Digerdöden nr. 2

Jag är rädd, känner en viss domedagskänsla idag. Har läst mer och mer om denna mänsklighetens undergång: Fågelinfluensan. Nu verkar åkomman spridit sig till Sverige och inget botemedel finns. Läkarna och experterna påstår att detta är värre än HIV och det klart att det är det, här hjälper det inte att leva i celibat och drogfri. Kontakt med fåglar kan man inte undvika, då dessa flygfän är överallt. Tror även att det kommer att mutera och sprida sig som digerdöden en gång gjorde. Även om jag verkar negativ så är jag rädd att jag kommer att få rätt denna gång. Usch, dödsångest en torsdag som denna.

Denna morgon vandrade jag trött iväg till Hud och Könmottagningen för min sedvanliga koll av underliv. Väl där visade det sig vara rätt tomt där trots allt, även om Jämtland är klamydiatätaste länet, bortsett från Gotland. Några nervösa killar som hade en orolig och flackande blick. Fick min nummerlapp och satt mig diskret i väntrummet, väntade mig inte att träffa någon jag kände. Då kommer en manlig bekant fram och hälsade, han städar på sjukhuset. Typiskt att träffa bekanta på just denna avdelning!
En mycket trevlig sköterska tog hand om mig och förklarade att mina slemhinnor var mycket fina och jag såg fräsch och frisk ut. Återstår bara att vänta på detta friskbesked som ska komma inom tio dagar.
 
Jag vill inte dö, nu återkommer jag till det som upptar större delen av mina tankar, fågelinfluensan. Jag vill inte dö ung, outbildad och utan att ha nått mina mål i livet. Väntar mig en fågelbajs i huvudet idag när jag ska ut på stan. Kanske borde jag hålla mig inne, med stängda fönster och munskydd. Men hur kul är det att spendera sin sista tid så. Nej, jag ska skratta faran rakt i ansiktet och vandra på stan sen!

Lev hårt, dö ung, bli ett snyggt lik!

Kommentarer
Postat av: Anonym

cool down...

2006-02-16 @ 19:16:20
Postat av: Fantasia

Fats jag hörde på nyheterna att det inte alls smittar lika mycket som vi tror att det gör. Fågelinfluensan har visst härjat sedan 1996 och har på tio år dödat 100 människor. Det är inte speciellt mycket. Inte mer än en vanlig influensa. Så du behöver nog inte oroa dig vännen!

Postat av: Sara den rara

Hmm, var lite ironi där bakom. I'm cool!

2006-02-17 @ 17:26:56
URL: http://sascha.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback