Så kan man roa en 64-åring ett bra tag!

Jag har lunchdejt imorgon, kanske inte den mest romantiska men dock ett bokat möte med en man för lunch. Jag tog idag mod till mig och ringde den man som är ansvarig för den arbetsplats jag vill göra min praktik på. Med darrig röst presenterade jag mig och framförde mitt ärende, han skrattade åt mina skämt och vi bestämde oss för att träffas över lunch imorgon. Spännande, minsann. Hoppas han vill ha mig där som praktikant!

Har ätit middag hos min mamma idag, min mormor och hennes karl tog med sig mat och bjöd på. Som vanligt var det kycklig och som vanligt med wokgrönsaker. Om det är två saker jag inte gillar så är det kycklig och wokgrönsaker, speciellt då inte tillsammans och minst av allt i en blaskig gryta. Ledsen mormor, men jag var lika hungrig efter middagen, snodde en macka i smyg.

Sedan fick jag äran att se och höra min mormors halvt inkompetenta man spela upp alla sina ringsignaler, tre gånger. Han kunde inte riktigt bestämma sig, sa han. Så många var så bra enligt honom och de polyfoniska tonerna skar in i märg och ben. Så kan man roa en 64-åring ett bra tag!

I morgon ska jag inte bara ge mig ut  på promenad i halkan utan även köra bil. Håll tummarna för mig, inte bara för bilkörningen utan även för min praktikplats som jag hoppas på.... See you.

Ja, det är vackert och jag mår bra....

Har glömt att nämna hur otroligt vackert det är ute nu. Trots att jag är fullt fokuserad på att gå försiktigt och inte ramla på isen så vågade jag mig på att höja ögonen. Insupa den kyliga vinterkvällen, med gnistrande snö och glänsande is. Små moln som bildas vid utandning och gatulamporna som speglar sig i snötäcket. Ja, det är vackert och jag mår bra....

En snattad skylt, en kladdig cappucinotårta och allmäna sexuella frustrationer

Myskvällar är klart underskattade... Började den gångna helgen med filmkväll hos en manlig bekant, vilket var oerhört mysigt. Lite godis för mig, mer för vissa och två helt ok filmer. I och för sig så somnade hälften av oss, men vi i den andra hälften kikade klart på filmerna och mös.... Lördagen slutade med en utgång, en snattad skylt, en kladdig cappucinotårta och allmäna sexuella frustrationer, men vill ändå påstå att det var en lyckad lördag.

Däremot var söndagen och idag riktigt dåliga dagar. Jag mådde dåligt både igår och idag, imorse någon extrem huvudvärk som jag inte upplevt på länge och ett vagt illamående. Spenderade i stort sett hela dagen i sängen och masade mig sedan upp för att gå på kalas. En vän som fyllde år och bjöd på tårta, vilket kändes lagom mysigt och behövligt. Tårta, glass och bulle samt mys framför TV:n. Precis vad jag behövde.

Nu sitter jag ensam i min lägenhet, syrran har packat ihop sina saker och jag är helt allena. Dock varar inte ensamheten så länge för imorgon eller på onsdag kommer min nya lägenhetskamrat, en manlig denna gång. Kommer sakna min lillasyster men det är spännande med nytt blod i lägenheten. Nu ska jag laga lite mat så jag har en matlåda klar till imorgon. Sov gott...

Jagad av en stressad gatuplogare

Vaknade denna morgon med telefonen mot mitt huvud och min manliga klasskamrats röst i mitt öra, en bekymrad röst som uttryckte oro kring bilåkning. Oroad klev jag upp och kikade ut genom fönstren som jag förväntade mig vara snötäckta, märk väl att jag bor på tredje våningen. Märkte att snödjupet växt en hel massa sedan gårdagen men delade inte min kamrats stora oro, den oro som fick honom att stanna hemma från skolan idag. Tjurig som jag är så klädde jag på mig allt enligt väderlek med mössa och handskar och pulsade iväg för att ta bussen. Blev så smått jagad av en stressad gatuplogare i den djupa snön.

Träffade en del andra klasskamrater på busstorget som alla såg lika tagna ut av snömängden. Klev in i bussen och satt mig till rätta, bussen börjar sakta röra på sig för att åka och plötsligt tar det stopp. Bussen körde fast på busstorget. Säger en hel del om snömängden som faktiskt fallit. Tog oss sakta men säkert till skolan en aning för sent. En hel del strömavbrott under dagen men den stora stormen som skulle inta våra liv uteblev tycker jag. Visst blåser det kraftigt men dock inte stormstyrka.... Inte ännu i alla fall.

Nu ska jag gå till mamma och äta middag sen tror jag det blir lite myskväll.

En besvärlig (för andra) ovana

Idag är det torsdag och det innebär logiskt sett att det är fredag imorgon, att helgen inträder och besudlar mig med sin sötma. Min situation som studerande har hittills varit bra men denna månad är det första gången jag enbart har CSN som inkomst, det vill säga minimal inkomst. Efter att jag nu betalat mina räkningar sitter jag med ofattbart lite kronor kvar på det konto som en gång var ganska fyllt. Jag har svårt att balansera mina inkomster och utgifter, vi kan helt enkelt sammanfatta det till att jag inte är värst sparsam. Till råga på allt har jag sämst karaktär på denna sidan ekvatorn.

Tanken var att sitta hemma, äta hårdbröd, städa och plugga denna helg, men det suger i mig att hitta på något annat, något som inte ens påminner om min vardag. Och säg mig vad som är gratis och helglikt, inget skulle jag vilja påstå. Jag slits mellan mitt förnuft och mina känslor, jag går i två bitar och kommer säkerligen inte att välja förnuftet. Ibland blir jag bara less och arg på mig själv och min inkompetens till ekonomiskt leverne. Ska snarast försöka inpränta i min stackars överhettade hjärna att pengarna måste sparas och snålas med, varje krona. Försöker använda en slags kognitiv beteendeterapi på mig själv, med mindre lyckat resultat vilket knappast behövs nämnas.

Kroppen är fantastisk och då speciellt vår hjärna. Trots mina upprepade försök att tränga bort den ångest som skapas i mina försök att bli en bättre och friare människa, så träder den fram i mina drömmar och fyller min kropp och själ så fort jag vaknar. Meningen är att jag ska känna ångesten och smärtsamma känslor och nog ser min kropp själv till att framkalla dessa. Bara att tacka och ta emot...

Här hemma har det varit kaosartat då min syster är mitt inne i att packa saker, hon ska ju som tidigare nämnts flytta ut härifrån och ersättas av en kille. Allt detta ska ske nästa vecka. Snacka om att jag måste ändra mina levnadsvanor, min nudism då framför allt. Eftersom jag lider av en besvärlig (för andra) ovana att alltid springa runt naken, vilket kan te sig rätt illa vid inflyttande av okänd man. Kanske ska jag investera i en stor fet morgonrock... Nej just det, ekonomin var det ja. Får helt enkelt lära mig att klä mig som vanligt folk.

Allt i lågstadiets anda!

Idag spenderade jag alltför lång tíd på en föreläsning om barn i behov av särskilt stöd, visst det är tragiskt hur dåligt skolan fungerar för dessa barn och hur benägna vi än är att sätta dem i speciella fack så är det fortfarande enormt tråkigt att lyssna på en dålig föreläsare, för att inte tala om ett flertal dåliga föreläsare på rad. Min korta natt med dålig sömn tog ut sin rätt och mina ögonlock vägrade hålla sig öppna, sömnen ville ta över mitt medvetande konstant. Tills mina underbara klasskamrater, två kvinnor 40+, ledsnade precis som mig och började regrediera. Alltså återgå till en tidigare mognadsnivå.

Plötsligt hör jag ett svagt fnitter och deras återhållna skratt fick hela bänken att gunga, hon som satt närmast mig petade på mig och ryckte åt sig sin penna, tryckte spetsen mot den andra kvinnans hand och ritade några cirklar. Känslan av att vara tillbaka i lågskolan och den förtjusta barnsligheten i hennes handling fick även mig att börja fnittra okontrollerat. Jag tror mig se en och annan sur äldre dam med ogillande min. Sedan hämnades den andra kvinnan med att klottra ner den första kvinnans kollegieblock. Allt i lågstadiets anda! Jag skrev ett meddelande på mitt block "Jag vill gå hem". Den första kvinnan svarade med ett annat meddelande "Jag vill ha sex". Så härliga kvinnor, förgyllde min dag och tog udden av den äckliga kvinnan som satt framför och luktade fisk. Jag hoppas att det beror på att hon rensat fisk och inte på frånvaron av intimtvätt...

Vinterns första vurpa idag

Gårdagens tunna täcke av snö hade utökats betydligt till denna morgon, flingorna singlade ner och kröp in i mitt hår, mina kläder och min själ. En avsaknad av gummistövlar nödgade mig att kliva i mina cowboyliknande boots med både små hål och fuskskinn i. Stövlade försiktigt iväg med huvan överdragen och kisande ögon, antar att jag inte behöver tillägga att fötterna var kalla och blöta redan efter ett par meter. Väl framme vid samåkningsbilen så stog mina kamrater och försökte putta på en kvinnas sommardäcksförsedda bil. Hjälpsam som jag är klev jag genast dit och försökte trycka på med resultatet att jag ramlade rakt framlänges, pladask. Glömde tillägga att sulorna på mina coola boots är helt släta, jag föll som en fura med en hel del skratt som följd. Bra början på fredagen och invigningen av vintern, alltså Sara drog vinterns första vurpa idag. More to come!

En viss rädsla hyser jag vid bilåkning i denna första snö, men chauffören transporterade oss tryggt till skolan och väl där kunde jag andas ut. Då fick jag information om att vi skulle börja lektionen senare, en och en halv timme, på grund av diverse problem, insnöade kvinnor och avåkningar. Så otroligt många grenar som tyngts ner av snö och gått av på skolans område. Grenar stora som hela träd brast och damp ner i marken, tänkte ett tag att det vore typiskt mig att få en sådan i huvudet innan jag såg realistiskt på det hela och insåg att jag inte ens skulle komma i närheten av träden under dagen. Bra Sara, ett framsteg i min inre dialog och en verklighetsuppdatering.

Fredag kväll och jag har tänt en massa ljus, sitter och myser med mig själv. Egentid är mycket viktigt har jag fått lära mig. Detta ska jag ta vara på just nu och gå in i mig själv och bara vara.... See you!

Dagisnivå på högskolenivå!

Vaknade denna morgon med den enorma morgontrötthet som jag alltid haft, men som eskalerat den senaste tiden. Misstänker att det har något att göra med mörkret som ligger som en filt över staden på morgonen. Dock var utemiljön en aning ljusare imorse, snön har kommit och förvisso i en väldigt blöt form, men den är här och det faktum att sommaren är slut är omöjligt att blunda inför.

Jag innehar en ilska idag, en ilska som startade i klassrummet när jag upptäckte ett otäckt mönster av elakhet. Så fort en av mina klasskamrater pratade så tittade två andra på varandra och himlade med ögonen. Min första reaktion var att kasta en av våra stora studieböcker rakt på dem och deras barnsliga beteende, men jag sansade mig och kastade bara onda ögat. Dagisnivå på högskolenivå!

Sedan är jag även arg på vår nya regering som verkar göra allt för att försämra mitt liv. Nog för att det känns tungt med den kommande höjningen av snuspriset, som kommer belasta min redan belamrade plånbok. Men droppen var idag när jag kikade på vad min nya a-kasseavgift kommer att bli. Idag ligger den på 90 kronor vilket är skäligt, speciellt under studieperioden. Men nu ska den höjas med 235 kronor. I månaden! Det innebär en höjning på 2820 kronor om år. Nästan 3000 kronors höjning är en enorm börda som läggs på mina axlar och säkerligen flera med mig. Vad är logiken i att avgiften ska höjas och utbetalningarna minska? Antar att det är logiskt för de överbetalda, skattefuskande översittarna... Aaah, nu eggade jag upp mig själv och min ilska igen, ska räkna till 10 och ta en kall dusch. Gode Gud, låt dessa fyra år gå fort....

Vad är det för speciellt med den mannen?

I går kväll så träffade Renée Nyberg mannen, myten, legenden Mikael Persbrandt. Vad är det för speciellt med den mannen? Jag skulle plugga och hade inga intentioner av att se programmet, men trots det så slog mitt undermedvetna över till kanal tre i lagom tid. Jag sänkte ljudet och försökte läsa i min psykologibok om sexuella drifter och bildandet av en personlighet, mina ögon drogs som magneter till TV:n och sen var jag som förtrollad, fast i en farlig mans mystiska ögon. Jag lade sakta ner boken, med blicken fäst på Persbrandt och höjde ljudet igen. Han är attraktiv, manlig, sexig. Han har allt, det lite farliga med det sårbara som lyser igenom bitvis. Jag skulle inte tacka nej till en natt eller flera med honom, vad är det som får kvinnor att falla på knä framför honom? Vad är det som lockar i denna man?

Dagens fundering för Saras del....

En meningsfull fritid, vad innebär det?

I samband med mina studier talar vi mycket om psykisk hälsa och välmående, receptet på ett liv med så många fördelar och ljuspunkter som möjligt. Något som upprepas gång på gång och verkar vara en viktig del i psykisk hälsa är att ha en meningsfull fritid. En meningsfull fritid, vad innebär det? En hobby, något som kan få tankarna på annat håll än arbete och studier. Jag inser till min stora fasa att jag varken har hobby eller fritidsintressen... Enligt erfarna människor som alla nämner hur viktigt fritidsintressen är, så kan man vara säker på att människor utan dessa, som spenderar mesta delen av tiden framför TV:n går en säker sjukskrivning till mötes. Men hur hittar jag ett fritidsintresse mitt i allt studerande? Jag har ju redan flertalet gånger insett att jag inte är och aldrig kommer att vara den sportiga typen, att mina talanger inte tillåter en sång eller musikskapande fritid, att jag aldrig kommer vara intresserad av att kleta med lera och liknande. Återstår att tänka på, ska i alla fall försöka skaffa mig intressen. En ny uppgift till mig själv....

Jag har återfått min stora kärlek till Anna Ternheim, hennes senaste skiva berör mig som alltid i själen och texterna tilltalar mig våldsamt. Such a lonely soul och Calling Love är en otroligt vackra sånger. Rekommenderar dock hela skivan till allmänheten!

Min häxa till granne, som bor ovanpå min lägenhet, borde utrotas. Hon är otrevlig mot mina vänner, ser horribel ut och är bara bitter. Hur kan man ta livet av någon utan att det märks? Nu har hon även sitt barnbarn här som springer fram och tillbaka och skriker hela kvällarna, oerhört frustrerande. I och för sig är jag nöjd så länge jag slipper se henne.

En annan uppgift som jag ålagt mig själv är att hitta en praktikplats till mig själv. Skulle ni vilja hjälpa mig? Är det någon som känner till något bra behandlingshem, institution, anstalt eller liknande i Sverige som kan tilltala! Tacksam för hjälp med ideér...

Det blev en... pojke...

Valet är gjort, min nya inneboende har handplockats efter många fina mail och vissa besök. Det blev en...pojke.... Tanken är att han ska flytta in den 1 nov och att min syster ska flytta ut. Känns lite vemodigt att syster ska flytta och nervöst att en karl ska flytta in här. Men lite spännande är det också, han är inte bara trevlig, han är elektriker också. Kanske kommer jag äntligen att få upp taklampor i mitt hem.....


Det är bara att gasa

Ibland är livet tungt, dagarna är långa och nätterna ännu längre. Ljuspunkterna är svåra att uppmärksamma och mörkret verkar sluta sig kring kropp och själ. När kärleken försvinner och hoppet dör, då känns smärtan verklig och hopplösheten hotar att äta upp en inifrån. Min syster, min energiska lillasyster har hjärtesorg. Hennes tro på kärleken som sakta byggts upp har raserats ännu en gång, inte utan att även jag känner med i hennes sorg. Mannen, som inte bara var vacker på utsidan utan hade många andra fina kvalitéer, har bestämt sig för att avsluta relationen och jag ser hennes sorg och känner den. Sorgen finns i vårt hem för tillfället och antagligen kommer sorg och smärta att följa oss alla genom livet, på olika sätt med kärlek som tema. Jag tror och hoppas att lycka och kärlek är vad som följer efter sorg och smärta, den diffusa optimist som jag ändå är.

Så, min kära syster, tro på en ljusare framtid, tro på lycka och kärlek. För visst finns den där ute någonstans. Att avsluta relationer är en del av livet, även om meningen kan kännas svår att begripa, sorgen kan kännas omöjlig. Men vi vandrar alla den väg som stundtals kantas av mörka moln, men det är tron på solen som får oss att fortsätta. Att ständigt vandra i solsken kan vara en önskan hos oss, men hur skulle vi då kunna uppskatta solstrålarna som tränger genom molnen. Det gäller att se vad man faktiskt har i sitt liv, personer som kan tyckas självklara men som man inte borde ta för givet. Vi har en fantastisk familj som vi alltid kan luta oss tillbaka på, en mamma som gör underverk och varandra. Att jag älskar dig och finns bakom dig, det hoppas jag att du aldrig glömmer. Låt tårarna rinna och sorgen kännas, låt oss sedan ta varandra i handen och blicka framåt i den framtid som jag vet kommer vara ljus. Fram mot livets väg som säkerligen kommer att vara krokig och svårförstådd även i framtiden, men snart kommer en raksträcka och det är bara att gasa!

Är det konstigt man blir bitter?

Jaha, då var de sista sakerna bortplockade som min föredetta anser är hans. Det mesta var utburet i hissen och läget kändes helt ok, att hans saker plockas bort efter ett år är väl inte mer än rätt. Då påpekar han att han vill ha en mycket speciell golvlampa. Jag tvärvägrar att ge honom den, men ändå så tar han den. För att inte tala om två knivar ur ett knivset, som bara för att klarlägga att mitt liv inte är helt komplett. Jag är arg, ledsen och besviken. Det handlar inte om sakerna utan hur mycket tid, energi och framför allt pengar jag lagt ner på det förhållandet. Så slutar det i gnidenhet, utan rim och reson.

Är det konstigt man blir bitter?

Sömnstörningar? Icke....

Försökte idag att tillämpa psykologi på mig själv. Köpte en fin ny understrykningspenna, i rosa, som för att motivera mig själv att läsa i min studielitteratur. Inhandlade även en korsordstidning som jag mutade mig själv med. Några sidor utvecklingspsykologi lästa, så får jag lösa ett korsord. Men icke, inget av detta fungerade då jag bara efter en halv sida avklarad, slocknade som ett värmeljus i orkan. Vågar påstå att psykologiböcker är bra mycket mer effektiva sömnmedel än några tabletter i världen...

Ge dem hopp och ge dem möjligheter!

Idag besökte några ur klassen en verksamhet som kallas Fjärilen här i centrala Östersund, riktad mot barn och ungdomar till kemiskt beroende föräldrar. Sådant fint upplägg och vackra tankar bakom det hela, snacka om förebyggande vård. Som jag nu insett är det dessa barn som senare i mångt och mycket utvecklar psykiska sjukdomar, använder droger och faller för kriminalitetens lockelser. Även om det för en amatör inom behandlingsbranschen som mig kan ses rätt självklart att detta är att satsa på rätt område så ser inte kommunernas ekonomiavdelningar på samma sätt. EN dag i veckan har de personal på plats och kan ta emot barn eller ungdomar. Dessa små liv som verkligen behöver öppna sina själar innan det växer till en mur av skuld och skam kring dem som kan orsaka problem i resten av deras liv. Om kommunerna verkligen satsade på denna verksamhet så tror jag att de skulle upptäcka en enorm förbättring i sin ekonomi under en längre period.

Ta tag i ett barn som lever i en familj med missbruk, ett barn som enligt undersökningar har en stressnivå i kroppen som en elitsoldat i fullaste strid. Ett barn som har så mycket smärta, så många tankar, skuldkänslor och skam som de i sin roll i familjen stänger inne och inte talar med någon om. För barn till missbrukare, de är världens bästa hemlighetshållare. Många hemligheter och lögner för att ingen i omgivningen ska se deras familjer som de verkligen är. Och hur många i omgivningen blundar bara för situationen som vi misstänker, eller kanske rentav vet existerar? Bara för att det är komplicerat att blanda sig i andras affärer. Barnen är de ständiga förlorarna i en familj där missbruk och beroende förekommer.

Så, om kommunen lade ner lite extra pengar och resurser på denna tidiga barnverksamhet, så kanske de skulle slippa betala flera tusen per dygn i ett senare skede när barnet blvit äldre, kanske hamnat på ungdomshem, psyket eller kanske på anstalt. Nu vill jag verkligen påpeka att alla barn inte utvecklar eget missbruk, vandaliserar, misshandlar eller blir sjuka psykiskt. Det finns mängder med bra exempel, av de otroligt stora antal som växer upp i en dysfunktionell familj. Jag önskar bara att ledarna i samhället kunde se denna verksamhet som en chans att förbättra oddsen. Ta tag i så många som möjligt av de 300 000 barn som just idag växer upp i ett hem med missbruk av alkohol, narkotika, misshandel, kriminalitet.

Ja, det var mitt inlägg i samhällsfrågan som berör mig mest. Dessa barn som känner sig övergivna, ensamma och utan hopp! Ge dem hopp och ge dem möjligheter!


A better version of me!

Ännu en dag har spenderats på norra Sveriges undermåliga vägar, denna dag med mig själv i rollen som chaufför. Fick äran att styra skolans minibuss i jakten på intressanta och givande studiebesök, på väg mot havet och staden som i mannamun kallas Sundsvall. Vägarna var våta och fulla av långtradare som störde min färdrytm. Tanken var att jag skulle anpassa mig efter de små gula skyltarna som anger maxhastighet, men jag har enormt svårt för detta då jag blir rastlös på vägarna. Men jag tog oss hela och rena till målet. Mycket spännande studiebesök, men fortfarande lika svårt att bestämma var jag vill göra min praktik.

Idag har den första spekulanten på mitt rum varit på besök. En yngre kille, en trevlig sådan som luktade mycket gott. Skulle vara trevligt med en man och dess doft i min närhet igen. Han ligger bra till i min lilla lista, men fortfarande är det ett större antal som ska kika innan jag bestämmer mig. Jag känner mig maktlysten och gillar detta, att granska och försöka välja ut bland män och pojkar med blandade egenskaper.

Upplever dagliga aha-upplevelser när jag nu läser boken "Kvinnor som älskar för mycket", först förfäras jag och tänker nej nej, det där är inte jag. Sedan faller polletten ner och jag inser till min förfäran att det verkligen är jag. Det är hemskt att inse sina negativa och ibland riktigt förfärliga sidor, men först när jag är medvetna om dem kan jag ju förändra dem. Vem kommer jag bli efter alla studier och all självrannsakan?
A better version of me!

Fördriver tid som borde utnyttjas

Precis som Lellelii kan jag inte låta bli att syssla med listor när jag verkligen borde göra mer nyttiga saker. Men vill ni ha oviktig läsning, så, here you go....

Senaste impulsköp:
En populärpsykologisk tidskrift imorse i mitt mest yrvakna tillstånd.

Bästa fikat: Helt utan konkurrens är det Tehusets varma panini med räk och vitlöks-röra.

Färg du hatar: Skulle kanske vara diarrebrun då.

Nåt som gör dej förbannad: Människor som dömer andra.
Så får du motion: Önsketänkande.
Om du var en blomma: Skulle jag dö i min egen omvårdnad.

Det dyraste du äger: Min själ!
Tidigaste barndomsminnet: Herregud, ingen aning. När jag började gymnasiet?
Första frågan du ställer till ny bekantskap: Jaha, vart kommer du ifrån då?
Samlar på: Erfarenheter och pinsamma händelser
Underskattad grönsak: Kålrabbi
Överskattad grönsak: Morot
En bil är en: våldsamt bra penisförlängare för vissa män
Pryl du inte kan vara utan: Min dator är min stora kärlek
Ditt livs aha-upplevelse: När jag började mina studier
Lyx är: Att känna sig trygg i sitt liv, sitt hem, med sina vänner och familj och ha en bra ekonomi

Tidningar du prenumererar på: Illustrerad Vetenskap, I Form
Du gör med 100 upphittade kronor: Köper minst en trisslott, sedan försvinner resten till nödvändigt ont
Nån du saknar: Min föredetta
När grät du senast: i Söndags
Du tycker det är tantvarning/gubbvarning då: När man spenderar helgerna med korsord, hemslöjd och liknande. Anser mig själv vara rätt mycket tant.

När är du gammal: När jag löser korsord och stickar på helgerna.

Svart eller vitt? Både och, gärna samtidigt
Mjukt eller hårt? Hårt
Homo eller hetero? Gillar båda
Höger eller vänster? Vänster, så klart som korvspad
Stor eller liten? Stor
Loket eller Oldsberg? Spyr på båda, trots deras underbara dialekt
Göteborg eller Stockholm? Göteborg, alla gånger.
Landet eller storstan? Storstan
Kram eller puss? Kyss
Vagn eller buss? Vagn
Hyrfilm eller bio? Bio med en godluktande man i mörkret att smeka på låret
Gräs eller grus? Gräs
Piggt eller opiggt? Opiggt, en definition av min personlighet.
Pasta eller potatis? Potatis, helst bakad med massa god röra.
Tjänare eller tjäna? Tjänare, påminner om en sexig man
Is eller mjukglass? Mjukglass i mängder
Natt eller dag? Natt med tända ljus
Felix eller Heinz? Felix

NK eller Myrorna? NK, I wish.
Marsvin eller hamster? Ingen aning, är det nån skillnad på dem?
Rakad eller orakad? Orakad på andra, rakad på mig.
Biffig eller slank? Biffig!!!!
Blåögda eller brunögda? Whatever looks nice
Popsnöre eller sportfåne? Ingen av dem.
Naken eller pyjamas? Naken
Linda Skugge eller Linda Rosing? Skugge
Peter Stormare eller Peter Jihde? Stormare
Kaffe eller te? KAFFE, en av mina favoritdroger.
Champagne eller ramlösa? Ramlösa. Fan så mycket godare, billigare och du kommer ihåg vad du sagt. 

Se filmen Festival eller stirra in i en vägg 90 min? En vägg tror jag minsann
Bakispizza eller bakischirre? Bakispizza sen en kebabrulle till efterrätt
Förfest eller efterfest? Förfest
Engångssex eller engångstallrik? Engångssex
Plastbestick eller plastbröst? Plastbestick
7-eleven eller Pressbyrån? 7-eleven, gud vad jag saknar det!
Glasögonorm eller linscooling? Linscooling
Plugga eller jobba? Plugga med lön, eller jobba med plugg.

Planka eller pröjsa? Planka
Yngre eller äldre? Äldre
Lång eller kort? Lång
Om du träffar någon som du blir förtjust i och han/hon talar om för dig att han/hon är rasist/nynazist...Skulle du fortsätta dejta honom/henne? Skulle inte tro det va.
Om någon sviker ditt förtroende; kan du förlåta sånt? Nja
Tycker du om ord? Uppenbarligen
Nämn namnet på en tennisspelare? Anna (hon som alla tycker är så snygg)
Finns det någon du ogillar starkt? Japp
Är du bra på att lösa konflikter el. är du konflikträdd? Feg jäkel som flyr konflikter i största möjliga mån
Om någon trycker ner dig, vad gör du då? Försöker resa på mig
Är du bra på att be om hjälp eller är du en sån som hellre reder dig själv? Försöker bli bättre på att be om hjälp, men har väl misslyckats fatalt innan
Är du svartsjuk? Så som det anstår en relationsberoende kvinna. JA
Vad gjorde du igår kväll? Försökte plöja igenom utvecklingspsykologiboken, somnade, vaknade, åt lite, kikade på TV, svarade på mail, försökte mig återigen på studier men hamnade med en annan bok och kunde inte somna förrän efter tre.
Tycker du homosexuella ska få gifta sig i kyrkan? SJÄLVKLART!
Använder du bokmärke eller gör du hundöron? Hundöron, jag vill att mina böcker ska se lästa ut.
Finns det någon bok du önskar att det gjordes film av? Alla böcker av min favoritförfattare Harlan Coben
Tyckte du om att gå i skolan? Nej, därför har jag inte börjat om förrän nu
Vilket ämne gillade du bäst när du gick i skolan? Religion
Vilket ämne gillade du sämst när du gick i skolan? Matte
Minns du någon speciell person (lärare, kompis, annan personal) från din skolgång? Svårt att glömma.
Har du fortfarande kontakt med någon från din klass? Mmm, ett flertal
Tycker du det var bra att den 6 juni blev röd dag? Ännu en chans att få slappa!
Vilket jobb skulle du aldrig kunna tänka dig ta? Uppringande telefonförsäljare
Hur tror du att du skulle reagera om en mycket närstående "Kom ut ur garderoben"? Jag tror inte. Jag vet. Jag skulle absolut uppmuntra och applådera den personens mod och tycka lika bra om personen som innan.
Om du hittar en femma på gatan, plockar du upp den? Ja, om jag orkar.
Tror du att vi är styrda av ödet eller har vi en fri vilja? Ödet!
Vad är ditt favoritpålägg? Kokt ägg
Vad är det första du tänker på när du vaknar? Orkar jag kliva upp ur sängen, verkligen.
Är du troende? Jag tror på mig själv, men ingen "gud"
Ska kvinnor kvoteras till höga poster inom näringslivet? Ja
Tycker du om stearinljus? Älskar dem
Använder du hårbalsam? Måste, annars går mitt hår omöjligt att borsta ut.
När blir man vuxen? När man delar huslån med någon och amorterar.
Vilken färg har din tandborste? Hmm, vit och blå tror jag.
Har du lök i köttbullarna? Tror det är det i de jag köper.
Hav eller sjö? Hav
Har du någon skrivare? Jag är en skrivare.
Har du någon scanner? Inte
Vad har du för väckarklocka? Min sanslöst kära mobil
Hur ofta klipper du tånaglarna? När det går hål i strumporna
Har du hår på ryggen? Ja, eftersom jag har långt hår, så hänger det ner en bit på ryggen, ja.
Har du betalat månadens räkningar? Absolut, denna månad var jag duktig.
Använder du hudlotion? Nej, men dock bad- och duscholja, mycket bättre.
Har du åkt ambulans någon gång? Jepp
Sötlakrits eller saltlakrits/salmiak? Salt
Chips/ostbågar/jordnötsringar? Chips!
Tycker du om Dr Pepper? Nej, fy, hellre ljummen mjölk
Äpple eller Päron? Äpple, tror jag
Äter du fiskbullar? Ofta, fortfarande en av mina favoriträtter
Svettas du mycket? Nej, om man bortser från min tåsvett som är bedrövlig
När klippte du dig senast? Kommer inte ens ihåg, alldeles för länge sedan
Vad kollade du senast hos doktorn? Mina blåmärken
Har du fått riktig massage någon gång? Yes
Tycker du om rökt kött? Sådär
Vilken är din favorit på Mc Donalds? McFeast
Mc Donalds/ Max / Burger King eller annat? McDonalds
Platt eller vanlig dataskärm? Platt
Vad har du för mobiltelefon? Ericsson W900i
Hur betalar du dina räkningar? Med en sammanbiten min och tårarna rinnande
Dammsög du bakom soffan sist du dammsög? Ska man dammsuga bakom soffan?
Är det ordning eller oreda i dina byrålådor? Ja du, vart är det inte oreda
Hur stor hårddisk har du? Några centimeter tror jag
Har du överkast på sängen? Nej, det ligger i garderoben och samlar damm
Har du brutit något någon gång? Pannbenet, fotlederna, revben.
Vad är den värsta sjukdom du haft? depression
Har du blivit sövd någon gång? Ja, flertalet gånger
Lever din mormor? I allra högsta grad.
Har du varit med på TV? Ja
Vad BORDE du göra istället för att sitta och svara på frågor just nu? PLUGGA eller städa
Använder du tofflor? Nee
Använder du morgonrock? Nej, jag är ju nudist
Är du en Besserwisser? Det tycker jag inte
Kan du dricka mjölk som "gått ut" för 3 dagar sen? Aldrig i livet, jag är rädd för mjölken när den är gammal
Beskriv din humor: Småsjuk, morbid, smådålig med stundtals extrema ljuspunkter

Orkade ni läsa allt så applåderar jag er!!!


Måste plugga nu, aaah

Första natten utan sängstommen blev en lång natt, jag sov enormt länge idag men har vaknat ett antal gånger, känns konstigt att madrasserna ligger direkt på golvet... Undrar om nivån på min säng bidrog till mina mycket märkliga drömmar, om sex och annan otukt. Jaja, jag gillar det i alla fall...

Varför kan jag inte ta tag i min studieläsning? Varför passar jag på att göra allt annat när jag borde läsa dessa sidor om utvecklingspsykologi? Nu ska jag piska mig själv att läsa lite... 

Dags att acceptera...

Min föredetta har nyss varit här och plockat ihop saker, saker som borde ha plockats ihop och tagits bort för ett år sedan. Saker som har legat mitt sinne till last och fått mig att förneka slutet, att förneka smärtan och det definitiva uppbrottet. Mina tankar och känslor har inte kopplats ihop så jag har absolut inte accepterat separationen. Ett år för sent har vi pratat igenom allt och jag har erkänt känslor och tankar för honom som jag inte ens erkänt för mig själv tidigare. Det var enormt smärtsamt och mitt kontrollbehov fick sig en rejäl knäck, men kanske är det den bistra sanningen som behövs för att få ett avslut och gå vidare.

Han uttalade orden som jag bävat för, orden som smärtar så enormt men som är sanningen som jag måste ta till mig. Jag kan inte spendera ett halvt liv fixerad vid tanken på något som inte existerar. Han sa rakt ut att han inte är kär i mig, att han inte har känslor för mig och att det aldrig kommer att bli vi igen. Tårarna rann och smärtan infann sig, men det är viktigt att få det klart för sig hur verkligheten egentligen ser ut. Jag kan inte fortsätta leva i min fantasivärld. Efter vår djupa diskussion och många tårar så känns det bättre. Även om det är tungt och tufft att inse så var det precis vad jag behövde. Det är dags att acceptera....

I går kväll spenderade jag några timmar på en fest hos mina kära vänner och sedan skiljdes vi åt. De gick på det vanliga utestället medan jag vandrade ensam till ett annat. Jag ska villigt erkänna att jag var rejält nervös innan och lite rädd, jag har aldrig tidigare gått ut på lokal helt ensam. Men skam den som ger sig, med ett peppande mantra spelande i mitt huvud så gick jag och ställde mig i kön. Kom genast i samspråk med två äldre herrar som försökte truga på mig lite öl i kön, tackade bestämt nej men skapade en trevlig kommunikation dock. När jag väl kom in köpte jag mig ett glas vin och ställde mig avslappnat bredvid dansgolvet, allt för att se så oberörd, snygg och cool ut. Låtsades granska dansgolvet i jakt på mina vänner som jag skulle ha tappat bort om någon frågade mig. Träffade sedan en trevlig, mycket mörk man från Afrika som jag diskuterade livet med på engelska. Därefter kom jag i samspråk med en snygg snickare som jag ämnar skicka ett SMS till nu i kväll. Det är dags att gå vidare, jag kan inte uppehålla mig i historien längre. Nya män och en ny kärlek, denna gång till mig själv, är vad jag siktar på...

There's a new girl in town!

Kanske borde ha lagt till att sex inte ingår i hyran!

Jag sitter här på morgonkvisten och funderar på vem man kan fråga om fönsterputsning. Ska villigt erkänna att jag aldrig riktigt putsat fönster, aldrig under mina 24 år på denna jord. Det är egentligen pinsamt att erkänna, till och med för mig själv, för det är lite äckligt att jag aldrig gjort det. Men någon gång ska vara den första...

Min annons har resulterat i uteslutande manliga svar, undrar om de tror att det är en förtäckt kontaktannons? Kanske borde ha lagt till att sex inte ingår i hyran! Ska dock bli väldigt spännande att träffa dessa män som kanske vill bo med mig. Ska försöka lägga på mig mitt trevliga yttre och vara så där charmig så de smälter. Den engelska ekonomichefen känns för tillfället mest lockande, en ny vän kanske.

Idag är jag ledig och förstår inte varför jag vaknar så tidigt, mitt vanliga sömnbehov verkar ha minskat. Kan det vara så att min konstanta trötthet de senaste åren börjar ge med sig? Vaknade även runt 4-snåret inatt då min syster och hennes karl stormade in och verkade tro att klockan var 4 på eftermiddagen med tanke på deras volym.

Nu ska jag inhandla ättiksprit som enligt min mor är bästa sättet att få fönstren rena, dock inte dricka den utan torka med den.


And so I'm letting go of everything we were

Dagens låttext....

An empty room can be so deafening,
The silence makes you wanna scream,
It drives you crazy.
I chased away the shadows of your name,
And burn the picture in a frame,
But it couldn't save me.
And how could we quit something we never even tried,
Well you still can't tell me why.

We built it up,
To watch it fall.
Like we meant nothing at all.
I gave and gave the best of me,
But couldn't give you what you need.
You walked away,
You stole my life,
Just to find what you're looking for.
But no matter how I try,
I can't hate you anymore.
...I can't hate you anymore.

You're not the person that you used to be,
The one I want who wanted me,
And that's a shame but,
There's only so many tears that you can cry.
Before it changes the life right from your eyes,
And I can't go on that way.
And so I'm letting go of everything we were,
It doesn't mean it doesn't hurt.

We built it up,
To watch it fall.
Like we meant nothing at all.
I gave and gave the best of me,
But couldn't give you what you need.
You walked away,
You stole my life,
Just to find what you're looking for.
But no matter how I try,
I can't hate you anymore.

Sometimes you hold so tight,
It slips right through your hands.
Will I ever understand?

We built it up,
To watch it fall.
Like we meant nothing at all.
I gave and gave the best of me,
But couldn't give you what you need.
You walked away,
You stole my life,
Just to find what you're looking for.
But no matter how I try,
I can't hate you anymore.

Åre är ingen stad!

Min annons som nu ligger ute och pockar på uppmärksamhet har fått genomslagskraft, jag har fått ett antal mail och nästan samtliga från män och pojkar. Vilket i och för sig inte är helt fel, upplever ofta att det är en rakare kommunikation i de fallen, så jag klagar inte. En liten snärta har ringt, hon undrade vart lägenheten låg, jag meddelade snällt gatunamnet och hon avbröt med frågan: "I vilken stad? Det står ju bara att det är en stad i Jämtland."

Sist jag kikade så hade vi bara en stad i Jämtland och det är Östersund, tänkte meddela donnan att Åre är ingen stad! Men jag sket i det, alla andra förstår ju... Hon var i alla fall inte intresserad av Östersund och det var ju tur för oss.

Kock eller ekonomichef? Hmm...

Min kära och stundtals veliga syster har nu beslutat sig för att lämna det gemensamma boet och söka sig vidare i livet. Jag kände mig då tvungen att sätta ut en annons där jag sökte någon som ville dela hyran med mig. Redan har jag fått två svar. Två svar från två män och båda är från andra länder. En engelsman och en fransman. Kock eller ekonomichef? Hmm... Får nog be dem komma hit och kika på lägenheten för att känna vem som jag vill dela lägenhet med. Spännande är det i alla fall...

I övrigt så är jag mitt inne i en studiebesöksperiod, vi åker land och rike runt och kikar på behandlingshem och övriga institutioner. Det är mycket givande och jag har redan bestämt vart jag vill åka på behandling om det någon dag skulle gå rejält snett i mitt liv. Ett underbart, fint behandlingshem belägen på en ö, ett gammalt brukssamhälle med mängder av små söta stugor upprustade och ordnade. Gör missbruket genast lite mer lockande.

Hösten är här på allvar med allt vad det innebär, mängder av vänner och bekanta verkar påverkas av den mörkare årstiden och jag har svårt att peka på någon som mår riktigt bra nu. För min del är det fortfarande ett inre kaos som jag sakta men säkert håller på att försöker reda ut. Förhoppningsvis går det framåt, men Rom byggdes inte på en dag.

Nu ska jag ta tag i skolarbete som jag skjutit upp nog länge. Dags att ta tag i alla måsten som ligger på mina axlar och tynger, förhoppningsvis får jag en skön känsla när allt är gjort.