Gott Nytt År önskar jag er, med kärlek och vänskap!

Idag är det nyårsafton och tanken var att jag skulle ha sovmorgon, vad händer då? Jo, Sara vaknar av sig själv strax efter klockan 10. Helt otroligt, jag försökte somna om utan framgång. Så nu är jag uppe med tuppen enligt mina mått och har redan satt på tvättmaskinen, bäddat rent i sängen och ska nu dricka en kopp kaffe. Börjar måhända mitt nya liv redan idag?

Nyårsafton är ett ständigt gissel och alltid ska planeringen vara obefintlig, Åre, Gävle, Östersund, Vemdalen... Ja, valen är många, inbjudningarna är få. Jag har dock strängt tackat nej till alternativet att åka iväg och hoppas på en sovplats då jag är rädd att hamna snett i livet. Så, det som blir är en middag med vänner, vidare till en nyårsfest på ön mitt emot. Kan bli bra, kan bli dåligt, precis som allt annat i livet...

Igår strax efter klockan 14 drog jag och tjejerna iväg genom staden för att besöka Systembolaget, i tron att de flesta skulle ha handlat klart redan. Tänk så fel vi hade. De måste ha haft besökarrekord just när vi befann oss där, har aldrig sett så många törstiga människor där. Utmattade efter alkoholinhandling gick vi ner på cafét för en värmande kaffe där vi genast blir tillfrågade av en trevlig kvinna om vi vill vara med på en intervju. Om framtidsplaner! Det framkom att min ena vän vill åka till Afrika och hjälpa barn, den andra till Australien och jag vill bara ha en bra man. Ett stort antal fotografier togs i vad som skulle vara en avslappnande stämning, ser inte fram emot publiceringen i lokaltidningen Östersunds-Posten. Antar att jag för all framtid har saboterat chansen till en bra man.

En nyårskrönika kommer senare och all ångest över att min kära vän ska flytta, det öser jag ur mig vid ett senare tillfälle. Gott Nytt År önskar jag er, med kärlek och vänskap!

Hur har jag kunnat haft sådan tur?

Ibland är det svårt att veta vart gränsen går. Vad är vad? Det är en fråga som ständigt florerar i mitt och andras liv. Som tur är finns det varma, generösa människor som finns till hands när frågorna blir för tunga och svåra att hantera. Mitt i misär, ångest och övriga tankar har jag en manlig vän som alltid finns där. Jag ringer honom, han dyker upp. Nästan som en dröm, som vi alla har om den perfekta vännen. Sedan lyssnar han på alla mina tankar, funderingar och rädslor. Utan att fördöma mig, lämna rummet, skratta åt mig.... Hur många sådana vänner har en människa egentligen? Skulle utan att gissa säga att sådana är få. Hur har jag kunnat  haft sådan tur?

Så, en mus och en stake fattigare....

Synden straffar sig själv är vad jag blivit itutad sedan jag var ett foster och nu är jag beredd att tro på den gamla klyschan. Jag har nu haft feber i ett dygn och legat med ömsom frossa, ömsom svettningar. Min kropp har värkt och mitt hår ser nu ut som att en fågel har byggt bo där, hur ska jag någonsin kunna borsta ut det med den hårömhet som jag har? Har under min feberyra funderat på vad jag kan ha gjort för synd och kom på det, jag har banne mig brutit mot samtliga av de sju dödssynderna under julledigheten.
Högmod, girighet, vällust, avund, frosseri, vrede och lättja. Inte konstigt att jag fick feber!

Jag är en mus och en stake fattigare efter juldagen. Under tiden jag städade lägenheten lite och myste innan gästerna kom så tände jag ljus på bordet och satt mig vid datorn en sväng. En laptop som jag har stående på bordet, så att ni kan få er en mental bild av händelseförloppet. När jag suttit vid datorn en stund så känner jag en misstänksamt plastig lukt och plötsligt dyker det upp en varning på min datorskärm; En USB-port har onormalt hög strömtillförsel. Hmmm, jag fattade först ingenting tills jag kikar bakom datorskärmen och ser att mussladden ligger och ryker i ett av ljusen. Då blev det liv i luckan och jag flög upp och drog ut sladden, en mus mindre. Ljusstaken i fönstret har dött utan vidare avsked eller förklaring, något slags självmord skulle jag tro. Så, en mus och en stake fattigare....

Nu ska jag dricka upp colan som min mamma har varit snäll och handlat åt mig. Hon är för bra min mor!

God Jul vänner och bekanta!

Julaftonen kom och passerade relativt smärtfritt och idag är det juldagen med fest och glamour till följd. Jag har spenderat min tid hos min mamma i två dygn och jag kunde knappt bärga mig för att få gå hem, jag är så hemmakär. Jag trivs hos min mor, missförstå mig rätt, men mitt hem är ändå det bästa. Det mest otroliga är att jag till och med drömt om MSN vid min datorfrånvaro. Dags att söka hjälp?

Kvällen innan julafton myste jag med min mamma och tanken var att vi skulle spela Bingolotto, vilket vi gjorde, i en timme. Mer än en timme klarade vi inte av, vilka traditionssabotörer vi är. Men huvudsaken vi mår bra tänkte vi och kikade på "Ett päron till farsa firar jul" istället. Bra mycket roligare än den enormt pinsamma Richard på Bingolotto. Vaknade på julafton med årets morgongåva som var en korsordstidning, vilket kan låta tråkigt för en del men för mig är det vansinnigt uppskattat.

Mat, dryck och tända ljus var ledorden för årets julafton och de snapsar som var medtagna skapade en än mer härlig och lättsam julstämning. Mormor höll sig på mattan och blev inte aspackad som tidigare har skett. Jag skrattade och njöt av sällskapet och gemenskapen. Sammanfattningsvis var det en lyckad julafton, trots min irriterande känsla i halsen av en begynnande förkylning. Det är väl typiskt mig att dra på mig en förkylning under min ledighet. Den ska jag totalt ignorera och antar att jag förvärrade den genom att sola solarium idag. Men ikväll ska jag vara brun, årets utekväll minsann. Nu blir det dusch och förberedelse, sen öl och kalas. God Jul vänner och bekanta!

Någon som har ett golv jag kan sova på?

21 december och julen närmar sig med en skrämmande hastighet, utan minsta julkänsla från mig. Inte ens lite julstress kan jag känna av, de få julklappar jag spenderar mitt studielån på har jag redan inhandlat. Något extremt julpynt existerar inte, julkorten är skickade, juldagsbiljetten inhandlad. Finns nog inte mycket som kan stressa upp mig nu. Misstänker att avsaknaden av snö bidrar till den icke-existerande julkänslan, vad är det för fel på världen just nu? Varmt, blåsigt och bar mark, i december!!! Ja, det ger ju lite extra samtalsämnen i alla fall, ingen verkar tröttna på att kommentera hur mystiskt vädret har blivit. Nog var det bättre förr?!

Nyår då? Ja, denna konstanta prestationsångest och oro kring vad som hända ska. Förra året spenderade jag hemma hos mig, med vänner och middag, vilket i och för sig var trevligt. Men nu suger det efter fest och glamour, champagne och vackra kläder. Verkar luta åt Åre för vår del, utan boende och kläder är vi dock och med tanke på studentekonomin har jag svårt att se en lyxig lösning på det hela. Någon som har ett golv jag kan sova på? Kanske någon som har en gammal glamourklänning som jag kan tvätta upp och sy om? Jag får göra det bästa av situationen. Champagne blir det inte, istället får jag blanda vin och nån kolsyrad dryck för lyxig känsla.

Denna afton ska jag fira litegrann med min älskade familj, bara den mat vi gillar, bara de personer som står mig närmast. Utan krav, måsten och övriga betungande känslor. Ser fram emot kvällen och imorgon går jag på jullov. Känns lite vemodigt att lämna den praktikplats jag spenderat min tid på den senaste månaden. Dags att sätta i gång med skolarbeten och processhandledning återigen, träffa min klass som jag saknat mycket och återgå till allvaret. Det är med blandade känslor!

Narkoleptikern

Sista dagen av utbildningen är avslutad och mina tankar om narkolepsi har återkommit. Sov igår eftermiddag och inatt som en klubbad säl, klev upp imorse relativt pigg och så fräsch man kan vara en decembermorgon. Knatade iväg för att åka till utbildningen och kände redan på förmiddagen hur tunga mina ögonlock var, varje chans jag hade sprang jag ut i kylan för att få frisk luft och piggna till med föga lyckat resultat. Provade små knep som jag hört talas om, masserade örsnibbarna, rörde kroppen för att få igång blodcirkulationen men det var lönlöst. Jag såg dubbelt och kämpade mot den oerhörda tröttheten. När lunchen serverades vaknade jag till liv och tänkte glatt att nu kanske det skulle bli bättre. Trodde jag ja! Efter lunchen var mina ögonlock som nedtyngda av tegelstenar och nacken vägrade hålla mitt huvud uppe, till slut klarade min kropp inte av att kämpa längre utan jag somnade. Och vaknade när jag såg föreläsaren stirra på mig. Så pinsamt! Därefter påpekade han att vi var trötta och jag tog genast åt mig och skämdes. Stackars man, där försöker han ha en intressant utbildning och så somnar den egentligen mycket intresserade tjejen. Ska nog maila honom och berätta om  misstankarna kring narkolepsi. Kan tillägga att jag somnade till på toaletten en sväng också....

Årets första julklapp

Vid hemkomsten idag så låg det ett litet handskrivet kuvert på min dörrmatta, verkligen inte varje dag. Det visade sig vara årets första julklapp som jag emottagit. En vacker femhundralapp, dubbelvikt inuti ett julkort. Det var min farmor och farfar som pliktskyldigast hade skickat mig en julgåva, antagligen efter utomstående påtryckningar. Dock en fin gest från deras sida, en gest som påminner mig om att jag borde besöka dem så snart jag har möjlighet. Min önskelista inför julen i övrigt innehåller önskan om kärlek, respekt och sex. Som varje år, utan framgång....

Så lat man kan vara...

Första kursdagen av två avklarad. Har fått äran att deltaga i en utbildning i "Motivational Interviewing", ett förhållningssätt att möta människor på med öppna frågor och reflektivt lyssnande. För att kunna styra en klient åt en viss riktning med hjälp av samtal. Mycket intressant innehåll samt en karismatisk fd engelsk föreläsare, dock verkar hans blandning av svenska och engelska ha en sövande effekt på mig. Hur pigg jag än var imorse och vaknade innan klockan ringde så var mina ögonlock enormt tunga i föreläsningssalen. Tror dock att jag aldrig hann sätta igång och snarka under dagen!

Julafton närmar sig med stormsteg och julkänslorna är så långt borta som möjligt är. Det enda jag ser som en stor fördel är den fina snön som fallit till marken som i och för sig antagligen hinner smälta bort innan helgen kommer. På torsdagkväll ska jag och min familj ha myskväll, eller lilla julafton som vi kallar det, eftersom mina syskon ska spendera julen hos sin far och jag med vår mor. Ser fram emot en kväll med min kära familj.

Nu borde jag sätta igång med min praktikrapport, precis som att jag borde göra en massa andra saker. Men varför göra något nu som jag kan göra imorgon? Så lat man kan vara...

Fasen, vad jag är svensk och lagom!

Jaha, då har jag fått ett bevis på att jag är rätt svensk ändå. Gjorde på Lelleliis uppmaning ett test på hur svensk jag är. Fick resultatet 86 %, vilket klassificerade mig till en mellanmjölk. Insåg på eftermiddagen när jag var på café att jag verkligen lever upp till dessa procent. När jag tog upp vädret som samtalsämne för den 134 gången så kom jag på mig själv och försökte prata om något annat, då blev det tidigare arbeten. Fasen, vad jag är svensk och lagom!

Råkade höra en familj ha en diskussion idag, om datatillgång för barnen. Mamman var hård men rättvis och förklarade för barnen att ju mer de var ute och rörde sig, desto mer datortid skulle det resultera i. Insåg att jag som liten aldrig hade denna diskussion, då var det tvärtom, ju mer jag hjälpte till inomhus desto mer tid utomhus skulle jag förtjäna. Och det är tur att jag inte har någon som bestämmer över min datortillgång nu, då skulle jag vara portad från datorn!

Jag insåg att jag var riktigt modernt nördig idag också. Nu när jag var nyfiken på en människa så googlade jag dennes namn. Nu frågar man inte runt bland bekanta längre, utan man använder Google. Vart är världen på väg?

Hemska barnmorska som har djävulens vikariat

Jag har en vansinnigt hett tips, om ni vill hitta det perfekta sättet att inleda en vecka på. Kliv upp på måndag morgon och var trött och less på vardag och liv. Ta en dusch och förfasas över hur otroligt ansträngande det är att tvätta håret och ansa kroppen. Kliv ur duschen och borsta det toviga håret, gråt en skvätt på grund av en extrem hårömhet. Kleta lite med en mascara som egentligen är slut och grimasera för att se dina rynkor extra mycket, bara för att slå spiken i kistan. Kliv i ett par jeans och inse att garderoben på ett mystiskt sätt återigen har krympt dina kläder och att tröjorna är för korta och urtvättade allihopa. Samtidigt som du gör allt detta så ska du ha i åtanke att du har extremt dålig ekonomi och inte vet hur du ska klara av detta. Ångesten i bakfickan!

Sedan promenerar du i en kall jacka, utan foder, till din hemska barnmorska som har djävulens vikariat. Låt henne betrakta dig med avsmak och fråga dig om ditt liv. Låt henne påpeka ett flertal gånger att snus är farligt och onyttigt, att det ökar risken för metaboliska sjukdomar och att det vore ju bra om du kunde sluta. Låt henne sedan föreläsa om att vikten är för hög och att du borde träna och äta bättre, en ny revolutionerande tanke för dig som aldrig någonsin tänkt på det. Sedan lyssnar du med sjunkande humör när hon snackar om hur man borde leva och hur extremt dålig människa du är som inte anammat detta levnadssätt. Gå sedan därifrån med hjärtat nere i maggropen och fundera på bästa sättet att avsluta skiten på....

Hör av er om ni också vill ha min barnmorska, hon är empatisk som bara den.


Kan det vara så att någon har rört vid mitt inre och satt igång denna känsla?

Är det söndagskänslan som överväldigat mig eller är jag helt enkelt i enormt behov av närhet och kärlek? Hela dagen har tankarna kretsat till hur det skulle vara att älska och att älskas. Någon obeskrivlig längtan har flugit i mig och jag vill kramas, ligga i någons famn och kyssas. Kan det vara så att någon har rört vid mitt inre och satt igång denna känsla?

Oväsentligheter

Som vanligt är det Lellelii som inspirerar mig till diverse saker i mitt liv. Hon peppar mig till att skriva bloggar genom sin existens. Detta är snott från hennes sida.

Mina 3 favoritböcker

 1. Alla böcker som Harlan Coben skrivit
 2. Narnia-böckerna 
 3. Kvinnor som älskar för mycket

Bubblare: Sund Kärlek

Mina 3 favoritlåtar (just nu, idag)

 1. Irreplaceable - Beyoncé
 2. Put your hands up for Detroit - Fedde Le Grande
 3. Fergalicious - Fergie 

Bubblare: Havanna Mamma - Veronica Maggio

Mina tre favoritplagg alla kategorier

 1. Min svarta klänning med nitar
 2. Min svarta BH
 3. Min petrol/svart-randiga ylletröja 

Bubblare: Trosor och linne, en hemmakväll

Mina tre favoritaccesoarer alla kategorier

 1. Min svarta skinnväska 
 2. Mitt fd armband som såldes i Vemdalen 
 3. Ett halsband i silver med en vit rund grej på 

Bubblare: Min mobiltelefon

5 saker jag vill göra nästa år

 1. Bli en bättre människa 
 2. Vara ärlig mot mig själv och mina behov 
 3. Skrapa en trisslott med miljonvinst
 4. Kyssas med vackra män 
 5. Skaffa mig en hobby/intresse

5 saker jag gjort i år

 1. Varit singel 
 2. Levt livet, för stunden 
 3. Börjat plugga, äntligen 
 4. Startat en resa inom mig själv
 5. Skrattat som aldrig förr

Ja, det var mitt bidrag Lelle. Skickar vidare till övriga bloggare!  


Tur att vi hade med oss vackra män som sällskap...

Min Lucia-dag blev oerhört lyckad, med ett sanslöst bra luciatåg där lucian hade peruk och var man. Efter det var jag inbjuden till en mysig middag med mina vänner. I samlad trupp gick vi ner på lokal för att se ett av Sveriges alla hiphop-grupper där vi uppenbarligen var långt över medelåldern. Vi roade oss kungligt trots alla unga pojkar med kepsen på sned. Tur att vi hade med oss vackra män som sällskap...

Se där nalkas Lucia

Idag är det Lucia och det hade jag fullkomligt glömt bort i min spanskinfluerade period som jag går igenom. Jag har tappat så många traditioner på senare år, kanske borde jag köpa mig en ljusstake och bära omkring i håret. I och för sig ville jag hellre vara tomte när jag var liten, en röd mössa borde vara mer lägligt. Dock ska jag bli bjuden på middag denna afton, känns mysigt och blir säkerligen mycket smakligt.

Gårdagens afton blev en musikalisk sådan då den spanjorska som är på besök drog fram gitarren och spelade både Cardigans och spansk musik, allt tillsammans med hennes riktigt fina röst. Jag gillar människor som kan spela gitarr och sjunga, som bjuder på sig själv. Mitt mål är att jag ska bli en sådan, ska snarast efter jobbet springa och köpa nya strängar till min gitarr. Nu ska jag göra någon nytta, eller i alla fall se ut som om jag gör det.

Kan brevbärarna ha gjort ett massjälvmord innan jul?

Nu är jag lite orolig, mina enormt fina och hemmagjorda julkort har inte kommit fram. Jag som köpte en massa pyssel och limmade, klippte, klistrade, målade och till och med skrev ett litet rim med mycket tid och kärlek investerad. Mina julkort får inte ha kommit bort, då kommer jag stämma Posten och alla som någonsin har haft beslutanderätt i detta företag. Kan brevbärarna ha gjort ett massjälvmord innan jul? Eller är det bara lite längre leveranstid för tillfället. Hoppas på det sistnämda.

Fultal.com

Eftersom jag tillbringar större delen av min vakna tid vid internet så hittar jag dessa små guldgruvor ibland och igår ramlade jag in på denna sida: Fultal.com. Självklart är mitt fultal hemligstämplat, men jag kan erkänna att jag skrattade som aldrig förr när jag läste resultatet.... Gå in och gör testet, snarast!


Enorma likheter med "The Grudge"

Det är fint besök i min lägenhet för tillfället. Min kombo har en flickvän som är spanjorska men bor i Italien, vilket innebär att det är många olika språk som florerar här hemma. Hon blandar ihop lite olika språk, förståeligt med tanke på hur många hon egentligen kan. Men de traditionella kindpussarna och det energiska sättet bjuder hon glatt på. En humoristisk och mycket trevlig dam minsann!

Helgen som passerat var enormt trevlig med mina vänner, middag, mys och ett framträdande av min vän som hade enorma likheter med "The Grudge". Efter en sen natt i fredags med mat och dryck, dans och uteliv så vaknade hon upp i min soffa i lördags morse. Hennes hår stod åt alla håll, hennes ansikte utstrålade lidande av svår grad. Hon placerade sig själv på toalettgolvet eftersom det tydligen var den svalaste platsen i min varma lägenhet och sedan kröp hon sakta över golvet mot soffan med ryckiga rörelser. Jag har sällan skrattat åt henne så mycket, min älskade vän, The Grudge.

I övrigt har jag spenderat dagen på min praktikplats och åkt bil med en av mina handledare, vilket var ett äventyr i sig. Han var nämligen så trött att jag befarade att bilen och vi skulle hamna i diket. Snacka om att jag är en nervös bilåkare.... Nu ska jag försöka vila lite efter en lång men väldigt intressant dag!

Take care!


Men min karaktär säger nej och stopp

Usch, jag har för bra karaktär idag, vet inte riktigt vad jag själv tycker om det.... Har spenderat kvällen hos min mor på middag, med två vackra systrar. Den ena vackra skapelsen skulle vidare på krogen med vänner och bekanta och jag vill egentligen med, men min karaktär säger nej och stopp... Är det bra eller dåligt? Bra egentligen, antar jag. Men hur kul är det hemma hos mig då? Kan inte påstå att det är många dansande människor, inget spelbord, ingen hög musik och framför allt inga leenden. Kan rentav mena att jag är helt ensam här hemma. Som vanligt ingen höjdare. Min karaktär borde skaka rumpan på Plaza istället, helt klart. Men jag går och nattar karaktären istället och åtnjuter en pigg dag imorgon. Sleep tight, dear friends.....

Skratta åt Rosing...

Jag har fått det stora nöjet att se Linda Rosings nya "heta" video på Aftonbladets Webb-tv idag. Kan rekommendera alla som vill ha sig ett gott skratt att se den. Antar att den är menad som sexig, men slår över och blir endast patetisk och riktigt rolig....

Åh, Nils, min alldeles egna kustbevakare!

Det finns en man som får mig att återgå till de tidiga tonåren, fnittra flickaktigt och utbrista små förtjusta tjut när jag ser honom. Jag studsar upp och ner i soffan och min kropp blir alldeles pirrig. Helt enligt regelboken, så ska en tonårsförälskelse vara. Tro inte att jag någonsin träffat denna man, hälsat på honom eller överhuvudtaget rört vid honom. Nej, detta är en slags idol-förälskelse. Mannen i fråga är Nils, en av huvudpersonerna i tv-serien Kustbevakarna som går på kanal 5 på onsdagar. Jag är helt inställd på att svara ja i fall han idag friar till mig. Har redan tänkt ut vart bröllopet ska hållas, i Stockholms skärgård så klart. Utomhus, vid vattnet, med solen på nedgång och han vacker i mörk klädsel, jag i en underbar vit kreation. Hans leende när han svarar Ja och min lyckokänsla när vi kysser varandra. Min familj som sitter på första parkett och gråter på grund av min lycka och det vackra bröllopet. Ja, så långt kan mina fantasier gå....

Enligt psykologiteorierna är dessa slags förälskelser i en idol ett första steg ut i vuxenvärlden, en kärlek som aldrig kommer besvaras, mera ett prov. Kanske håller jag på att bli vuxen, skulle tro att jag kommit ungefär till 13 år nu. Vad är nästa steg? Ska jag börja röka för att det är tufft? Ska snarast ordna affischer som jag kan tapetsera mina sovrumsväggar med. Åh, Nils, min alldeles egna kustbevakare!

Ont i magen idag

Vaknade inatt av en enorm magknip, låg och vred mig i plågor med tårarna rinnande i flera timmar. I mitt stilla sinne rörde sig tankar om tarmcancer och straff för något ont jag gjort. Somnade om i någon timme innan jag vaknade upp med en något mildare smärta. Bestämde mig ändå att gå på praktiken och funderade om det möjligtvis var tonfisken från igår som var dålig, vilket senare visade sig inte stämde. De andra som åt av samma mat blev inte lika dåliga som mig. Har varit en jobbig dag då min mage varit svullen, öm och orsakat åtskilliga toalettbesök....

Måste säga att jag älskar min praktikplats, trivs oerhört bra med personal och ungdomar... Dock saknar jag mina kära klasskamrater väldigt mycket och ser fram emot efter jul när  jag får träffa dem igen. Apropå jul, vad tusan ska man köpa för julklappar till familjen? I'm lost!

Brev till en far

Pappa! Jag saknar dig! Kan jag sakna något som jag aldrig riktigt haft, frågar jag mig själv och kommer fram till att det kan man visst göra. Igårkväll hittade jag dina gamla dagböcker och anteckningar som jag läste igenom noga. Inser att jag har stora likheter med dig, dina tankar, känslor, funderingar och framför allt ditt sätt att uttrycka dig på. Jag har läst om dina rädslor, dina funderingar och om din kamp. Den kamp som du förlorade förra året. Den kamp som du nu slipper. Har du kanske äntligen funnit den sinnesro du efterfrågar?

Du skriver att du älskar måndagar, att du kommer att dö en måndag med ett leende på läpparna. Riktigt så blev det inte men visst har du det bättre där du är just nu? Ditt liv var hårt för din kropp och själ, du fick aldrig vila eller känna dig avslappnad. Varför känner jag sådan sorg för denna förlust just nu? Kanske tillåter jag mig själv att känna sorg och saknad, vågar stanna kvar i känslan. Eventuellt är det en egoistisk sorg, en sorg för att jag aldrig fick lära känna dig på djupet, aldrig sitta ner och ha en djup diskussion om känslor med dig. Så mycket som vi inte hann säga varandra, ord som jag vet att du skulle ha velat säga. Jag vill ge dig min förlåtelse och förståelse. Jag vet att du gjorde det bästa du kunde, även om du själv klandrar dig själv. Jag klandrar inte dig och din person, jag klandrar de handlingar som ditt missbruk skapade.

Att du glömde bort min födelsedag eller jul, vad betyder det? Just då var det tufft, även om jag utåt inte visade det. Jag ska inte sticka under stol att jag stundtals hatade dig, hat och kärlek ligger så nära varandra och hat är lättare att kontrollera. Precis som du, så är jag ett kontrollfreak och vill kunna sätta ord på saker och känslor. Ditt liv har satt vissa spår i mig, men jag har även ärvt dina bra egenskaper! Önskar att du fick se mig nu, när jag arbetar med mig själv och mina problem. Önskar att du fick se vilket yrke jag valt och vilka framsteg jag gör. Ville ju göra dig stolt, ville att du skulle få barnbarn. Hoppas att du ser mig från där du är och att du hör när jag pratar med dig ibland. Vill att du ska veta att jag saknar dig och att jag gråter, inte bara av sorg utan av lycka för att jag fått chansen att läsa det du skrev. Lycka för att jag tror att du har fått ro till sist och tack för allt bra som du ändå har gett mig. Livet till exempel!
Pappa, jag saknar dig och älskar dig!