På min studentdag var det arktisk kyla

För sju år sedan tog jag studenten, jag var förvisso med och tjoade och skrek att min klass var bäst. Men livet sög en aning på den tiden. På min studentdag var det arktisk kyla, regn, blåst och rent ut sagt svinkallt. Min studentkvällsmiddag bestod av en hamburgare från McDonalds, dessutom var jag korthårig och ful. Idag känns det som att jag får tillbaka i bra saker, vi kan välja att kalla det för karma. Mitt liv är oerhört bra just nu med massor av kärlek, minimala problem och framför allt så är det sjukt bra väder, solen skiner från en blå himmel och det är varmt på riktigt. Det enda jag saknar är champagnefrukosten som inte går ihop med en drogfri skola. Det får jag spara tills ikväll, vi ses väl ute då?

Imorgon är det min sista skoldag, efter två års kämpande

Den senaste veckan har bestått av jobb, skola, försöka få i mig mat, hinna sova och pussas. Jag har helt enkelt lagt bloggandet åt sidan och allt annat också för den delen. Imorgon är det min sista skoldag, efter två års kämpande och mitt hjärta fyller år. Sedan examensmiddag på torsdag, 10-års jubilem sen nian på fredag och annat skoj i helgen. Så, håll ut, efter helgen borde mitt liv, bloggande och kompisstatus vara som vanlig igen.

Där Han med stort H borde ligga

Klockan är mycket och jag har just vandrat hem från jobbet, delandes gatan med diverse fyllon och mystiska typer. Solen är på väg upp och jag är piggare än någonsin. Funderar på att börja på en självbiografi, noppa ögonbrynen eller putsa fönstren. Men nej, jag tror att jag lägger mig med Stieg och njuter av hans litterära storverk. Förhoppningsvis kan "Luftslottet som sprängdes" få mig att glömma den tomma platsen bredvid mig i sängen, där Han med stort H borde ligga. Han med stort H som saknas så fort han går utanför min dörr, så fort vi lagt på luren. Jag är en kärlekstönt på riktigt, en för pigg kärlekstönt som har sin primetime när solen går upp... Sov gott, kamrater!

Hjälp! Vad ska jag hitta på till honom

Min älskade gjorde min födelsedag till en alldeles speciell dag. Han visade upp sin enormt kreativa sida, att han lagt ner tid, kärlek och pengar på de presenter han gav mig. Till saken hör att ribban är rätt hög just nu och han fyller år nästa vecka. Jag har drabbats av en oerhörd prestationsångest och vill ge han det allra bästa, vilket jag självklart inte kommer på vad det är. Hjälp! Vad ska jag hitta på till honom, som är kärleksfullt, kreativt och fint?

Tack alla som bidrog till att göra min början som 26-åring så fantastisk!

Så, nu är jag 26 år gammal och min födelsedag har kommit till ända. Jag är överväldigad över uppmärksamhet, presenter, sms, mail och kärlek... Tack alla som bidrog till att göra min början som 26-åring så fantastisk! Speciellt tack till min kära, som uppvisat sin enorma kreativitet gällande presenter och framförandet av dessa. Du är i sanning bäst!!

Trondheim 17 maj-helgen

Det var en gång en kvinna vid namn Sara, som en dag i maj till Trondheim skulle fara.
Som sällskap hade hon en mormor och en Bengt, ute var det snö och våren hade svängt.
     

Två timmar senare i Norge hon tittar ut, grönt på marken och vintern var slut.
     

Tågresan kändes lång och flickan var trött, vid Tronheims station blev hon väl mött.
Av sina syskon och sin mor, som flertalet nu i Norge bor.
image240

     

Vi åt mat och blev välkomnade, några blev utmattade och somnade.
  

Brodern fick superkrafter på norsk mark, stod på burkar och blev jättestark.
  

Mycket sång, skratt och prat, många öl och god mat.
     

image254

Fest på kvällen och hon fick norska prata, Trondheims kollektivtrafik hon lärde sig att hata.
Två timmars väntan i iskall natt, hon frös och höll på att få fnatt.
Norges Nationaldag firades den 17 maj, med familjen vid sidan blev det partaj.
image255

Vägen hem gick genom Hell och nästan över en älg, flickan tackar familjen för en fantastisk helg.
  

Sitter och njuter av mina sista timmar som 25-åring...

Åter hemma efter en skojig helg i Trondheim, sitter och njuter av mina sista timmar som 25-åring... Har inte insett att jag blir 26 imorrn och fick just nu en smärre panik, med krypningar i benen som följd. Nu ska jag sätta mig på balkongen, andas djupt och vänta på att min kärlek kommer hit.

Snart sitter jag på ett tåg till Trondheim

Snart sitter jag på ett tåg till Trondheim, för att spendera helgen där med min familj. Det är min första gång i Trondheim och första Norges nationaldag i grannlandet. Jag har laddat med nikotin, som tydligen ska kosta en förmögenhet där borta. Dessutom har jag med mig trevlig litteratur för tågresan och en mormor. Kan inte bli så mycket bättre! Ha en bra helg, så ses vi på måndag, som för övrigt är min födelsedag!

En morgon i mitten av maj med snön ettrigt fallande

Att vakna en morgon i mitten av maj med snön ettrigt fallande mot marken, när solen borde stå högt och vårkänslorna borde spritta, det suger! Att förstå att jag i lördags satt på en filt i solen, endast iklädd linne och shorts, är svårt. När jag idag tjurigt gick mot skolskjutsen med barska steg, armarna omfamnande mig själv och konstant huttrande. Svärande för mig själv över vädrets makter. 

Annat är det med min nya idol,
Lelle, som var ute och sprang denna morgon. Cred till dig, vännen! 


En ångest över att jag gjort något för ärligt

Idag har jag en konstig form av ångest, en ångest över att jag gjort något för ärligt. Vid mitt dagliga besök på bensinstationen så såg jag något på golvet. Jag plockade upp vad som visade sig vara en oskrapad trisslott som någon tappat, och rent instinktivt såg jag mig omkring. Ingen såg mig, men ändå går jag fram till kassan och lämnar in den. Efteråt har jag ångrat mig en miljon gånger, för att det kanske var just en miljon skäl på den lotten. Men jag tror på karma, jag har gjort nåt bra och det får jag tillbaka.

Däremot kan jag lova att jag håller koll på om någon vinner mycket pengar där...

Det pirrar i mig och jag kan inte förstå att han är min...

Han kommer in i min lägenhet med ett charmigt leende, mannen som jag letat efter och drömt om. Han omfamnar mig och kysser mig ömt, innan vi sätter oss vid bordet där han spenderar sin lunch tillsammans med mig. Vi pratar och skrattar, jag trivs och glädjen av att leva gör sig påmind. Vi förflyttar oss, dricker kaffe och pratar om veckan som kommer. Helt plötsligt fastnar min blick vid hans ansikte, jag slås av hur vacker han är och blir varm i magen. Han är så vacker att jag vänder bort ansiktet, så som Lady gör när hon och Lufsen har sin kärleksmiddag. Det pirrar i mig och jag kan inte förstå att han är min...


De hänger i gäng, kastar flaskor, brölar

Nog för att det är istidskänsla idag, men i helgen var det varmt och med värmen kommer någonting annat. Pojkar i åldern 12-18. De hänger i gäng, kastar flaskor, brölar, cyklar runt och skriker efter människor. Det är som att de alla legat i kokonger under vintern som nu kläckts och dessutom förökar de sig utan andras inblandning. Som en riktig science fiction... Som den uppenbara tant jag stundtals är så är jag rädd för dessa varelser och vet inte alls hur jag ska bemästra dem. Vitlök, krucifix, vapen?

Att få spendera helgen med mormor och hennes evigt talande man

Idag skrev jag under ett anställningskontrakt, och imorgon eftermiddag börjar jag som timanställd. Känns bra på riktigt och min förhoppning om att klara av min ekonomi ökar. Däremot känns det aningen tungt att ha 16 timmarsdagar framöver. Ljusningen är att jag till helgen ska besöka grannlandet och umgås med min familj som alla verkar dra sig ditåt. Att få spendera helgen med mormor och hennes evigt talande man känns kluvet, men mest skoj... 

Varför är det så kallt i Östersund idag? Jag fryser till döds!

Mycket sol och lite öl också...

En helg har passerat i vänskapens och kärlekens tecken. Mycket sol och lite öl också... På tisdag börjar jag mitt extrajobb och fram till dess så ska jag läsa examensarbeten tills ögonen blöder. Just nu har jag ingen inspiration att skriva, återkommer så snart inspirationen kommer...

Well I'm a lot like you

I'll stand by you - The Pretenders, den låt som väcker känslor för mig just nu

Oh, why you look so sad?
Tears are in your eyes
Come on and come to me now
Don't be ashamed to cry
Let me see you through
cause I've seen the dark side too
When the night falls on you
You don't know what to do
Nothing you confess
Could make me love you less

I'll stand by you
I'll stand by you
Won't let nobody hurt you
I'll stand by you

So if you're mad, get mad
Don't hold it all inside
Come on and talk to me now
Hey, what you got to hide?
I get angry too
Well I'm a lot like you
When you're standing at the crossroads
And don't know which path to choose
Let me come along
cause even if you're wrong

I'll stand by you
I'll stand by you
Won't let nobody hurt you
I'll stand by you
Take me in, into your darkest hour
And I'll never desert you
I'll stand by you

And when...
When the night falls on you, baby
You're feeling all alone
You won't be on your own

I'll stand by you
I'll stand by you
Won't let nobody hurt you

I'll stand by you
Take me in, into your darkest hour
And I'll never desert you
I'll stand by you
I'll stand by you
Won't let nobody hurt you
I'll stand by you
Won't let nobody hurt you
I'll stand by you


Kan man dö av nästäppa?

Hatar att vara förkyld och täppt i näsan. Inatt drömde jag till och med att jag hamnade under isen och inte tog mig upp, att jag drunknade. Vaknade av att jag stängt munnen och kippade efter andan, andningsstillestånd. Kan man dö av nästäppa?


För några minuter sedan så skrev jag sista ordet

För några minuter sedan så skrev jag sista ordet, korrigerade sista rubriken och uppdaterade innehållsförteckningen i mitt examensarbete. Lättnaden sköljde över mig och jag ler. Nu är det endast godkännande och opponeringar som väntar, sen är har jag mig en yrkesexamen på fickan! Inte illa pinkat om jag själv får säga det... Jag sitter här och applåderar mig själv och klappar mig själv på axeln! Bra jobbat, Sara...

Om jag är en dålig bloggare, vän och bekantskap

Jag ber om ursäkt om jag är en dålig bloggare, vän och bekantskap för tillfället. Har huvudet fullt med studier och framtidsfunderingar. Samt att jag snorar, febrar och sover oerhört mycket just nu. Ska återgå till mitt normala jag om ett tag.

I övrigt blev min dag så mycket bättre när jag såg att
Jenny fått jobb!! Jag blev sjukt glad, nästan som att jag själv fått det. Det känns skönt att jag har förmågan att glädjas åt andras framgångar...

När jag inte spenderat mina sista kronor på mat, dryck och nikotin

Min extrema förmåga att fly från verkligheten har under helgen nått oanade höjder och jag har levt livet som om jag skulle dö imorgon. När jag inte spenderat mina sista kronor på mat, dryck och nikotin så har jag sjungit, dansat, skrattat, festat, pussats, liftat, joggat i högklackat, burit en tight klänning, träffat vackra människor, gått omkring och varit kär, väckt min pojkvän på ett bra sätt, glatts över att jag får mitt extrajobb, fått komplimanger, gett komplimanger, haft ont i huvudet och ramlat när jag tagit på mig byxorna.

Imorrn är det måndag, nu börjar verkligheten och jag skriver ett examensarbete som känns halvdant. Det kommer bli halvdant bara för att jag är lat, omotiverad och levnadsglad. Om denna helg var min sista i livet så har jag hellre levt den som jag gjorde, än att sitta med skolarbetet...