Har i skrivande stund fem synliga tänder

Idag blev Sally 10 månader och hon...

-går efter väggar, möbler, med gåstol och gärna med hjälp av en vuxen. Står själv ibland.
-vinkar, pekar på lampan, klappar händerna och vill gärna göra "high-five".
-äter smörgåsar, en hel del vanlig mat och älskar fortfarande vatten. Vällingen går ner nu också.
-härmar människor och har vissa favoriter som hon sträcker sig mot (syrrans kille är nog mest populär)
-säger mamma, titta där, hej, pappa, nej. Härmar hur bilen låter. I övrigt en salig blandning av bokstäver som kommer ur den lilla munnen.
-har storlek 74/80, hatar att ha på sig strumpor.
-har i skrivande stund fem synliga tänder, den femte såg jag idag.
-sover oftast 11-12 timmar per natt och 1-2 på dagtid. Ibland ovilligt då hon inte vill missa något.
-har ett extremt humör, är sanslöst bestämd och tjurig som attan. Gråter om hon inte får som hon vill.
-lyssnar till ordet nej, släpper ibland den förbjudna saken men testar ofta gränser.
-gillar att både bada och borsta tänderna, men gråter hjärtskärande när det är slut på det roliga.
-leker gärna kurragömma/jagar och blir jagad.
-dansar när musik spelas och sjunger ibland med.
-älskar dragkedjor och tuggar gärna på skor.
-pussas vid speciella tillfällen och kan mysa litegrann i korta stunder när hon inte far fram som en vilde.

Sally bjuder på ett leende för att visa up...

download_img_115 (MMS)

Sally bjuder på ett leende för att visa upp sina nya gaddar


I rekordfart har tänderna nu tittat upp

För två veckor sen kom Sallys första tand och i rekordfart har tänderna nu tittat upp. Numera har hon inte mer än fyra tänder, på två veckor alltså. Jag hänger inte med, men hon har två nertill och två upptill. Hon älskar att borsta tänderna i alla fall, skrattar hela tiden och gråter i vanmakt när tandborstningen är över.

Morgonkaffe ute i solen, fågelkvitter i örat

100media_imag060 (MMS)

Morgonkaffe ute i solen, fågelkvitter i örat


Barnvagnspromenad på landet. Underbara tys...

100media_imag060 (MMS)

Barnvagnspromenad på landet. Underbara tystnad!


Glad påsk!

download_img_906 (MMS)

Glad påsk!


Frukost på jobbet idag!

100media_imag060 (MMS)

Frukost på jobbet idag!


Är vi några jävla utställningsdjur?

Jag är fan mållös! Blir oerhört förbannad när jag hör detta. Kjoltvång på badmintonplanen för tjejer, för att göra "sporten mer attraktiv för publik och tv-tittare". Är vi några jävla utställningsdjur? Nej, jag blir inte bara förbannad, jag blir ledsen. Lever vi i 2011?


Rally-Sally har skaffat solbrillor

download_img_793 (MMS)

Rally-Sally har skaffat solbrillor


Sallys underbara stämma som sa "Mamma!"

Jag är förkyld, sådär löjligt förkyld att jag spenderat snart två dygn i liggande position. Det är helt fantastiskt att man glömmer mellan varven hur otroligt jobbigt det är. Vad jag däremot inte kommer att glömma med gårdagen är Sallys underbara stämma som sa "Mamma!"

Hon satt på golvet och sträckte armarna mot mig, när jag lyfter upp henne säger hon klart och tydligt: "Mamma!". Mitt hjärta svämmade över och jag försökte få henne att säga det flera gånger, men inte på befallning ville hon bjuda till. Några timmar senare när jag sovit och hon varit ute så kryper hon in till sovrummet, reser sig upp mot sängen, tittar på mig med stor glädje och säger det igen: "Mamma!". Kärlek på hög nivå... Att hon senare skallade mig av glädje var lite mindre kärlek, både dotter och mor klämde fram en tår!

Vad är det jag inte får glömma

Som ni kanske förstod av tidigare pass-inlägg så ska vi utomlands, till Turkiet närmare bestämt. Vi är ett stort gäng, bestående av de käraste jag har. Min vana trogen så mailar jag runt till alla att de ska se till att ha ett giltigt pass. Problemet är att jag nu inte hittar mitt eget?!

Men nu vill jag ha ER hjälp. Vad är det jag inte får glömma att ta med när det gäller Sally? Vad är det som ni upplevt som det bästa att ha med? Respektive vad som är onödigast?

Tack på förhand för hjälpen!

Mest troligt är det virus, inte din kompis som försöker vara internationell

Jag tror att det är dags för en lektion i internetvett! Eftersom det florerar så mycket virus just nu så tänkte jag dela med mig av lite tips...

Om en svensk vän skriver ett mail till dig där ämnesraden är på engelska, öppna det inte. Eller om de skriver ett mail på engelska med en länk, tryck inte på länken. Mest troligt är det virus, inte din kompis som försöker vara internationell och hipp.

Finns det en video på Facebook där texten innehåller någon hipp förkortning som OMG eller LOL så är det nästan säkerligen något som inte är bra för din dator eller ditt Facebookkonto. Står det dessutom att du får se en känd människa naken eller göra bort sig så är det nästan garanterat något smittsamt. Jag rekommenderar er att köpa en skvallertidning istället.

Det var dagens rekommendation från mig. Så kanske vi slipper se masstatusar som varnar för virus. Sunt förnuft, det fungerar långt kan jag meddela...

Sally har fixat pass! Ser lite lagom tonår...

100media_imag059 (MMS)

Sally har fixat pass! Ser lite lagom tonåring ut...


Barn var barn och inte uppstylade miniatyrvuxna

I helgen såg jag "Himlen är oskyldigt blå" och trots att inledningsscenen får en att kisande kika mellan särade fingrar så måste jag säga att det var en bra film, jag mådde bra av den. Men mest så slog det mig hur oerhört tråkigt det är att jag inte fick växa upp på 70-talet, att inte Sally får växa upp på 70-talet. Nu talar jag enbart efter vad jag tror och känner, eftersom jag inte har någon faktisk erfarenhet från den tiden. Men, jag ÖNSKAR att jag fått leva då...

Det verkar ha varit så genuint och äkta på den tiden. Innan vi hade alla konversationer på Facebook eller via sms, på den tiden man bokade in träffar och verkligen träffades, var social på ett annat sätt. På den tiden kvinnorna, och männen också för den delen, var naturliga utan rakning, silikon och pumpade läppar. Då vacker hade en helt annan betydelse och på porrfilmerna hade människor sex, folk brann för saker och kämpade för dem istället för att sitta framför datorn och bli medlem i en grupp på internet. Barn var barn och inte uppstylade miniatyrvuxna som ska se sexiga ut redan vid 3 års ålder, det fanns en framtidstro och det blev bättre och bättre.

Visst fanns det saker som inte var bra då också, men i det stora hela kan jag mest se fördelar och jag önskar jag kunde spola tillbaka tiden...


Nu har hundbajsjägarna trappat upp kampen...

download_img_053 (MMS)

Nu har hundbajsjägarna trappat upp kampen...


Idag kom den!

Idag kom den! I flera månader har jag spanat och känt efter vad jag trott varit Sallys första tand. Imorse såg jag den och kände det lilla vassa som brutit igenom tandköttet. Den är här, första tanden!

Själv slänger jag mig med påhittad statistik

Vad som är viktigt i en relation varierar beroende på vilken du frågar. Kanske svarar någon gemensamma intressen, humor, passion eller kanske till och med pengar... Jag har mycket som jag tycker är viktigt men något som jag verkligen uppskattar är hur jag och Jonatan kan diskutera så brinnande gällande det mesta. Allt från livets ursprung, vetenskap, politik, barnuppfostran, krig till musik. Vi diskuterar allt och tycker inte alltid lika, ibland tycker vi till och med så ofantligt olika att jag vibrerar och kastar ord omkring mig. Jonatan säger att "alla andra tycker si... alla andra har varit med om det..." Själv slänger jag mig med påhittad statistik där det alltid är mer än 60 % som stöder min tes, jag fejkar ibland till och med källor för att understödja mina åsikter. Trots att vi har brinnande diskussioner så blir vi aldrig osams i längden utan accepterar, under vissa protester, att den andra har andra åsikter. Ibland är det rent ut sagt löjliga diskussioner, som häromdagen när vi innan klockan sju på morgonen hade avhandlat vilken bank som var bäst respektive sämst. Vi är inte ense!
Det jag ville säga med detta är att jag uppskattar så otroligt mycket att jag har en sambo att diskutera med, kan faktiskt inte tänka mig något tråkigare än att dela livet med någon som bara håller med eller som inte är intresserad av något, har egna åsikter eller som är konflikträdd.

Jag försöker få tid till er snart!

Vad gör jag då?! Förutom att jag skrivit högskoleprov, varit på 30-årsfest med bästa vännerna, legat bakis och jobbat. Ja, förutom det så har jag varit mamma, börjat plugga och försöker vara en så bra sambo som möjligt... Jag försöker få tid till er snart!

Ibland känner jag mig så ung

Ibland känner jag mig så ung. Trots att jag blir 29 år snart. Som igår...

Sedan jag blev föräldraledig så har jag svurit, minst tre gånger om dagen, över att vi bor på tredje våningen utan hiss. Jonatan har inte riktigt förstått hur ohållbart jag tycker att det är, förrän nu. När han själv ska packa ner barn i vagn, bära barn i 4 trappor och balansera matkassar på resterande kroppsdelar och måste väcka den sovande dottern ibland när hon somnar i vagnen och man är hemma. Så, vi bestämde oss, att vi i alla fall ska börja kika efter hus och igår var det första visningen för oss båda.

Vi kom dit och möttes av en stor hjord av vuxna, till synes välbärgade familjer, som knackade i väggar och inspekterade husgrunden. Vi gick runt och småmumlade med varandra och kändes oss som 14-åringar på studiebesök i vuxenvärlden. Jag inbillade mig säkert, men det kändes som att de vuxna kollade snett på oss. Vi gillade huset, men inte prislappen, så vi smög iväg och åkte hem till vår trea. På vägen hem stannade vi för att handla och jag fick visa leg för att bedyra att jag var över 18.

Ibland känner jag mig så ung.