppsljud: Jag sjöng med i en visa för en kvart sen.

9: Rakade benen: Idag

10. Du klippte dig: Augusti nån gång.

Idag fick jag min hemtenta, plugg på gång...

En veckas bortavaro från staden

Det är ingen mening att klaga om man inte försökt ta tag i sin situation. Det har jag gjort, jag bekämpade min höst-tristess med att beställa en veckas bortavaro från staden med dess befolkning. Sara ska för första gången på 11 år besöka huvudstaden! Jag ska bo hos min syster, leva som turist och se så mycket av en annan stad jag kan... Miljöombyte rocks!

Barnsligt förälskad i den lönnfeta, våldsamma mannen

Jag har drabbats, inte bara av mörka hösttankar, utan även av ett maffia-dille. Så om ni undrar varför bloggen blir dåligt uppdaterad, nu vet ni varför. Jag ser samtliga säsonger av Sopranos och är barnsligt förälskad i den lönnfeta, våldsamma mannen med de stora känslorna, seriens huvudroll: Tony Soprano. Fråga mig inte varför, för det vet jag inte. En slags fascination av 'bad guys'? Maybe... Hur som helst är det för lite maffia i Östersund...

Mitt oktober?

Oxen
Första veckan bjuder på fallgropar och bekymmer men sedan vänder turen, och resten av oktober ger gott om utrymme för härlig kärlek. Bäst blir månaden för dig som är singel, för du har en tjusig förmåga att snubbla över precis rätt personer. Du kan mycket väl inleda något ganska seriöst innan månaden är över. För dig med en fast partner är det viktigt med gemensam avkoppling, gärna någon sport eller hobby som väcker lisvlust hos er båda två. Och så mysiga, mörka kvällar.

Bästa chansen: Jungfru, Skorpion.

Bästa stället: Där du sportar.

Bästa datumen: 26-27/10.


Egentligen är ett vältrande i en stor ensamhet?

Nej, hösten är inte min tid. Trots allas klämkäcka kommentarer om de härliga färgerna och friskheten i luften, så låter jag inte mig förföras. Är jag den enda som märker av kylan, som gradvis blir mer och mer påtaglig? Är jag den enda som saknar sommarens löfte om ett lättare liv, ett mer aktivt liv i en varm värld av grönska? Är jag den enda som drabbats av en höstförkylning? Är jag den enda som tycker att dessa höstkvällar med 'mys', egentligen är ett vältrande i en stor ensamhet? 
Jag vaknar en måndag förmiddag med regnet smattrande, en kall lägenhet, snorig näsa, svag huvudvärk, mitt i ett dovt mörker... Nej, hösten är inte min tid!