Tror mig själv vara någon jävla expert på barn

Ibland blir jag så arg på mig själv och mina tankevurpor...

Idag fyller min äldsta och närmaste vän år, 29 för att vara exakt. Vad hände?! När blev vi så gamla... Och detta tänkte vi fira med en middag, vin och lite kalas. Men, så gick Sally (partypooper) och blev förkyld IGEN! Hon snorar, hostar och tycker synd om sig själv. Detta innebär ett rätt hårt jobb för den som tar hand om henne, eller ja, lite mer energi och tid kräver hon i alla fall. Natten som gick var en liten mardröm.

Direkt tänker jag: "Vad synd, då måste jag stanna hemma ikväll och ta hand om dottern. Stackars Jonatan måste få slippa detta, för det är ju bara jag som kan handskas med henne när hon är sjuk." Men hallå, vad hände Sara? När blev Jonatan en mindre ansvarig och kompetent förälder än dig? Med dessa tankar så förminskar jag hans roll som pappa och tror mig själv vara någon jävla expert på barn. Så är ju absolut inte fallet, han är ju OCKSÅ förälder, lika mycket som mig. Det finns inget som jag kan ge som han inte kan... Vi är båda lika mycket nybörjare och samtidigt experter på just Sally.

När jag kom på mig själv att tänka som en dinosaurie så skärpte jag mig och självklart ska jag gå på kalas, Jonatan klarar dottern med briljans, det vet jag.

Kommentarer
Postat av: Jana

Helt rätt av dig Sara. Ni kan båda två. Ut på middag med dig ikväll och ha det bäst! PUSS

Postat av: Helen

Dinosaurietankar. Haha va kul! Vi ska ut ikväll, såklart är Grimpan lite tussig. Det enda som krävs då är lite mer närhet och uppmärksamhet än annars. Tänkte först ringa och avboka vår barnvakt, men ångrade mig sedan. Jana är nog bättre än mig tom, när han är sjuk. För hon ledsnar inte som jag. Haha

Ha så himla kul ikväll!

Ses till veckan:)

(Jag kommer använda gilla-knappen på varenda inlägg nu).

2011-01-29 @ 12:58:25
Postat av: Susanna

Helt rätt. Vi mammor kan vara ganska egoistiska djur och det är långt ifrån alla som inser vad det är man gör när man tar över för mycket.



Det värsta jag vet är när folk säger att barnets pappa ska sitta barnvakt. Man är inte barnvakt åt sitt eget barn heller.

2011-01-29 @ 21:28:06
URL: http://stoltkaosmamma.blogspot.com
Postat av: Lisa

Bra Sara!! :) Det finns så många tjejer/mammor som har såå svårt att släppa ifrån sig barnen till papporna och annan familj/släkt. Du tänkte helt rätt och jag är stolt över att du är en vettig mamma! :)

2011-01-30 @ 16:38:11
URL: http://lisrl.blogspot.com
Postat av: malin

Jaaaaa !! Älskar när fler än mig själv uppmärksammar ett beteende eller tankar som detta..

Stackars alla dessa pappor som aldrig får nån chans att trösta sina barn eller passa sina egna..när som helst.frisk som sjuk. Ibland får man bita sig i tungan helt enkelt:)

Hoppas att du gick ut och hade skitkul!!!

Ciao

2011-01-30 @ 18:00:18
Postat av: Budda

Jag är imponerad! Hoppas du har/hade roligt!

2011-02-02 @ 06:56:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback