Faktum är att vi Östersundare druckit avföring

För två månader sedan så kom larmet: Drick inte vattnet från kranen, det innehåller parasiter. Det kändes overkligt och var snabbt ett samtalsämne som alla befattade sig med, vissa tyckte det var överdrivet och drack vattnet ändå medan andra inte ens drack kokat vatten. Här påbörjades den stora kokperioden och från den dagen står det nästan alltid en kokande kastrull på spisen. För vår del spelar det ingen roll, då elen ingår i hyran men för många blir detta en extra kostnad och många är upprörda över hur det har hanterats. För några veckor sedan installerades ett UV-filter som skulle ta kål på parasiterna och ledningarna började spolas i jakten på att än en gång kunna dricka kranvattnet. Idag läser jag i lokaltidningen att de TROR att UV-filtret tar bort parasitens förmåga att föröka sig. Jag tror inte vi ser slutet på detta ännu.

Faktum är att vi Östersundare druckit avföring som orenat runnit ut i vårt dricksvatten, faktum är även att vi har ett gäng äckliga små odjur som bosatt sig i våra tarmar. En del har haft fruktansvärda problem med toalettbesök och dylikt, många av oss även återkommande problem trots att vi inte dricker förorenat vatten ännu. Hur länge vi måste koka vattnet är osäkert och kanske blir det enormt långdraget. Här kokar vi som sagt numera på rutin och det tar emot när man besöker människor ute på landet, när man ska dricka direkt ur kranen. Det känns fel, helt enkelt. Framtiden får utvisa när eller om vi någonsin blir av med parasiten, den ökända Cryptosporidium (aka Crypto)...

Kommentarer
Postat av: En pojkmammas vardag ♥

Huga, det är så läskigt med dom där äckliga små parasiterna. Tror också att det kommer att ta lång tid innan dom är borta ... men jag hoppas ändå att dom snart finner "läckan" och vad det beror på så att dom kan stoppa det.

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback