Tjurungen är kvar

Åttaveckorskrisen verkar inte riktigt ha lagt sig, tjurungen är kvar. Gråter för allt, vill helst att jag ska gå runt och bära på henne hela tiden. Gode gud, vad jag varit bortskämd innan. Flickungen har i stort sett inte gråtit innan denna vecka, nu kommer allt. Inte ens i vagnen var hon lugn, hon är rastlös och vill se allt. Som tur är sover hon som vanligt på nätterna, då hinner jag tanka kärlek och inse hur mycket jag ändå älskar henne...

Dessutom, goda vänner, så har vi skickat in kortet

Jag älskar mig själv så mycket när jag tar tag i saker, som jag skjutit framför mig av lathet. Som idag när jag svalde stoltheten och ringde hälsocentralen för att få träffa en läkare, gällande min tå!! I ett halvår har jag gått med nageltrång som nu är så inflammerat att jag har svårt att gå och det ser verkligen inte bra ut. Tänk att man ska behöva besöka en läkare för något så fjuttigt som en tå, men jag hoppas att jag får behålla den, vi får se imorgon... Dessutom, goda vänner, så har vi skickat in kortet som ska vara i tidningen och annonsera att vi fått en dotter. Äntligen har vi tagit tag i detta, och på onsdag är kortet med i tidningen. Så, ni som har tillgång till ÖP eller LT tycker jag ska unna er en tidning för att få spana in oss...

Imorgon ska jag på besiktning! Efterkontroll av underliv kan vi också kalla det, men jag tyckte Jonatans kompis uttryck besiktning var så mycket bättre... Vi får se vad domen blir!

Jag tänkte också läsa denna, för att se om...

100media_imag030 (MMS)

Jag tänkte också läsa denna, för att se om den är så bra som alla säger...


Varsågod, dagens tips från mig!

Bästa sättet att bränna 2000 kr på minimal tid? Skicka iväg sambon i er nyköpta bil. Snart ska du se att han hör av sig, har kört för fort och ni slipper de där extra pengarna som ändå låg och skräpade. Varsågod, dagens tips från mig!

Snacka om Svensson...

Som jag skrev så har Sally varit som förbytt de senaste dagarna, jag har saknat den lugna och förnöjda bebis som tidigare bodde här. Idag däremot så har hon legat och pratat med djuren i babygymmet i 45 minuter, suttit i sittern och filosoferat ett bra tag och nöjt åkt vagn i vaket tillstånd. Lite kink innan kvällsmålet, då hon ville vara i famnen men sen la hon sig lika nöjd som vanligt. Kan det vara en vändning?

Är så vansinnigt tacksam för att hon är så lätt att lägga på kvällen. Vi har haft samma rutin sedan dag 1 när vi kom hem från BB. Byte till pyjamas innan vi matar inne i sovrummet med nedsläckta lampor. Sedan lägger jag henne vaken i hennes säng, sjunger några vaggvisor och där somnar hon sen själv. Ibland gnäller hon en eller några gånger då hon vill ha nappen, men oftast somnar hon själv, nöjd och utan napp. Det står att det inte går att skapa rutiner för så små bebisar, men jag hävdar att det gått bra, hittills i alla fall. Sen vet inte jag om hon kommer att protestera vilt vid 10 veckors ålder, men just nu fungerar det suveränt och har så gjort sedan hon var helt nykläckt!

Nu ska jag spela lite tv-spel innan sambon kommer hem med vår nya bil. Volvo - check, barn - check. Snacka om Svensson...

Tänk att man kan älska någon så här...

Kvällen var makalös! Jag och mannen beställde in förrätt, huvudrätt och efterrätt, njöt som fasen. 200 gram oxfile, blodigt och sjukt gott, för första gången på ett år. Att bara sitta vi två och äta, njuta och samtala var rent ut sagt underbart. Sedan mötte vi vänner på O'learys och satt där ett tag, kände mig ung och fri innan vi gick en skön promenad hem till den finaste lilla bebis som finns. Min mamma har varit otrolig, tagit hand om dottern på bästa sätt och nu sover den vackra Sally i sin säng. Även om kvällen varit fantastisk så har jag inte kunnat låta bli att tänka på henne en hel del, och nu när jag ser henne sova i sin säng så känner jag kärleken välla upp i hjärtat. Tänk att man kan älska någon så här... Otroligt!

Fotograf: Pappa Jonatan

Ikväll går vi ut på restaurang, bara jag o...

100media_imag028 (MMS)

Ikväll går vi ut på restaurang, bara jag och kärleken. Bebisen myser med mormor...


Idag fikar familjen på stan. Sista dagen f...

100media_imag027 (MMS)

Idag fikar familjen på stan. Sista dagen för uteservering tror jag, kallt som fan. Men Sally trivs...


Grattis Sally, du har fått din pappas ögon...

100media_imag026 (MMS)

Grattis Sally, du har fått din pappas ögonfransar...


Nu är det dags, kilona ska rasa...

Nu är det dags, kilona ska rasa... Tänkte satsa lite på viktnedgång med början nästa vecka, på dagen ett år sedan jag slutade röka och samlade på mig denna härliga vikt. Är det någon fler som är med? Vad ska vi köra? Är lite sugen på LCHF, vad tycks?

Känner att det är dags att börja tänka till, annars kanske jag snart ser ut så här?


Du bebissnattande, elaka människa

Jag undrar vad det är för elak människa som tagit min snälla, nöjda, glada bebis och istället lämnat en sur, grinig, rastlös och klängig bebis här? Min bebis sov, åt, lekte i babygymmet, satt i babysittern helt nöjd. Den nya är inte nöjd med något, inte ens mammas famn i sittande läge. Helst vill den nya bebisen gå runt i lägenheten, runt, runt. Mamman är trött och undrar om du bebissnattande, elaka människa kan lämna tillbaka min bebis?

Idag är det 25:e. Löningsdagen

Idag är det 25:e. Löningsdagen. Vad innebär det för mig? Ingenting faktiskt. Kontot är lika tomt som igår. Saknar den känslan faktiskt, att få in en lön!

Sally har hittat en kille...

100media_imag021 (MMS)

Sally har hittat en kille...


Jag smög likt ett kattdjur fram till dörren

Då min dotter fortfarande (?) sover till 11-12 på dagarna så passar jag på att äta frukost i lugn och ro, gå runt och plocka i lägenheten och läsa lite bok. Allt detta gör jag i Jonatans t-shirt och ett par trosor, lagom osexigt men jävligt skönt. Aldrig kommer någon oanmäld hit, speciellt inte efter att jag spytt galla över människor som inte ringer innan de kommer.

Men, idag ringde det på dörren vid elvatiden och jag smög likt ett kattdjur fram till dörren och kikade i titthålet för att se vem det var. En liten man med något slags anteckningsblock står där och ser snäll ut. Innan jag ens tänkt klart så har jag öppnat dörren i min icke-så-döljande-outfit. Han ser lite chockad ut och stammar nästan fram att han kommer från Hyresgästföreningen och vill att jag ska bli medlem. När han stammat ett tag så börjar han att svettas och till slut tycker jag så synd om honom att jag utan eftertanke blir medlem. Så, nu är jag medlem i Hyresgästföreningen också! Stackars man som tvingades se en halvnaken Sara, men han fick i alla fall en medlem till i sitt poängregister... Vad säger man? Tagen med byxorna nere?

Nu har jag en ängel här hos mig...

På morgonen när vi gör oss fina för dagen, så spelar jag alltid musik på Spotify och sjunger tillsammans med Sally. Jag överdriver mina munrörelser, sjunger högt och gör rörelser. Ofta ligger hon på skötbordet med stora ögon och ser bara förvånad ut, ibland smyger hon till med ett leende och ofta får jag någon slags sång från henne också. Hennes ljusa röst gör sig bra till vilken låt som helst, men speciellt så gillar vi denna, som jag sjunger till henne med kärleksfulla rörelser och som jag tror att hon uppskattar....


Gissa om folk tror att Sally är en kille i...

100media_imag012 (MMS)

Gissa om folk tror att Sally är en kille idag?!


Vi gör oss bättre i svart-vitt, Sally och ...

download_img_111 (MMS)

Vi gör oss bättre i svart-vitt, Sally och jag.


Tre timmar för bara mig och han som jag älskar...

Igår tog vi oss i kragen och ordnade barnvakt, jag och Jonatan. För att se filmen Inception och få njuta av tre barnfria timmar, bara han och jag. Sally stannade hos min mor och systrarna och vi åkte ner på stan. Kändes underligt, som att vi glömt något någonstans. Självklart prickade vi in samma dag som tonårsfilmen "Vampyrer suger" hade premiär och hade troligen kommit lite sent om inte snälla Jenny hjälpt oss lite före i kön. Filmen var toppen, sällskapet ännu bättre. Kände mig lite ungdomligt nyförälskad när jag höll Jonatans hand och myste. Trots att jag kände mig lite oansvarig som lämnade bort dottern så var det en kanonkväll, tre timmar för bara mig och han som jag älskar...

Sally kollar på TV och slocknar en tisdags...

100media_imag000 (MMS)

Sally kollar på TV och slocknar en tisdagskväll


Plötsligt ser jag henne snurra runt

Sally lades idag på mage i babygymmet som vanligt, började bli frustrerad efter ett tag som vanligt och i ögonvrån ser jag henne frusta och stånka med huvudet högt upp. Plötsligt ser jag henne snurra runt, från mage till rygg. Jag och Jonatan skyndade dit, hurrade, berömde och skrattade. Vi tittade på varann och sa att vi minsann har en enormt duktig bebis... Dagen innan hon blir sju veckor gammal så snurrade hon självmant för första gången. Go Sally go!

För att inte tala om den äckliga Hello-Kitty-febern

Jag upplever livet som mamma som väldigt intressant ibland. Speciellt vad gäller hur man klär sitt barn och vilka signaler det sänder ut. Jag har en dotter, men det innebär inte automatiskt att jag vill drapera henne i rosa kläder med glitter på. Har till och med lite svårt för "gulliga" kläder med spets, "tjejiga" detaljer och för att inte tala om den äckliga Hello-Kitty-febern som verkar råda. Den läskiga katten pryder nästan alla plagg inne på Hm:s "tjej"avdelning. Jag köper helt enkelt snygga, praktiska och ibland tuffa kläder till min dotter. Vad jag då upptäcker, när min dotter har på sig jeans, vit body, grå kofta och vit/brun-randig mössa är att människor tror att hon är en pojke. "Vad heter han?" "Hur gammal är han?" får jag ständigt höra. Så för att hon inte är utklädd i "flickiga" kläder så utgår människor från att hon är en han. Är vi så rädda för att fråga vilket kön det är? Ingen ser väl egentligen på en bebis om det är en flicka eller pojke?

Eller, kan jag fortfarande skylla på dem?

Badningen var sanslöst skön och att sen spela hög musik ensam här hemma och gå in till stan själv, underbart! Jonatan hade dessutom handlat en present till mig. Han är ju makalös den mannen, som jag älskar honom ändå, trots mitt ibland svallande humör. Trots att jag pekade finger åt honom igår natt och halvskrek att han skulle lägga sig på soffan. Ja, vad säger man, de kvinnliga hormonerna... Eller, kan jag fortfarande skylla på dem?

Denna present fick jag idag av min trots allt väldigt fina sambo


Så här vill jag se henne just nu...

Någon slags period går Sally helt uppenbart igenom, då hon vanligen somnar själv i sin säng efter max 15 minuter varje kväll. Ikväll har hon legat och "pratat" och smågnällt i 1,5 timmar redan, utan att somna. Dessutom totalvägrade hon det ena bröstet i eftermiddag så jag gav henne helt enkelt ersättning som hon slukade friskt. Vi verkar ha kommit till någon slags brytpunkt...

Nu gäller det bara att vara konsekvent och inte plocka upp henne ur sängen, trots att hon är så söt att jag vill äta upp henne!

Så här vill jag se henne just nu...

Fotograf: Pappa Jonatan

Så badar jag idag

Efter klartecken från sjuksköterska så badar jag idag, för första gången på nästan sju veckor. Dotter och fader är på fikapaus på stan och jag ska njuta av detta. Det trodde jag inte för någon månad sen, att jag skulle njuta av att bada som då var så självklart!!

Hittade ett kort när jag var 1 år gammal, ...

imag0308 (MMS)

Hittade ett kort när jag var 1 år gammal, tror att dottern är lite lik mig ändå...


Sluta-röka-och-snusa-kilona ska väck

Inatt så gick amningen bättre igen, dock sov hon inte sina 6 timmar i sträck, utan vaknade var tredje timme. Kanske är någon period hon går igenom just nu.

Idag ska vi ta en promenad till Lugnvik och fina familjen Johansson/Eriksson. Spännande att se hur slut i kroppen jag blir efter denna gångtur. Men nu ska det banne mig röras på sig, sluta-röka-och-snusa-kilona ska väck.

Hatar hon bröstet helt plötsligt?

Amningen då? Jo, jag har fortsatt att traggla på, tro det eller ej. Dock har jag bytt ut kvällsmålet till ersättning senaste veckan, vilket har blivit det mysigaste målet på hela dagen och jag längtar tills det är dags för det, sen att få lägga ner henne med mysig pyjamas och sjunga för henne är helt underbart! Men, jag har som sagt kämpat på med amningen i övrigt och sakta men säkert har det blivit aningen bättre, som att den psykiska pressen släppte när vi bytte ut ett mål.

Tills ikväll, då jag först tränar på att sitta och amma i soffan, utan lyckat resultat men med ledsen bebis och ledsen mamma. Jag bär med mig henne till sängen för att vi ska kunna lägga oss och amma, som vanligt. Då hon plötsligt bara gråter, hjärtskärande och med tårar. Så fort hon ser bröstet så gråter hon, även om jag försöker få henne att äta. Jag provar då att lyfta upp henne och kramas, hon tystnar direkt. Lägger mig ner och erbjuder bröstet och hon gråter hejdlöst, lyfter upp henne och hon slutar gråta. Tar med henne för att byta blöja, hon är tyst som en mus och ler till och med mot mig så jag smyger tillbaka till sängen, lägger oss ner och erbjuder än en gång bröstet. Hon gråter igen! Provar att ge henne nappen och ligga kvar, hon blir tyst och nöjd. Vad är detta? Matvägran? Hatar hon bröstet helt plötsligt?

Ni mammaproffs; Varför gråter min bebis, som aldrig gråtit förut, så hjärtskärande när jag ger henne bröstet?

6 veckor är Sally idag

6 veckor är Sally idag och det firade vi med BVC-besök och fika med tjejerna i föräldragruppen. Sally var enda tjejen och dessutom den enda som inte kunde ammas bland folk, sittandes... Vi fick gå hem lite tidigare för att hon skulle få mat, hemma, i sängen, liggandes. Nog om det, hon väger nu 4915 gr och är 56,5 cm lång. Skötte sig exemplariskt, klarade alla tester och utvecklas mycket bra.

Fotograf: Pappa Jonatan

Är det konstigt att man smälter?!


Hej moster! Kolla vad snygg jag är i kläde...

imag0300 (MMS)

Hej moster! Kolla vad snygg jag är i kläderna från dig...


Jag har abstinens!!

Jag har abstinens!! Jag har nu inte badat på 6 veckor, sedan vattnet gick. Och jag saknar det något enormt. Innan dess badade jag varannan eller var tredje dag och fullkomligt älskar det. Men, nu vet jag inte om man törs bada innan efterkontrollen (pga infektionsrisk). Någon som vet?!

Saknar...

Idag inviger vi babygymet som mormor hjälp...

imag0295 (MMS)

Idag inviger vi babygymet som mormor hjälpt till att bära hit. Mycket populärt!


Jag vill nämligen bränna Jonatans Ford

Vi letar bil. Hur lätt är det då? Jag sitter just nu och lusläser varje annons på Blocket som verkar någorlunda ok, men ofta är det något fel på de flesta bilar. Och hur långt orkar man åka och kolla på en bil egentligen? Så, slänger ut en chansning här... Är det någon som har en äldre Volvo V70 eller nyare 855 som ni önskar sälja? Jag vill nämligen bränna Jonatans Ford och hoppas att jag får göra det en vacker dag, inom kort förhoppningsvis!

Hur underbart är inte livet

Hur underbart är inte livet när man vaknar och möts av världens största leende av sin vackra dotter?! Hur härligt är det inte när hon ser lycklig ut med hela ansiktet, nästan som att hon skrattar och dessutom försöker prata med mig genom att jollra... Lika snabbt byts det härliga ut mot sorg när hon darrar med underläppen och gråter hjärtskärande. Det är intensivt, livet som mamma!

Tack Lelle för dagens fashion...

imag0291 (MMS)

Tack Lelle för dagens fashion...


The love of my life...

imag0284 (MMS)

The love of my life...


Det är underbart när människor förstår!!

Det är underbart när människor förstår!! Och speciellt män.

Se bara
Daniel Pernikliskis krönika...

Hon kallade även Sally för ett riktigt A-barn

Dagens besök på BVC gick kanonbra, trots att det fortfarande mest handlar om amning och hur bra det är...Nog om det, dottern går upp som hon ska i alla fall. Idag vägde hon 4610 gr jämfört med förra veckans 4400 och hennes längd är numera 56 cm istället för 55. Sköterskan konstaterade även att hon utvecklas på andra fronter och hon kallade även Sally för ett riktigt A-barn. Stolt blir man som mamma!

Det fina som vi byggt upp (skrockfull, javisst)!

Jag törs knappt säga det, är liksom rädd att jag ska förstöra det fina som vi byggt upp (skrockfull, javisst)! Sally lägger sig runt 22-23 i sin egen säng efter kvällsmål, där ligger hon och snackar för sig själv efter att jag sjungit någon liten visa och sen somnar hon efter max 20 minuter. Inatt sov hon till kl 4, snuttade på den ömma tutten och byttes på, sen somnade hon om i sin egen säng och sov till 8, snuttade tutte och byttes på för att somna om bredvid mig till 11. Jag har det faktiskt rätt bra, än så länge. Hon blir 5 veckor imorgon, det är väl då det börjar med kinkandet som jag förstått det.

Även jag läser ju denna bok...


Som tack för det

Tack för era åsikter/kommentarer/erfarenheter kring amning. Tydligt att det inte är bara guld och gröna skogar som jag tidigare trott... Visst är det skönt att vi kan hjälpa varann bara genom att berätta?!

Som tack för det så bjuder jag på dagens tips. För att slippa äckliga och okända människor som ska ner med händerna i vagnen och gulla med ditt barn (helst i ansiktet) så ha på insektsnätet hela tiden, stoppar garanterat nyfikna och otvättade händer! En parentes kring detta råd är att det eventuellt inte fungerar i Stockholms innerstad, tror inte heller att så många ska ner med händerna i vagnen där heller...

Amning from my point of view

Innan jag fick barn var min bild av amning ganska klar. Jag skulle amma i minst sex månader, för det var det bästa för barnet. Att jag hade stora bröst var säkert bara en fördel, det var ju bara att lägga barnet till bröstet och så var det klart! Informationen om amning fastnade i min hjärna, för det ska ju vara:
1. Mysigt
2. Praktiskt
3. Självklart

När min älskade dotter tittade ut och hon först lades till mitt bröst så slog det mig att mitt bröst är tre gånger större än hennes huvud och att hon inte får någon luft när det svällande, gigantiska bröstet trycks upp i hennes ansikte. Personalen försäkrar mig om att det inte är någon fara och något smarthuvud säger åt mig att dra undan lite bröst från hennes näsa. Detta innebär att det snart blir enorma blödande sår på mina bröstvårtor, som så småningom varar och det gör så ont att jag redan på BB gråter som en galning när min lilla bebis ska få mat. Bryska kvinnor försöker hjälpa mig att få till "det rätta taget", de drar och sliter i bröstet och barnet för att vi ska få till det och ibland tycker jag att det kanske blivit bättre, tills nästa amning och allt är lika jobbigt igen. Jag får salvor som jag ska smöra de trasiga bröstvårtorna med och sen även ska tvätta bort innan nästa amning. Vilket innebär, smöra, tvätta, amma, smöra, tvätta, amma exakt hela tiden. Salvorna hjälper föga och jag gråter vid varje amning, blir arg och besviken på mig själv och världen som inte informerat mig om detta innan (eventuellt har någon sagt något som jag ignorerat). Dessutom blir jag arg och ledsen på min dotter, som jag älskar över allt annat och som inte gjort något fel. Efter två besök på amningsmottagningen och krissamtal med BVC så får jag amningsnappar (en plastbröstvårta som man använder utanpå sin egen), vilket fungerar rätt ok ett tag och mina bröstvårtor läker. De rekommenderar mig även att ligga och amma, därför att det är då och endast då som jag kan slappna av litegrann.

Då uppstår nästa problem, min dotter tar rätt grepp men släpper det igen lika snabbt och "smackar", sväljer mängder av luft, får ont i magen och skriker bara när jag ska amma. Jag försöker ta om greppet flera gånger, vilket i slutändan resulterar i att hon inte vill äta längre, antar att min stress förflyttas över på henne och återigen så har vi en konflikt trots att hon då inte ens är en månad gammal. Alltså låter jag henne suga i "fel" grepp bara för att hon ska få i sig mat, och detta resulterar i flera blåsor och så småningom sår. Jag ser inte mina bröstvårtor vilket gör att jag inte kan kontrollera greppet så bra och jag kan fortfarande inte riktigt få till det att sitta och amma.

Alltså, de påståenden som jag matats med innan är inte riktigt korrekta för vår del.
1. Mysigt - Nej, det kan jag inte påstå. Tårar från både mor och dotter och en första tid som är i stort sett förstörd. Någon enstaka minut kan det vara mysigt, när hon ser mig i ögonen och pausar i amningen. Men i övrigt, är det inte mycket mysfaktor.
2. Praktiskt - Nja, vet inte om det är så praktiskt att endast kunna ligga och amma. Ser inte så många sängar utställda på allmänna platser som är till för amning. Tror att människor skulle reagera om jag lägger mig på en bänk inne i stan för att amma. Att sedan försöka sitta och amma med dessa enorma juver som inte ryms i en amningströja är sedan inget jag önskar försöka mig på.
3. Självklart - Nej, det är inte det. Och speciellt inte när människor omkring mig börjar berätta om deras egna amningshelveten. Tack alla som delat med sig av sina berättelser! Tack för den fina ärligheten!

Detta har resulterat i att jag känt mig misslyckad, dålig, ensam bland annat. Som BVC-sköterskan sa: "Det rinner mer tårar än bröstmjölk". Jag har känt mig skamsen och inte vågat prata med människor, för alla säger att det är så "myyyysigt" och man SKA ju kunna amma om man är mamma.

Jag ammar fortfarande, ibland går det ganska bra och ibland önskar jag att jag gett upp tidigare och inte förstört första tiden med min dotter. Det har varit en himla massa kämpande under denna första månad. Ständigt har jag väntat på detta som BB-personalen sa: "Det kan ta några veckor, men sen fungerar det". Jag väntar fortfarande på den känslan...

Frågan är: Hur mycket ska man kämpa med amningen? Finns det fler som känner igen sig?

Detta var lite ärlighet, amning from my point of view

I love Baby-björn

Baby-björnen var en riktig höjdare. Vi gick en snabbis på stan och det var hur smidigt som helst, armarna fria och fina Sally sov och verkade må hur bra som helst. Kvällen spenderade jag med finaste vännerna på den årliga festen, där alla samlas, hemvändare och Östersundare, för underbar mat och umgänge. Jag tog med mig Sally, som älskar att umgås med människor och hon spanade in alla nya bekanta med stora ögon. Inte ett ljud från flickan, trots att vi var där hela kvällen! Jag spelade till och med lite kubb med dottern på magen i bärselen. I love Baby-björn, rekommenderas varmt!

OBS: Personerna på bilden har inget med vårt liv att göra