Låt mig presentera: Cryptosporidium

Vet inte om ni missat det, men vårt dricksvatten är inte längre drickbart utan bebott av parasiter som går vid namn Cryptosporidiumparasiten. Den parasiten har numera flyttat in i oss Östersundares magar, där den i godan ro förökar sig utan en tanke på vilket kaos den orsakar. Allt bubbelvatten var slut på affären, jag kokar vattnet enligt anvisningar och känner mig som boende i ett U-land. Ingen vet hur den ska bekämpas och nu pratar tidningarna om att vi inte kan dricka vattnet ur kranen förrän en bra bit in på 2011. Ska man skratta eller gråta?! Lite tragiskt är det allt att vi är så sårbara ändå, trots det högteknologiska samhälle vi bor i. För min del har denna parasit bidragit till en hel del toabesök för min del samt ont i magen. Men, jag klarar mig. Däremot tänker jag en del på lilla Sally, som numera får kokat vatten, men hon fick så sent som i fredags parasitvatten och dessutom badade hon på badhuset i torsdags. Insjukningstiden är rätt lång, drygt en vecka, så vi avvaktar och ser om hon påverkas. Babysim är inställt och ingen vet hur framtiden ser ut på vattenfronten.

Vill ni läsa mer om detta?

Så här skriver
Östersundsposten

Och Aftonbladet

Kommunens hemsida berättar mera

Och så här ser de små liven ut som bor i min och alla andras magar... Låt mig presentera: Cryptosporidium



Kommentarer
Postat av: eriika

huvva :S jag läste om det där. hoppas sally klarar sej iaf!

Postat av: Mamma

Ärligt talat så trodde jag att det skedde provtagningar på kommunalt vatten med jämna mellanrum. Men om så vore skulle väl detta inte ha kommit som nån överraskning? Kanske hade man i alla fall kunnat ingripa tidigare. Dagens ris till kommunen och dom ansvariga!

2010-11-30 @ 10:00:52
Postat av: anouk - En Rookiemammas vardag

fy så obehagligt:(

2010-11-30 @ 17:56:10
URL: http://anouk.blogg.se/
Postat av: Helén

Inte ens jag är så cool att jag törs dricka direkt ur kranen nu:) Nu går jag bara och väntar på att de små liven ska få kläckas i min mage, och sen så fort som möjligt hitta utgången...

2010-11-30 @ 19:35:43
Postat av: Sara den rara

Haha, jag tänkte just ringa dig Helén och fråga hur det går med din coola attityd. jag ringer snart...

2010-11-30 @ 19:40:46
URL: http://sascha.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback