Indianer och annat gatufolk

I samband med en festival tillkommer ett stort antal människor av varierande härkomst. Man kan tycka vad man vill om indianer och annat gatufolk, men de är otroligt uppskattade från min sida. Inga kan få mig att känna mig så vacker och åtråvärd som de. Varje gång jag tar steget ut från min port så kommer uppskattande blickar och visslingar. Uppenbarligen är kulturen mer inriktad på att hull är vackert, och för några sekunder känner jag mig vacker. Annat än den elaka, hårda, svenska synen på runda kroppar. Behovet svenskar och då speciellt killar har att vräka ur sig elaka kommentarer är stort och jag får allt som oftast ta emot gliringar gällande min kropp. Precis som att jag inte är medveten om att jag är lite tjock....

Nej, jag följer med indianerna när de lämnar stan efter Storsjöyran och byter kultur, land och självförtroende!

Huvudvärk igen

Vaknade nyss med huvudvärk igen. Denna Yranvecka verkar präglas av det. Jag var på Yran igårkväll och återigen betalade jag en halv förmögenhet för biljetterna men befann mig endast i öltälten där jag köper öl. Så enormt osmart man kan vara i dessa dagar av ansträngd ekonomi. Jaja, är huvudet dumt för kroppen lida, och huvudet.... Ska snarast gå ut på stan för att rensa huvudet och kanske träffa trevliga människor. Känns förträffligt att jag skippade efterfesten och gick hem och la mig istället. Tackar och bockar.

Skål!

Festival

Fredag eftermiddag och stråketveckan har sakta blivit själva Yran, med allt därtill. Gatorna kantas av allehanda mystiska produkter som alla är till salu, teaterklädda människor, spelande indianer och en och annan ungdom som försöker frälsa oss andra. Allt blandas till en härlig stämning och leende människor, i och för sig ler de flesta på grund av alkoholens verkningar.... Det enda som gör mig vansinnigt frustrerad och nästan ilsken är den sakta mak som människor rör sig med. Själv är jag alltid på väg någonstans, eftersom jag har mitt boende så centralt. Uppenbarligen är bara jag stressad och hatar att fastna bakom enorma sällskap som stannar varje meter och kikar på de vattensprutande blommorna av plast och de skällande små förhatliga leksakshundarna, precis som att det är första gången de invaderar stadens kärna. Nog om det, orkar inte reta upp mig länga på den sakta maken, det är ju Yran en gång om år, låt dem hållas de lunkande familjerna.

För allas information är fläkten i min lägenhet nu borta och fläkt-mannen påstår att fukten är borta och att allt är grönt. Chockad och en aning lättad försöker jag ta till mig att det kunnat gå så bra trots allt. Väntar dock på ett krav från min hyresvärd, eller ett annat slags bakslag. Så lätt kunde jag väl inte komma undan?

I onsdags tog mina vänner och jag en utekväll med allt vad det innebar. Samlades uppe hos en man på Skolgatan och umgicks innan, sedan tog vi lata kvinnor taxi ner till centrum. Med ett snabbt stopp för att lägga på ett brev på en postlåda. Någon ansåg att jag var mest lämpad att springa med brevet eftersom jag satt fram. Sagt och gjort, slänger upp taxidörren och rusar mot postlådan med den följden att jag faller (ovanligt?) rakt bakåt och blir liggande som en skalbagge på rygg med sprattlande ben. När ska jag bli graciös? Dock verkar jag roa människor med mina fall, kul att man kan få folk att skratta. Var rackarns nära att dra ännu en vurpa på jobbet idag, men klarade mig i sista stund. Gottegrismaskinen läckte vatten och vatten blir halt på vissa underlag och då glider jag... Men jag klarade mig...

Stora pattar, bruden

Gårdagskvällen spenderade jag ute på krogstråket med en öl i handen. Min kära mor bjöd mig på en buffé och även en kall öl, vilket var mycket trevligt i den gassande solen. Gick sedan hem en sväng för ombyte och sedan hamnade vi på den välbyggda flotten än en gång. Denna gång var det dock kyligt så att vi vände inåt land för värme och besök i öltält. Tältet var fullsatt och stämningen på topp, vi dök genast in i folkhavet för någon slags dans och allsång. Helt otroligt att jag får stå ut med att höra samma låtar som varje helg på krogen, ge mig lite modernare musik och jag blir nöjd. Men vad gör man inte för att få umgås med  vänner och dricka lite god öl.

Kände mig ovanligt oattraktiv igårkväll, en deprimerande känsla dök över mig. Dock fick jag en kommentar, observera att det inte ansågs vara en komplimang. Två äldre män stod och betraktade min kropp ett tag och plötsligt utbrister en av dem: "Stora pattar, bruden". Det var alltså den uppmärksamhet jag fick igår. Ska man skratta eller gråta?

Idag ville jag bara gråta i alla fall, jag lommade nerstämd iväg till jobbet denna morgon. Vid samma tidpunkt satt mina vänner och mina systrar och planerade en dag vid vattenfallet, med mat, godis och mys. Kan livet vara mer orättvist och hemskt? Märk väl min bittra ton då jag konstaterar att jag avskyr att jobba på sommaren...

Förresten ska det tilläggas att jag inte uppskattar imbecilla hämndförsök med knäsittning....

Yran har inletts...

Så, festen har börjat, kapsylerna sprättats och musik spelas från alla båtar, lägenheter och ute på gatan... Jag tog min premiär i lördags, klev iland på en flotte med idel glada människor. Några badade, vi andra log och skrattade, förfarade oss över modet att hoppa i den kyliga sjön. Min numera officiellt erkända klantighet tog sig en lugn början, men att jag skadade min hand när vi hoppade iland från båten. Ett litet sår i handen har ingen dött av tänkte jag. Gick ännu ett par steg och lyckades, hör och häpna, ramla på en helt slet sten vid minigolfen. Ramlade som ingen annan kan ramla, pladask till mina vänners sstora förtjusning och förfäran. Sällan har jag sett människor skratta så mycket. Avslutade mitt snubblande med att snava på ett stängsel, rakt framför knäna på en ordningsvakt. Behöver antagligen inte tillägga att det var aningen pinsamt.

Söndagskvällen blev även den i Yrans tecken, då vi samlades i ett öltält på stråket för att dricka en öl, samtala och skratta åt kvällen innan. Blev mest skratt åt och med mig...
Idag är det måndag, har hunnit med att arbeta, äta middag på stråket med min mor och mina systrar. Nu ska vi ner och åka flotte och mest troligt bada, med tanke på värmen som råder...

Fortsättning följer på denna yranvecka.... Hold on!

Mina grannar...

Min stora fadäs gällande vattenskadorna har skapat en inre oro hos mig. Mina grannar som är mer åt det elaka hållet och saknar all empati och vänlighet gör mig till en osäker själ. Jag smyger omkring på parkettgolvet i vardagsrummet som är det mest ljudöverförande material du kan sätta din fot på. Lägger försiktigt ner toalettlocket innan jag spolar, drar igen ytterdörren med största möjliga smidighet för att störa minsta möjliga. Vilket är svårt i detta lyhörda hus!

När jag ska på jobbet på morgonen så låser jag upp sakta, stoppar ut mitt huvud i trappuppgången för att höra om någon annan är där, trycker hastigt på hissknappen och låser tyst dörren. Kliver in i hissen med andan i halsen, fortfarande orolig att jag ska stöta på någon i porten. När jag avklarat porten andas jag ut igen och är redan nervös inför min hemkomst från jobbet.

Denna dag har jag dock spenderat i sängen i feber och tanken känns skön att de inte ska störas av mitt vardagliga liv på samma sätt. Jag är matt och uttröttad av min rädsla för mina djävulska grannar. Ska livet vara på det här viset??!!


Mamma hela dagen...

Min mamma är helt otroligt underbar. Hon har suttit och funderat och tänkt och ur hennes kreativa tankar har följande text uppkommit:

"Goda" grannar
När man skriver på ett hyreskontrakt följer det en lång lista med regler man ska följa.
Mycket av den går ut på att man inte får vara till nån olägenhet för sina grannar.
Men det står inget om att vara allmänt otrevlig!
Tyvärr finns det de som är en olägenhet bara av att existera.
Som när man riskerar att möta en häxliknande varelse i hissen, som kommer med otrevliga kommentarer och spydiga antydningar.
Visserligen vet ju jag som alla andra hur det brukar sluta för den typen av människa, men till dess borde de förvaras på annat ställe än vi vanliga dödliga.
En ny punkt borde införas på hyresvärdarnas "regelbok".
Lika väl som att spela lite för högt, tvätta kläder eller bada på "fel" tidpunkt, så borde även mobbning av grannar åtminstonde leda till en varning!

En potentiell insändare minsann! Hon är min mamma hela dagen....

Mina drömfyllda nätter...

Jag har spenderat helgen på arbetsplatsen och kvällarna i hemmets lugna vrå. Frånvaron av ett spännande liv har skapat spännande nätter fyllda av diverse drömmar. Flykten från verkligheten under sömnen är välkommen men dock måste jag ifrågasätta mig själv med tanke på drömmarnas karaktär.
Natten till lördagen var min absoluta favorit. Mitt liv som är totalt fritt från passion, erotik och kärlek var åter fyllt av glädje, kärlek och bultande åtrå.

En manlig bekant dök upp ur intet in i mina drömmar och trots att jag aldrig sett honom ur den synvinkeln tidigare blev jag helt såld. I min dröm satt jag i hans knä, utan att vara för tung, smidig som en älva. Våra läppar möttes mjukt i varma kyssar och åtrån gick som stötar genom min utsvultna kropp. Mjuka läppar, ömsom krävande ömsom längtande tunga och smekningar som berörde mig djupt inne i själen. Sådana drömmar som man inte önskar vakna ur, vill somna om och leva i den världen för alltid. Vid uppvaknandet insåg jag hur mycket jag saknar kärlek, närhet och beröring. Har vi manliga prostituerade i Östersund?

Nattens dröm var av mer våldsam karaktär. Jag blev hotad av en galen man med stor pistol som förföljde mig genom nattens eskapader. Alltså ena natten med mjuk kärlek och andra natten våld och förföljelse. Men båda dock väldigt verkliga och medryckande... Trots allt så gillar jag dem, mina drömfyllda nätter...

Storm ute, storm inne...

Denna morgon klev jag trots sovmorgon upp i tid för att släppa in den trevliga mannen som skulle installera en fläkt i min klädkammare för att "blåsa ut" väggen. Min första tanke när han presenterade iden att blåsa ut väggen var att han ämnade spränga den. Men tydligen är detta slangen bland fläkt-män. Tanken är att en fläkt placerad hos mig ska klara av att torka ut vätan som satt sig i min vägg. Jag klev lydigt upp och släppte in och välkomnade honom. Snabbt och målmedvetet placerade han fläkten, med rör in i väggen, så som att han aldrig gjort något annat. Tackade för sig och önskade mig en trevlig helg!
Tänkte i mitt stilla sinne att några dagar kan jag väl stå ut med denna best konstant brummande, men Thomas, som mannen hette, berättade att han om en vecka ska återkomma med en ny fuktmätning för att eventuellt kunna plocka bort fläkten... Jaha, vad är en bal på slottet...

Min extremt, vidrigt, hemska granne med det häxliknande utseendet har återigen överträffat sig själv. När min syster och hennes vän kom hem efter en shoppingrunda med en systemkasse var dök häxan ut ur hissen. Synade deras kassar och med snäsig min bräkte hon fram, mer som ett konstaterande än en fråga: Jaha, laddat upp förrådet. Tysta kliver tjejerna in i hissen och då utbrister hondjävulen: Passa badkaret den här gången då! Kan någon förklara för mig vem som tillåter dessa elaka människor med en smält blyklump istället för hjärta vandra runt bland oss vanliga människor! Låt henne brinna säger jag utan medkänsla!

Vill tacka för alla uppmuntrande mail, sms, telefonsamtal, kommentarer på bloggen och kramar jag emottagit efter denna fadäs. Värmer mitt annars rätt vattenskadade hjärta att så många bryr sig och tycker synd om mig, trots att jag dragit på mig denna olycka själv.

Idag har jag spenderat ännu en dag på arbetet, med måttligt intresse ska erkännas. Min statistik verkar helt enkelt gå åt skogen. Dock kom jag i samspråk med en mycket trevlig man i sina bästa år, efter att vi pratat rätt alldagligt kom vi på mer och mer att diskutera. Snart hade en halvtimme gått och jag kan lugnt säga att denna trevliga, unga man gjorde hela min dag.

Nu är det fredagkväll och jag sitter i en dunkel lägenhet med soft musik ackompanjerad av en byggfläkt och blåsten som viner utanför fönstret. Storm ute, storm inne, storm i hjärta, storm i sinne....
Min familj och vänner är ute och dricker öl och myser, själv tänker jag dystra tankar, dricker ljummet vatten och inser att jag ska arbeta hela helgen. Ibland är liksom livet inte så lyckligt som i de förbaskade sagorna vi fått höra under hela vår uppväxt! Saknar någon att dela allt detta med och någon som tar hand om de fuktskador mina tårar orsakar i mitt hjärta....

Ska snarast krypa ner i min bädd för att tänka ut något hemskt och elakt jag kan utsätta häxan för, hon ska straffas! Tips emottages tacksamt.

Vattenskador orsak till frånvaro....

Har som ni säkert märkt varit frånvarande ett tag, inte bara från bloggen utan från det sociala och fysiska livet. Jag har åsamkat mig själv och andra lidande, allt på grund av en konstig fetisch jag har under alkoholpåverkan. Under det senaste halvåret har jag efter avslutade krogbesök, utan bra förklaring, lagt mig för att bada. Min familj, min släkt och mina vänner har förbannat mig för detta, bett mig om och om igen att sluta med vansinnet och varnat mig för att drunkna. Har i min enfald inte lyssnat så noga och fortsatt med denna vedervärdiga ovana. Tills förra lördagen....

Mitt i lördagens sedvanliga bad somnade jag ifrån och upptäcker på morgonkvisten att till och med hallen är vattendränkt. Kliver upp för att torka upp detta och lägger mig sedan för att sova. Vaknar mitt på dagen av ett fasansfullt tryckande på min ringklocka och öppnar med sömndrucken min, ett täcke halvt svept om min kropp och håret åt alla möjliga håll. Där står två av mina grannar och är ordentligt upprörda. Tydligen så har min översvämning resulterat i att vattnet även runnit ner till grannen under, även till grannen två våningar ner som för tillfället är bortrest.

Grannen under bannar mig under lugna men ärligt elaka former, medan den andra grannen som skäller (en hemsk kvinna, mer lik en häxa än någon jag tidigare träffat, gult hår, vårtor och hela kittet) bara skriker att jag är klantigast i världen och att hon minsann aldrig varit med om något liknande under 67 år. Jag står helt mållös och börjar så sakteliga förstå att jag orsakat vattenskador i lägenheten. Den elaka kvinnan med gult hår som inte alls har med det här att göra eftersom hon bor ovanpå mig skriker att jag minsann kommer att få betala massor och att nu ligger jag mycket risigt till. Efter mycket elaka ord stänger jag dörren och brister i gråt. Ser framför mig en vansinnig hyresvärd och en vräkning....

Dagen efter ringer jag först till min hyresvärd som låter måttligt vänlig och mitt försäkringsbolag som frågar hur i hela friden jag lyckats med detta konststycke. Hela dagen vandrar jag runt på arbetet som i en dimma och oroar mig konstant över detta stora problem som jag orsakat. Bestämmer mig för att inhandla en liten blomma till kvinnan under mig och går på tisdagen dit för att be henne om ursäkt och meddela vilket försäkringsbolag jag har. Jag mötts inte heller då av någon vänlighet eller förstående. Hon meddelar att hon mår oerhört dåligt av detta och att det orsakat henne massor av problem, då hon måste plocka ur sin klädkammare för torkning med fläkt. Hon varnar mig också för att jag inte borde vara välkommen som hyresgäst hos fastighetsbolaget. Om möjligt ännu mer deprimerad och oron ännu större vandrar jag med tunga steg upp till min lägenhet igen. Lägenheten som nu ter sig bra mycket mindre hemtrevlig och har antagit en sur lukt av blöta.

Känslor av oro, ånger och dåligt samvete har rört sig inom mig så mycket att jag ej kunnat sova, arbeta riktigt eller visa någon slags glädje. Motivationen till allt har runnit ur min kropp. Så mycket bättring jag lovat mig själv om jag kommer ur detta med hälsan och vettet i behåll. Idag ringde först saneringsbolaget som gjort en fuktmätning hos mig och meddelade att de imorgon kommer att sätta upp en fläkt i mitt och grannens klädkammare då den väggen är den som blivit drabbad. Med uttalad ånger pratar jag med denna trevliga man som lugnande talar om för mig att det inte är så farligt som det sägs, att det bara drabbat en vägg... Åh, vad han tog bort en sten från mitt hjärta.

Senare under dagen ringer fastighetsskötaren sedan jag mailat en förfrågan om hur det fungerar med försäkringen. Även han mycket trevlig och försöker förklara att detta är mellan mitt och fastighetsbolagets försäkringsbolag och han säger de tröstande orden "Det är sånt som händer". Sedan påtalar även han att det är en olycka, dock varnar han mig att fastighetsbolagets försäkringsbolag möjligen kommer att åberopa vårdslöshet. Eftersom det skedde en lördagnatt vid 4-tiden, skrattar han.. Ja, än är inte min oro över. Inte förrän försäkringsbolaget har klarskrivit detta ärende och jag vet summan som jag tvingas betala. Förhoppningen är att 1200 kr som är min ordinarie självrisk ska stå fast. Jag ber i mitt stilla sinne till någon högre makt som kan hjälpa mig med detta. Annars har jag svårt att se hur jag ska klara mig ur detta ekonomiskt!

Ja, så ni ser, jag har skaffat mig ett oerhört problem. Mina grannar hatar mig och jag är inte hundra procent säker på att jag kommer att få bo kvar i min älskade lägenhet.... Detta är förklaringen till varför jag inte skrivit på ett tag.
Vattenskador orsak till frånvaro....

Lovar att låta er följa denna fadäs från början till slut. Håll tummarna för mig!