Idag går vi in i vecka 19 (18+0)

Idag går vi in i vecka 19 (18+0) och vi började dagen på ett hotellrum i Sundsvall, där vi spenderade gårdagen, bara jag och den blivande fadern. Vi åkte tåg dit igår morse, gick på stan i sakta mak, fikade, shoppade, njöt av hotellivet, åt ute på restaurang, besökte casinot och somnade i varandras famnar. En välbehövlig paus från allt annat, även om vi hade med oss lill*n som gjorde sig påmind i magen då och då... Veckan som gick präglades mest av ultraljudet, som var suveränt och äntligen kan vi fokusera på framtiden, eftersom allt verkar bra än så länge. Veckan som kommer ska jag få träffa en sjukgymnast för foglossningen, det ska bli spännande.

Så här sägs det om vecka 19:

Du
Ungefär nu brukar man ha vant sig vid graviditeten och sluppit illamående etc, men en graviditet är unik - liksom du - och alla upplever graviditet olika. Inget är rätt eller fel. En del upplever ryggont och foglossning. Kanske drömmer du mer livligt nu för tiden? Det är också vanligt att man blir mer emotionell ungefär nu vilket kan få oväntade känslor att komma upp till ytan.

Fostret
Längd omkring 20 cm och vikt knappt 250 g. Anlagen till mjölktänderna är färdiga och bakom dem bildas redan anlagen till vuxentänderna.

Foto från vecka 19 från Lennart Nilssons bok

Kommentarer
Postat av: Sandra B

Det är så spännande och följa hur bäbisen växer. När du skriver att bäben är 20 cm måste jag mäta bara för att föreställa sig hur lång den är =)Pussar från Sandra

2010-01-24 @ 17:41:58
Postat av: eriika

tack:) det börjar hända grejer nu, den syns mycket mer än för ba nån vecka sen.. sååå kul!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback