En meningsfull fritid, vad innebär det?

I samband med mina studier talar vi mycket om psykisk hälsa och välmående, receptet på ett liv med så många fördelar och ljuspunkter som möjligt. Något som upprepas gång på gång och verkar vara en viktig del i psykisk hälsa är att ha en meningsfull fritid. En meningsfull fritid, vad innebär det? En hobby, något som kan få tankarna på annat håll än arbete och studier. Jag inser till min stora fasa att jag varken har hobby eller fritidsintressen... Enligt erfarna människor som alla nämner hur viktigt fritidsintressen är, så kan man vara säker på att människor utan dessa, som spenderar mesta delen av tiden framför TV:n går en säker sjukskrivning till mötes. Men hur hittar jag ett fritidsintresse mitt i allt studerande? Jag har ju redan flertalet gånger insett att jag inte är och aldrig kommer att vara den sportiga typen, att mina talanger inte tillåter en sång eller musikskapande fritid, att jag aldrig kommer vara intresserad av att kleta med lera och liknande. Återstår att tänka på, ska i alla fall försöka skaffa mig intressen. En ny uppgift till mig själv....

Jag har återfått min stora kärlek till Anna Ternheim, hennes senaste skiva berör mig som alltid i själen och texterna tilltalar mig våldsamt. Such a lonely soul och Calling Love är en otroligt vackra sånger. Rekommenderar dock hela skivan till allmänheten!

Min häxa till granne, som bor ovanpå min lägenhet, borde utrotas. Hon är otrevlig mot mina vänner, ser horribel ut och är bara bitter. Hur kan man ta livet av någon utan att det märks? Nu har hon även sitt barnbarn här som springer fram och tillbaka och skriker hela kvällarna, oerhört frustrerande. I och för sig är jag nöjd så länge jag slipper se henne.

En annan uppgift som jag ålagt mig själv är att hitta en praktikplats till mig själv. Skulle ni vilja hjälpa mig? Är det någon som känner till något bra behandlingshem, institution, anstalt eller liknande i Sverige som kan tilltala! Tacksam för hjälp med ideér...

Kommentarer
Postat av: Linnea

Vi kan gå skrivkurser baby! utveckla vårt författarskap så vi kan släppa våra böcker!
Det är en hobby!

2006-10-17 @ 22:27:04
Postat av: Flisan

Kom till sundsvall och gör praktik på rättspsyk!! Ja :-). Där bor det många intressanta krumellurer kan ja lova!

2006-10-18 @ 18:00:27
Postat av: Beckan

En meningsfull fritid består av att vara med sin syster :=) Rättare sagt, ligga tyst i soffan och kika på tvn.... Puss gumman!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback