Låt mig vara i ungefär ett år, Tack!

Jag var helt inställd på att bjuda er på en magbild idag, men modet svek så det blir ingen. Jonatan är helt enkelt ingen mästerfotograf, eller var det jag som inte var något modellämne? Möjligen en kombination. Jag trodde att jag under 9 månader skulle få slippa utseendefixeringen och vikthetsen. Men icke, det debatteras vikt mer än någonsin i gravidkretsar och på forum. Jag ställer mig utanför och försöker att inte ens lyssna/läsa/svara... Jag har brottats med min vikt sen jag var 13, låt mig vara i ungefär ett år, Tack!

Idag går vi in i vecka 20 (19+0)

Idag går vi in i vecka 20 (19+0) och vi är dessutom mitt uppe i en flytt. På tisdag går flyttlasset till Frösön och en större lägenhet. Jag mår fint i övrigt, bortsett från foglossning, känner mig glad och längtansfull. Jag tror att jag numera gått från att "vara gravid" till att "vänta barn". Jag längtar verkligen efter att få träffa den lill* och lära känna en helt ny person som är skapad av mig och han jag älskar mest. Speciellt nu när jag känner lill*n röra sig varje dag. Nu väntar vi bara tills blivande fadern får känna sig en spark. Dessutom börjar det bli tydligt för andra att jag har en liten i magen. Frågor som "Är du säker på att det bara är en" börjar komma, vilket är obligatoriskt antar jag, ni som redan är mammor/gravida?!

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


Back in the days...

När det är dags för flytt så fastnar jag alltid i sentimentalitetsträsket, speciellt när jag hittar gamla kort. Detta är ett ca. 25-26 år gammalt kort, eller vad säger du mamma? Jag ser enormt glad ut i alla fall, hoppas lill*n är lika glad...


Jag vann, jag vann, jag vann!!

Efter en tät budgivningsstrid på Tradera så vann jag, ett nytt stödbälte för foglossning för 60 kronor. Yes!!

"Jättebra, för han tog på mig överallt"

Sjukgymnasten var fredagens besök (18+5). Innan jag hittade dit så hade jag frågat halva sjukhuspersonalen och halvt om halvt gått vilse i kulverten under sjukhuset. När jag väl kom dit så var det en mycket trevlig och sympatisk man som mötte mig. Han var, som jag sa efteråt till min sambo:"Jättebra, för han tog på mig överallt". Haha... Nej, men han tryckte, böjde och bände på mig innan han också konstaterade att det är fogarna som spökar. Jag fick några övningar, order om att köpa ett stödbälte och försöka vila så mycket som möjligt. Ja, det fick väl vara värt 100 spänn! Just nu budar jag på ett stödbälte på Tradera, kanske kan man spara sig någon hundring på så sätt.

Great stuff for me?!


Inatt fick jag träffa lill*n

Inatt fick jag träffa lill*n, i en dröm. Lill*n som var en lillan och var helt nyfödd och söt som helst. I min dröm var det ingen förlossning som jag kom ihåg utan jag fick henne i min famn bara och skulle börja amma. Efter det så somnade hon på soffan och jag skulle ut på stan och shoppa, för jag hade minsann blivit jättesmal, mycket smalare än jag någonsin varit. Det gick flera timmar tills jag kom på att jag hade ett barn hemma som behövde ammas. Väl hemma igen så var hon 4 år gammal och kunde prata, vilket jag tyckte var lite märkligt i drömmen. Det var en mystisk dröm men ändå så fin, antar att det är en typisk graviddröm.  
Nu längtar jag ännu mer tills jag får träffa den lilla varelse som växer i min mage...

Jag skruvar upp dansbandsmusiken på högsta volym

Aaaah, på tisdag går flyttlasset från tvåan till trean! Vart ska jag börja och vart ska jag vända mig? Paniken stiger i min svullna kropp och jag lufsar runt i cirklar för att hitta den röda tråden. Kan någon komma och organisera upp mig och kasta mina saker som jag ändå inte behöver. Mitt största problem är min sentimentalitet, mina tankar "den där kan vara bra att ha" som bara förstör. Jag skruvar upp dansbandsmusiken på högsta volym och börjar med byrån i köket!! Håll tummarna för mig...


Praise the lord! Jag har sovit en hel natt

Praise the lord! Jag har sovit en hel natt utan kisspauser! Första natten sedan oktober skulle jag tro... Jag blev nästan chockad när jag tumlade ur sängen imorse och insåg att jag sovit en hel natt (18+3). Hoppas att detta håller i sig ett tag nu, så kanske jag kan bli pigg och fräsch. Ehum, piggare och fräschare menar jag såklart!

Fullt ös-medvetslös till att allt bara handlar om en sak:

Det som slår mig allt som oftast nu för tiden, är hur mina intressen har kunnat gå från allmänna saker så som; fest, fart och fläkt, party, fullt ös-medvetslös till att allt bara handlar om en sak: graviditet och barn. Jag är helt fascinerad och älskar att läsa gravidbloggar, gravidtidningar och böcker om ämnet. Jag får liksom aldrig nog... Kan eventuellt bero på att jag innan helt saknade intressen, som min Sundsvallsboende vän så fint nämnde. Jag som rökt som en borstbindare sedan tidiga tonåren, snusat värre än en skogshuggare och gärna druckit öl på öl på öl, är nu helt utan dessa laster. Numera är det skönt att kunna förklara varför jag inte dricker, svårare var det från början att förklara att partypinglan inte skulle med ut. Ursäkterna tog slut efter ett tag och jag upplevdes nog mest som otrevlig och osocial. Nu visar jag bara den svällande magen och alla hemmakvällar är försvarade.

Vad ville jag ha sagt med detta inlägg då? Jo, jag har blivit sådan som jag aldrig trodde att jag skulle bli: gravidfixerad... Så, ni som inte orkar läsa om sånt, kanske kan ta bort min blogg från bokmärkessidan. Eller vågar ni hänga med och se om det kommer något roligt?!


Idag går vi in i vecka 19 (18+0)

Idag går vi in i vecka 19 (18+0) och vi började dagen på ett hotellrum i Sundsvall, där vi spenderade gårdagen, bara jag och den blivande fadern. Vi åkte tåg dit igår morse, gick på stan i sakta mak, fikade, shoppade, njöt av hotellivet, åt ute på restaurang, besökte casinot och somnade i varandras famnar. En välbehövlig paus från allt annat, även om vi hade med oss lill*n som gjorde sig påmind i magen då och då... Veckan som gick präglades mest av ultraljudet, som var suveränt och äntligen kan vi fokusera på framtiden, eftersom allt verkar bra än så länge. Veckan som kommer ska jag få träffa en sjukgymnast för foglossningen, det ska bli spännande.

Så här sägs det om vecka 19:

Du
Ungefär nu brukar man ha vant sig vid graviditeten och sluppit illamående etc, men en graviditet är unik - liksom du - och alla upplever graviditet olika. Inget är rätt eller fel. En del upplever ryggont och foglossning. Kanske drömmer du mer livligt nu för tiden? Det är också vanligt att man blir mer emotionell ungefär nu vilket kan få oväntade känslor att komma upp till ytan.

Fostret
Längd omkring 20 cm och vikt knappt 250 g. Anlagen till mjölktänderna är färdiga och bakom dem bildas redan anlagen till vuxentänderna.

Foto från vecka 19 från Lennart Nilssons bok

Vi åker...

0-3fa1d8bf73ddcdaa5056d5ed034bcf01.png

Kolla varifrån!

Vi åker tåg till Sundsvall och efter frukosten slocknade min fina.


Bor som kungar, äter gott och hånglar

Då jag jobbar hela veckorna, måndag till fredag. Och han i stort sett varje helg, så har vi inte gjort något tillsammans, bara han och jag sen i somras. Nu kände jag att det var dags, mycket för att jag bytt mitt "gå-ut-och-festa-varje-helg" till "sitta-hemma-och-mögla-varje-helg". Så, imorgon åker vi till Sundsvall och bor som kungar, äter gott och hånglar... Hela helgen!!

Sundsvall here we come!!


Lundgren-Eriksson production

Lundgren-Eriksson production

proudly presents....

The baby
Allt såg bra ut, h*n sparkade och boxade på som attan.
Samma datum för beräknad födsel: 2010-06-26
Ultraljud 17+4

Lycka!!

Ge mig torsdag nu! Så att vi får se vår älskade någon röra sig...

I morgon inträffar en stor händelse, en av många stora händelser i den nya värld jag dragits in i. I morgon ska vi via ultraljud få stifta bekantskap med den lilla varelse som växer inom mig. Denna någon som är ett resultat av kärlek, av respekt och av vår gemensamma genuppsättning. Någon som är så efterlängtad och älskad redan nu och som kommer överösas av kärlek under både bra och svåra stunder.

Men samtidigt är jag rädd. Tänk om någon inte lever längre, om någon har en skada...

Ge mig torsdag nu! Så att vi får se vår älskade någon röra sig...


Pillat mig i rumpan (mycket roligt förövrigt)

Igår var jag till läkaren för att kolla upp mitt bäcken, där hon konstaterade att det nog är foglossning. Efter att hon böjt och bänt på mina ben åt olika håll, testat reflexer och pillat mig i rumpan (mycket roligt förövrigt). Det hon kunde göra var att skicka en remiss till en sjukgymnast. Hurra, eller?! Undrar hur länge det dröjer, antar att kön är längre än vad mänskligt är. Bita ihop är vad jag ska göra, om inte jag kunde gå ner i tid på jobbet, som hon undrade? Nej, vem har råd med det??

By the way, det brinner i huset

By the way, det brinner i huset ovanför oss. Sensationslysten som vi är, har vi stått där i en timme och kollat på lågorna som slog ut från taket, trots att boende i området rekommenderas att stanna inomhus. Lite läskigt känns det att lägga sig nu, kollar ÖP:S hemsida hela tiden för att se så att det inte sprider sig.

Läs mer om branden här!

Blivande farmor har varit i Thailand

Blivande farmor har varit i Thailand och köpte med sig en hel del sött till lill*n, som nu börjar få en helt egen garderob...

Vi fick också en otrolig mängd olika omlottröjor, liknande denna.
Det är helt otroligt mysigt att plocka med dessa små kläder...

Jag ska bli mamma och han pappa, vi ska bilda en familj!

För bra precis tre månader sen tog vi vårt första graviditetstest. Den 16 oktober närmare bestämt. Jag kunde inte hålla mig till dagen då "man ska kunna testa", som var den 18 oktober. Jag klev upp på morgonen och kissade på stickan, väntade med spänning de minuter som krävdes. Vågade knappt titta på stickan och när jag väl gjorde det så kunde jag knappt urskilja ett streck. Jag var tvungen att be den blivande pappan om bekräftelse, och visst, där var ett svagt men befintligt streck. Som den testoman jag är, så testade jag sedan flera gånger efter. Bara för att få bekräftat: Jag ska bli mamma och han pappa, vi ska bilda en familj!


Test 16/10-2009 (2 dagar innan mens)             Test 18/10-2009 (Dagen för utebliven mens)Test 21/10-2009 (3 dagar efter utebliven mens)Test 26/10-2009 (Jag sa ju att jag är en testoman)

Idag går i in i vecka 18 (17+0)

Idag går i in i vecka 18 (17+0) och det är som vanligt söndag. Det har varit en bra vecka bortsett från enorma smärtor i rumpan och bäckenet. Torsdag och fredag hade jag till och med svårigheter att gå. I helgen har det varit lite bättre, peppar peppar. Men jag ska träffa en läkare på tisdag för att diskutera detta. Sedan på torsdag kommer det efterlängtade ultraljudet, som vi båda längtar efter detta.

Lite mer fakta om veckan:

Bebisen

I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hittills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

Du

Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.

Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo

Vid det här stadiet i utvecklingen kan också eventuella defekter och missbildningar i hjärtat upptäckas vid en ultraljudsundersökning.Äntligen!! Idag kom kallelsen till ultraljudet

Äntligen!! Idag kom kallelsen till ultraljudet. Nästa torsdag är det dags! Även fast vi sett lill*n redan på en skärm så längtar jag något så vansinnigt...

Aaaaah, panik!!!

Aaaaah, panik!!! Vi har ingen mjölk hemma. Ve och fasa...

Barnmorskebesök (16+1)

Idag var det ett besök hos barnmorskan i kalendern. Ett rutinbesök där vi kollade blodtryck (lågt och fint), klämde lite på magen och pratade allmänt. Allt verkar vara bra och snabbstickan avslöjade ingen urinvägsinfektion, även om hon gjorde en odling som jag får svar på inom några dagar, har nämligen misstänkt det ett tag. Dessutom ska hon boka en tid hos en läkare som ska få kolla upp mig lite mera och dessutom prata om foglossningen. Vi fick inte lyssna på hjärtat ännu, vilket var synd, men när som helst dimper kallelsen till ultraljudet ner, så vi får väl lugna oss. Hon är snäll och lugn vår barnmorska men frågan är om vi ska byta nu när vi flyttar ut på Frösön. Någon som har erfarenheter från barnmorskorna på Frösön? Bra eller anus?


Idag går vi in i vecka 17 (16+0)

Idag går vi in i vecka 17 (16+0) och jag har flera gånger känt lill*n röra sig under veckan. Det är väldigt svagt, men ligger jag stilla, i badet exempelvis, så känner jag bebisen. Vi ska till barnmorskan på måndag, ett rutinbesök. Men jag hoppas att vi kanske får höra hjärtljuden, så håll tummarna för oss. I övrigt mår jag rätt bra, foglossningen gör sig påmind och molvärken har återkommit vilket ska vara helt normalt, och det är inget jag inte klarar. Jag är van att gå upp och kissa tre gånger per natt, men källor säger att det kan avta runt vecka 20. Det vore ju lite fantastiskt att få sova en hel natt.


Bebisen

Vikten har fördubblats på bara två veckor och nu väger ditt barn c:a 100 gram. Längden från topp till tå är mellan 14-16 cm vilket motsvarar din hand om du spretar med fingarana.

Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen. Vid den här tiden består din bebis vikt av ungefär 85 gram vatten och ett halvt gram fett. Efter 40 veckor är motsvarande siffra c:a 2.4 kg fett av den totala födslovikten på 3.7 kg.

Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.


Du

Moderkakan växer med en otrolig hastiget tillsammans med bebisen, och vid förlossningen kommer den att väga nästan ett halvkilo. Såhär dags är moderkaken väl utvecklad och förser fostret med allt det behöver, och  för bort avfall som det inte längre behöver. Samtidigt flyttas livmodern uppåt i din mage och kan nu kännas 3-5 cm nedanför din navel. Den syns förmodligen tydligt att du är gravid vid det här laget och en viktökning på 2,5 till 4 kg är normal.

Kanske har du redan känt bebisen röra på sig i magen, men det är inte ovanligt att det dröjer ytterligare några veckor. Det kan vara mycket lugnande att känna bebisens rörelser därinne, även om det inte är varje dag, och veta att allt är väl.

Du kanske märker att tandkött och näsa böder lättare, vilket beror på ditt ökade blodtryck och ökade blodvolym. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.
Från blivande mostrarna som befinner sig i Australien

Idag fick lill*n sin första tröja och sitt första vykort. Från blivande mostrarna som befinner sig i Australien... Jag blev rörd av kortet och tröjan, som fått åka snålskjuts med snälla Werner från Sydney till lilla Östersund. Från 35 graders värme till 25 graders kyla.


Jag skäms men jag ÄLSKAR det!

Nej, nu blommar löken minsann. Jag gör något som jag kämpat emot en tid nu, jag TYCKER OM Markus Krunegård och lyssnar på hans låtar om och om igen på Spotify... Vad är det med mig??!! Jag som avskyr dylik musik sitter nu här och sjunger och gungar med. Jag skäms men jag ÄLSKAR det!

Imorgon fyller...

-52d63d8aad6de44c39614143f4445fb.png

Kolla varifrån!

Imorgon fyller chefen år. Vi passade på att fira idag med ballonger. Det märks att det saknas en man i teamet...


Skönt att...

642169d6bfeb4a30c546b93ffa1abbe8.png

Kolla varifrån!

Skönt att jag har något att göra. Tror inte att det finns någon risk att jag blir arbetslös!


Hemköp, kommer sakna dig!!

Det mesta är positivt med att flytta, byta lägenhet och postort till och med. Förutom en detalj som är lite tragisk. Vi byter närmsta butik från Hemköp till något Coop-liknande. Det är vad jag kommer sakna mest, de trevliga, personliga och alltid pratglada kassabiträden som möter mig varje gång jag handlar. Som idag, kvinnan i kassan pratar på som vanligt och plötsligt böjer hon sig fram och viskar: "Grattis" och ler sådär hjärtligt. Inte ofta kan jag tänka, som gravida kvinnor blir gratulerade av kvinnan i kassan på mataffären.

Hemköp, kommer sakna dig!!


Jag borde sitta hemma och slänga prylar

Om exakt 27 dagar får vi nyckeln till lägenheten, trean som vi ska flytta in i. 27 dagar! Det kommer att bara blåsa förbi. Vilket innebär att jag borde sitta hemma och slänga prylar, sortera kläder och packa. Men, hur kul är det? Jag går till mamma och blir bjuden på middag och underbart sällskap istället... Imorgon ledig, underbart, sovmorgon ska jag unna mig. Mina två-tre nattliga toabesök tröttar ut mig, men är värt det!

Eller har jag helt enkelt ätit något konstigt?

Tänk som jag längtat efter att få känna bebisen sparka inuti mig! Jag har sett den sparka på ett tidigt ultraljud och jag vet att den har sparkat i många veckor, men först nu är tanken att jag ska kunna känna den. Fullt medveten om att den kan dröja flera veckor än så har jag försökt att inte tänka på det så mycket.
Tills... för några dagar sedan, då jag tog en varmt bad. Plötsligt känner jag hur det pulserar/bubblar/pirrar till i magen. Jag tvärstannar till, slutar andas och försöker känna mera. Dock var det lugnt i någon dag då jag kände samma sak igen. Är det bebisen som pockar på min uppmärksamhet eller har jag helt enkelt ätit något konstigt? Bebisrörelser eller tarmrörelser? Jag hoppas så att det är lill*n som börjat dansa loss för mig...
Idag går vi in i vecka 16 (15+0)

Idag går vi in i vecka 16 (15+0) och det ska jag fira med en fika på Törners tillsammans med kusin Linda.
Igår firade jag med en middag på Simon och Viktor, haha, det finns alltid något att fira. Mina fogar börjar kännas, även på morgonen nu. Håller tummarna för att det inte blir så mycket värre.

Lite info om vecka 16:


Din bebis

Din bebis är nu ungefär 80 gram och 11-14 cm stor! Det är inte bara fostret som växer, utan också livmodern och moderkakan blir större för att kunna försörja utrymme och näring till ditt växande barn.

Bebisen kan nu gripa med händerna, sparka och tillochmed göra kullerbyttor! Huvudet är nu upprätt och i ansiktet utvecklas muskler som gör att den redan kan grimasera, som att till exempel kisa, rynka pannan och öppna munnen. Skelettet har nu tillräckligt med kalcium för att kunna synas på en röntgenbild. Naglarna är väl utvecklade och benen är längre än armarna.

Då fostret rör sig allt mer och allt livligare så kan du möjligen börja känna dess rörelser i magen. En del kvinnor säger att det känns som gaser eller att magen kurrar. Om du inte känner bebisens rörelser ännu så ska du inte oroa dig, eftersom det kan dröja ända till vecka 20 innan du känner något.

Du

Du kan känna att hjärtat slår hårdare än vanligt. Det beror på att du nu har 20-25% mer blod än vad du har normalt.

För bara sex veckor sedan vägde din livmoder ungefär 140 gram. Nu väger den 250 gram, nästan en fördubbling! Fostervattnet som omger fostret väger ungefär 200 gram.

Mjölkkörtlarna börjar producera mjölk omkring denna veckan och detta kan orsaka spänning och ömhet i brösten. Blodkärlen blir mer synliga under huden på grund av den ökade blodgenomströmmningen.

 

 


Vända hela mitt liv upp och ner

2009 startade jag med att skåla i champagne på en finlandsfärja, tillsammans med vänner, kärleken och mina systrar. 2010 skålade jag in med Pommac, den blivande fadern till mitt barn och bekanta.
Under året som gick så hann jag:

- Påbörja ännu en viktnedgång och ge upp

- Lida av medaljongsjukan

- Besöka Vårforum som ängel tillsammans med världens snyggaste brudar

- Sälja ett hus

- Vara på två begravningar, både farfar och farmor vandrade vidare under det här året.

- Njuta av sommaren på uteserveringar, på båtar, på uteplatser, i Badhusparken tillsammans med vänner

- Bli kär i Twilight-sagan och True Blood

- Försöka mig på jogging i sin ädlaste form, och ge upp

- Åka till Turkiet tillsammans med världens bästa familj. Den helt klart bästa resan i mitt liv!

- Festa loss på 100-årsfest, bada utomhus i Jämtland och dricka rosé i solen

- Röka och snusa som aldrig förr och sluta med båda två

- Testa positivt på ett graviditetstest och vända hela mitt liv upp och ner

- Ljuga för alla om varför jag inte följer med och dricker alkohol. Jag är chaufför, sjuk osv. Dessutom spelar jag drickande människa en hel dag och kväll!! Oscarsstaty till mig, tack!

Nu ser jag fram emot 2010, nytt år, mer glädje, mer lycka och kärlek och framför allt, större familj!

Nästa år är vi en till i familjen!!


Ett plus ett = Tre

Vi återstartar bloggandet med ett avslöjande, för er som inte hört/sett/räknat ut det.

Vår familj ska utökas från två till tre, till sommaren, kanske blir det ett midsommarbarn...
Lyckan är stor och nu inbjuds ni att dela den framledes, ända fram till födseln och efter det.

Så, välkomna till min NYA blogg, till en lyckligare tjej som bär på ett nytt litet liv.


Detta plus fick vi 21 oktober 2009